Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020

“Μην είμαστε τόσο …σκληροί με την Τουρκία, μπορεί να την τραυματίσουμε”! Το σκωπτικό σχόλιο του Ι.Μάζη


Ο καθηγητής Ιωάννης Μάζης, στην πρωϊνή του τηλεοπτική συνέντευξη στο ΣΚΑΙ, αφού ανέλυσε τα ελληνοτουρκικά όπως πολύ καλά γνωρίζει, επισημαίνοντας ότι όσο δεν ανακηρύσσουμε ΑΟΖ, έχουμε πρόβλημα, άκουσε τις απόψεις του πάνελ για το πόσο καλά τα πάμε στην αντιμετώπιση της τουρκικής επιθετικότητας. Ακούγοντας την άποψη περί “σκληρής πολιτικής της Ελλάδας έναντι της Τουρκίας. ο καθηγητής γνωστός και για το φαρμακερό του χιούμορ σχολίασε: “Μην είμαστε τόσο σκληροί…Μπορεί να την τραυματίσουμε”!

Ελληνοτουρκικά: Δεν θα μας κάνουν όλους “Τσάμπερλεν” όσοι “βλέπουν” μακριά το Καστελόριζο


Έχει δημιουργηθεί η βάσιμη εντύπωση ότι δημιουργείται στην κοινή γνώμη ένα κλίμα του …”να τα βρούμε”. Δεν έχει περάσει απαρατήρητο στα σχόλια που γράφονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι υπάρχει ένα ασφαλώς μειοψηφικό κομμάτι της κοινής γνώμης που δεν θέλει να τα βρούμε αλλά απογοητευμένο δηλώνει ότι κάποιοι άλλοι τα ΄χουν βρει για μας, χωρίς εμάς και συνεπώς “τι το ψάχνουμε”…

Πριν την επίθεση… Το προαίσθημα του στρατιώτη, το θέλημα Του Θεού


    Μερικές φορές θαρρεί κανείς πως η μοίρα του είναι αποφασισμένη. Γνωρίζει πότε έχει έρθει η στιγμή, η κορύφωση της ζωής ή το τέρμα της. Στα ματωμένα χαρακώματα του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, πολλοί στρατιώτες είχαν αποκτήσει αυτό που ονομάζουμε «έκτη αίσθηση», προαισθανόμενοι το καλό ή το κακό που επρόκειτο να τους βρει και προετοίμαζαν εαυτούς και οικείους…

ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΕΥΡΥΘΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΜΑΣΓράφει ο Ιωάννης Ασλανίδης

Ένας ηγέτης (από τον Πρωθυπουργό μέχρι τον αρχηγό της Οικογένειας), για να μπορέσει να επιτελέσει το καθήκον του, θα πρέπει η εμπειρία της όλης ζωής και συμμετοχής του στο αντίστοιχο λειτούργημα, να εναποθέσει δογματικά πλέον στις γνώσεις του, ποια ήταν τα σωστά και ποια τα λαθεμένα. Ποιες ακόμη και από τις προσωπικές του επιλογές ήταν σωστές ή λάθος, ακόμη και το σπουδαιότερο, η δυνατότητα της αντικειμενικής αυτοκριτικής. Και! τέλος η μετ’ επιμονής και υπομονής προσπάθεια να ενημερώσουμε αυτούς για τους οποίους είμαστε υπεύθυνοι, ποια η αξία των απόψεών μας και ποια θα είναι τ’ αποτελέσματα από την εφαρμογή των.

ΤΟ ΕΠΑΝΑΠΡΟΩΘΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΚΑΜΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ!!!!

Αγαπητέ Στέφανε και Συμπατριώτες,

Εχω διαβάσει 2-3 κείμενα του Κιτσίκη και τα πέταξα στα σκουπίδια,
ως ακρως υποπτα και υπονομευτικά για ΟΛΟΝ τον Ελληνισμό.
Δεν ντρεπόμαστε λίγο να συζητούμε τέτοιες αδίστακτες ιδέες του
Κιτσίκη,..... ότι πρέπει δήθεν να ενωθούμε με τους Τούρκους?????

Καραντίνα, κουτσομπολιό και διαζύγια: Όλοι στα χαμένα…


Γράφει η Ούρσουλα
Καιρό έχω να γράψω, είναι που τρέχω να προλάβω να πάω σε όλα τα openings στην Αθήνα πριν να τα κλείσουν τελείως.
Όπου πατάω τις Loubi μου, την επόμενη μέρα γράφουνε τα πρωτοσέλιδα στις εφημερίδες για μαγαζί που είχε πολύ κόσμο και δώσανε στους επιχειρηματίες πρόστιμο και κλείσιμο για 2 μήνες.

M. Κοττάκης : Ροζάκης τέλος από το ΥΠΕΞ, τα σενάρια συνεκμετάλλευσης

Ο διευθυντής της εφημερίδας « Εστία» Μανόλης Κοττάκης , μιλώντας στον 98.4 αποκάλυψε ότι διαρροές από το ΥΠΕΞ, εκφράζουν την δυσφορία του Υπουργού και άδειασμα ουσιαστικά των θέσεων που διατύπωσε ο Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΥΠΕΞ, Χρήστος Ροζάκης στην εκπομπή «Αντιθέσεις» της ΚΡΗΤΗ-ΤV , ως προσωπικές του απόψεις που δεν απηχούν το ΥΠΕΞ, μ ε τις αναφορές του σε νησιά του Αιγαίου και ειδικά το Καστελόριζο , με την ταυτόχρονη, όπως είπε, απορρόφηση του Επιστημονικού Συμβουλίου στην Κεντρικό Συμβούλιο του ΥΠΕΞ, άρα την de facto κατάργηση του ρόλου του κ. Ροζάκη, στο ΥΠΕΞ.

