Σάββατο 27 Ιουνίου 2020

Κακώς η Αθήνα επέλεξε Χάφταρ; – Στη Λιβύη κρίνεται το ελληνοτουρκικό μπραντεφέρ

Ακούγεται συχνά στη δημόσια σφαίρα ότι η Ελλάδα διάλεξε λάθος πλευρά στη Λιβύη. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για ευθεία αμφισβήτηση της πολιτικής που άσκησε η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Η ειρωνεία της υπόθεσης είναι ότι η σχετική αμφισβήτηση εκδηλώνεται σε κύκλους όχι μόνο του υπουργείου Εξωτερικών, αλλά και της ίδιας της κυβέρνησης!
Αυτό ήταν κοινό μυστικό, αλλά βγήκε στην επιφάνεια με τη δήλωση του αναπληρωτή Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας, ο οποίος φάνηκε να υιοθετεί αυτή την αμφισβήτηση.

ΕΛΛΑΔΑ 2021 Σάλπισμα ενότητας ή διχόνοιας των Ελλήνων;       Άρθρο του Σωκράτη Β. Σίσκου

Η οργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων και ιστορικής μνήμης για να τιμηθεί το μεγαλύτερο γεγονός της εθνικής παλιγγενεσίας του 1821, ήταν μια γενικά αποδεκτή απόφαση, για να θυμηθούμε τους ποταμούς αιμάτων που χύθηκαν για να αναγεννηθεί και πάλι, μετά από αιώνες δουλείας, ο ελληνισμός ως κρατική οντότητα. Ένα τέτοιο γεγονός θα πρέπει να έχει ως πρωταρχικό στόχο την προβολή της θυσίας των ηρώων του ’21, να ανασυρθούν από την αφάνεια οι ήρωες που υπήρξαν θύματα της εθνοφθόρας διχόνοιας κατά τη διάρκεια της Επανάστασης και να υπομνησθούν στις νεότερες γενιές τα λάθη και τα κομματικά μίση με τα οποία (κατά τον Μακρυγιάννη), χάθηκε ο ανθός των αγωνιστών.

Το λιοντάρι, η αλεπού και η συμφορά του γαϊδάρου

Δημήτριος Νατσιός
«Να μοιράσουμε το φυσικό αέριο στην ανατολική Mεσόγειο», δήλωσε πρόσφατα στην Ιταλία ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μ. Τσαβούσογλου. Μάλιστα. Βεβαίως ο κουτοπόνηρος ισλαμιστής, πατώντας επί ευρωπαϊκού εδάφους, αποτίναξε ως ξεραμένο φιδόδερμα το αληθινό του πρόσωπο-φιλοπόλεμη ύαινα και “μάστιγα της Ασίας”- και ενδύθηκε το πολιτισμένο προσωπείο. Τι πιο δίκαιο και νόμιμο! Όλοι οι όμοροι λαοί να επωφεληθούν από τα υποθαλάσσια καλούδια της ανατολικής Μεσογείου!! Το ακούς και αν είσαι εκλεπτυσμένος Ευρωπαίος, το επικροτείς και χειροκροτείς την μεγαθυμία των μεμέτηδων.

Στη Μαδρίτη μας έσυραν σε άτακτη υποχώρηση υπέρ της Τουρκίας!

Του Σάββα Καλεντερίδη
Βιβλίο ξεμπροστιάζει τα συνειδητά ψεύδη του πρώην πρωθυπουργού για τη συμφωνία που εξέθρεψε τις φιλοδοξίες των Τούρκων – Ο βρόμικος ρόλος των ΗΠΑ που «έστησαν» το deal
Την ώρα που η Τουρκία έχει αποθρασυνθεί και μετά την υπογραφή του παράνομου συμφώνου με τη Λιβύη κλιμακώνει συνεχώς τις απειλές της σε βάρος της χώρας μας, ένα βιβλίο-ντοκουμέντο έρχεται να φωτίσει τα παρασκήνια και τις ενδοτικές υποχωρήσεις που από το 1997 οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση!
Δύο κορυφαίοι δημοσιογράφοι, βετεράνοι του διπλωματικού ρεπορτάζ -ο Μιχάλης Ιγνατίου και ο Νίκος Μελέτης-, στις 412 σελίδες του βιβλίου τους «Η συμφωνία που ‘γκρίζαρε’ το Αιγαίο», ξετινάζουν κυριολεκτικά την περίφημη Συμφωνία της Μαδρίτης με την οποία ως πρωθυπουργός ο Κώστας Σημίτης έδωσε συνέχεια στην προδοσία των Ιμίων και νομιμοποίησε τις παράνομες τουρκικές αξιώσεις.

''Φωτιά & ατσάλι'' από Κρήτη μέχρι Καστελλόριζο: Καταιγισμός πυρών από το ΠΝ

Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις με την άσκηση που πραγματοποίησαν σε μία περιοχή που έχουν βάλει στο στόχαστρο οι Τούρκοι έδωσαν ηχηρή απάντηση στην Άγκυρα καθώς όλες οι βολές ήταν επιτυχείς και είχαν ως τελικό αποτέλεσμα τη βύθιση του στόχου.