Κυριακή 28 Ιουνίου 2020

Για να μην πούμε ότι «κείται μακράν» και η Κρήτη...


Κρινιώ Καλογερίδου
Τα λάθη που αφορούν την Εξωτερική πολιτική μας, εν γένει, είναι ''έργο'' πολλών κυβερνήσεων και είναι λάθη επαναλαμβανόμενα, τα οποία φέρουν ενίοτε την υπογραφή μεγάλων ανδρών της πολιτικής μας ζωής.
Το δυστύχημα, στην τελευταία περίπτωση, είναι ότι εκλαμβάνονται ως ''καθαγιασμένα'' απ' την προσωπικότητά τους και την ''αλάνθαστη'' κρίση τους και δεν επιδέχονται βελτιωτικές παρεμβάσεις μέσα στον χρόνο, πολύ περισσότερο ακυρώσεις.

Ο Μητσοτάκης συγκαλεί συμβούλιο πολιτικών αρχηγών για να προχωρήσει συμφωνία με την Αίγυπτο


Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών θα συγκαλέσει ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες του iEidiseis.gr και του Βασίλη Σκουρή , σε περίπτωση που επιτευχθεί συμβιβασμός με την Αίγυπτο για τον καθορισμό της ΑΟΖ μεταξύ των δυο χωρών.


Η διαπραγμάτευση είναι πολύ δύσκολη, καθώς η Αίγυπτος δεν περιορίζεται σε μερική διευθέτηση, αλλά φέρεται να ζητάει μειωμένη επήρεια σε νησιά όπως η Κρήτη, ενώ με τα αιτήματά της για τον 28ο μεσημβρινό θέτει ουσιαστικά θέμα και για τη νήσο Ρόδο.

Η έκπληξη της επικοινωνίας Μητσοτάκη-Ερντογάν


Η επικοινωνία Μητσοτάκη-Ερντογάν μόνο αναμενόμενη δεν ήταν με τόση ένταση που έχει προκληθεί από την πλευρά της Τουρκίας . Επιπλέον είναι γνωστή και εκφρασμένη η άρνηση του Ερντογάν να έχει επαφές με τον κ. Μητσοτάκη. Από αυτή την άποψη και μόνο το γεγονός ότι μίλησαν είναι θετικό. Ωστόσο ας μην πανηγυρίζουμε.
Στην ολιγόλογη ανακοίνωση για την επικοινωνία δεν γίνεται αναφορά στις τουρκικές προκλήσεις . Υποθέτουμε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός θα έθεσε το θέμα . Κοντεύουμε τις 350 υπερπτήσεις σε νησιά του Αιγαίου και στον Έβρο.

ΣΤΑΡ: Η τουρκοσειρά – σιδηρόδρομος στις τελευταίες θέσεις τηλεθέασης.


Η επιδοτούμενη από τους ισλαμιστές τουρκική τηλεοπτική παραγωγή, σαν μια αποτελεσματική μορφή άσκησης τουρκικής προπαγάνδας «ήπιας ισχύος», διακρίνεται από ορισμένα σταθερά χαρακτηριστικά όπως η μετάδοσή της απαραιτήτως στην τουρκική γλώσσα, η ικανότητα του επιδοτούμενου σεναρίου να διεισδύει στην συνείδηση ανυποψίαστων τηλεθεατών με την δημιουργία συνειδητής ή υποσυνείδητης συμπάθειας, την συστηματική καλλιέργεια