Τρίτη 23 Ιουνίου 2020

ΗΠΑ: Την επιβολή κυρώσεων εναντίον της Τουρκίας ζητά ο γερουσιαστής Μενέντεζ


Η κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας απειλεί τα αμερικανικά συμφέροντα στην Ανατολική Μεσόγειο υπογραμμίζει ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στην επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ, σε επιστολή προς τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο.
Στην επιστολή του, ο Αμερικανός γερουσιαστής καταγγέλλει μεταξύ άλλων τις προκλήσεις σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ ζητά την άμεση ενεργοποίηση των κυρώσεων εναντίον της Άγκυρας, όπως αυτές προβλέπονται για την αγορά και την εγκατάσταση του ρωσικού συστήματος S-400 στο πλαίσιο του νόμου CAATSA.

Συμφωνία για τη συμπαραγωγή της κορβέτας «Θεμιστοκλής» σε Νεώριο και Ισραήλ


Συμφωνία για τη συμπαραγωγή της κορβέτας «Θεμιστοκλής» υπεγράφη μεταξύ της ONEX Neorion Shipyards, και της Israel Shipyards Ltd.
Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας που διαχειρίζεται τα ναυπηγεία του Νεωρίου στη Σύρο, η κορβέτα Θεμιστοκλής είναι ένα υπερσύγχρονο σκάφος που στοχεύει στην κάλυψη των αναγκών επιτήρησης των συνόρων της Ανατολικής Μεσογείου.

“Όταν θα μπορούσαμε να είχαμε “κάψει” τους Τούρκους στα Ίμια…”- Ο Υποναύαρχος ε.α Σ. Φενέκος γράφει…


Ο Υποναύαρχος ε.α και πρόεδρος της Κοινωνίας Αξιών, Στέλιος Φενέκος μ΄ ένα ακόμη εξαιρετικό κείμενο , σχολιάζει τη φράση του Α/ΓΕΕΘΑ ότι “θα κάψουμε όποιον πατήσει το έδαφος μας”. Το κάνει μεταφέροντας μας στη νύχτα των Ιμίων ,αλλά και στην ανάλυση των γεγονότων που έγινε αμέσως μετά από την κρίση. Τότε που οι επιτελείς του Πολεμικού Ναυτικού, είχαν προτείνει σχέδια για την “επόμενη φορά” που οι Τούρκοι θα τολμούσαν να πατήσουν σε ελληνικό έδαφος. Οι στρατιωτικοί έμαθαν από τα Ίμια. Αλλά φαίνεται ότι είναι οι μόνοι που έχουν μάθει…
Γράφει ο Στέλιος Φενέκος:

ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΝΕΝΕΚΟΣ; ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ ΕΛΕΓΕ ΤΟ «ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ»


  
  Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης σαν σήμερα το 1828 μίλησε για “νενέκους” και είπε το “φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους’’. Από τότε το “νενέκος” είναι η χειρότερη προσβολή που μπορεί να δεχτεί πολιτικός. Πολλοί την έχουν εκστομίσει την προσβολή.
    Ποιος ήταν ο Νενέκος και γιατί το όνομά του έγινε συνώνυμο της εθνικής προδοσίας;
Οπλαρχηγός της Επανάστασης του 1821.

Για να θυμούνται οι παλιοί (2)


Από τον Χρήστο Μπολώση

ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΒΗΜΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΥΕΤΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΑΠΡΑΞΙΑ


Βενιαμίν Καρακωστάνογλου