Τα Σκόπια ζητούν την κατάργηση του βασικού όρου των Πρεσπών: Θέλουν να αποκαλούνται «Μακεδονία» & όχι «Βόρεια Μακεδονία»


Η Συμφωνία των Πρεσπών ήταν κατάπτυστη εν τη γενέσει της καθώς ήδη όπως ήταν παρέδιδε τα ιστορικά και κληρονομικά δικαιώματα της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς, αλλά εν τέλει ούτε καν αυτή δεν πρόκειται να τηρηθεί καθώς οι Σκοπιανοί δεν αρκούνται στη χρήση του ονόματος «Βόρεια Μακεδονία» και προσπαθούν να αναγκάσουν την Ελλάδα να δεχθεί να τους αποκαλεί «Μακεδονία», χωρίς γεωγραφικό προσδιορισμό.

Άθλια επίθεση της Yeni Safak στον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή!


Φαίνεται πως ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής, έχει μπει για τα καλά «στη μύτη» της Τουρκίας. Ίσως δεν του «συγχωρούν» το πρόσφατο στραπάτσο στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο. Τότε που νόμιζαν ότι με τις χιλιάδες των μεταφερόμενων μεταναστών ακόμη και από τις φυλακές της Τουρκίας, θα κατάφερναν να εκβιάσουν την Ελλάδα και την Ευρώπη. Σχέδια που έπεσαν στο κενό, εξαιτίας και του Αλκιβιάδη Στεφανή, που γνωρίζει την περιοχή σαν την παλάμη του.

“Κύριε Χαρδαλιά οι Ένοπλες δυνάμεις δεν μπορούν να θεραπεύσουν …. «πάσαν νόσον και πάσαν μα..κίαν»


O Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε από τη Μυτιλήνη ότι «θα εγκατασταθούν μόνιμα κλιμάκια υγειονομικών στελεχών των ενόπλων δυνάμεων στα νησιά τους επόμενους τρεις μήνες, που θα έχουν την απόλυτη ευθύνη για τους ελέγχους που θα γίνονται”.
Δηλαδή αν κάτι πάει στραβά θα λογοδοτήσουν κιόλας για μια “αποστολή” με την οποία απολύτως καμία σχέση δεν έχουν! 

Ο Υποναύαρχος ε.α και πρόεδρος της Κοινωνίας Αξιών Στέλιος Φενέκος με κείμενο του στο facebook, απαντά στον κ.Χαρδαλιά:

“Στο τραπέζι του διαλόγου οι ΗΠΑ έχουν σερβίρει ήδη τη συνεκμετάλλευση του Αιγαίου” λέει ο Δ.Κουτσούμπας


Ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην αποψινή του ομιλία στην παρουσίαση της έκδοσης «Φύλλο Πορείας. Οι Ένοπλες Δυνάμεις, η στρατιωτική θητεία και οι νέοι», στο πρώην κτίριο του ΕΑΤ – ΕΣΑ, επισήμανε ότι οι στρατευμένοι και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων προέρχεται από εργατικές, αγροτικές, λαϊκές οικογένειες, «υφίστανται αυτοί και τα μέλη των οικογενειών τους τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης. Γι αυτό και δεν πρέπει τίποτα να τους ξεχωρίζει, να τους εξαιρεί από τα συλλογικά κατοχυρωμένα δικαιώματα και τις ελευθερίες του λαού».

Ρωσία και ΗΠΑ τσακώνονται για τους τουρκικούς S-400!


Η πρόταση του Αμερικανού γερουσιαστή Τζον Τιούν να αγοράσουν οι ΗΠΑ τα αμυντικά συστήματα S-400 από την Τουρκία για να επιλυθεί κατ’ αυτόν τον τρόπο η διένεξη μεταξύ Ουάσιγκτον και Άγκυρας που έχει ανακύψει με την αγορά των ρωσικών S-400, προκάλεσε την αντίδραση Ρώσων κοινοβουλευτικών που εκτιμούν ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να πουλήσει στις ΗΠΑ S-400.

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΚΑΜΠΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ


Στους δύο αιώνες απó την Εθνεγερσία ο Ελληνισμóς παρουσίασε εξαιρετική κινητικóτητα, κατά κανóνα αναγκαστική. Δύο περίπου εκατομμύρια Έλληνες έχουν εκδιωχθεί απó τις πατρογονικές εστίες τους, κυρίως της Ανατολής αλλά και της Άνω Μακεδονίας, της Ανατολικής Θράκης, της Αιγύπτου, της Ρουμανίας και άλλων εστιών. Τουλάχιστον 2,5 εκατομμύρια άλλοι Έλληνες έχουν διασπαρεί σε óλη τη Γη. 

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΟΥΝ ΛΙΓΝΙΤΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ, ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ!Φραγκούλης Φράγκος
   

 Κύριοι που εκλέγεστε από τον Ελληνικό λαό λειτουργείτε απερίσκεπτα..
    Οι Γερμανοί μας δουλεύουν άγρια, όταν μας πιέζουν, για άμεση απολιγνιτοποιηση και οι ίδιοι έθεσαν σε λειτουργία στις 
30 Μαΐου του 2020 το 4ο θερμοηλεκτρικό εργοστάσιο 1100MW  με λιγνίτη στην περιοχή του RHUR..
    Η νέα μονάδα είναι ισοδύναμη αυτής του ΑΗΣ  Καρυδιάς, που κλείνουμε και εμείς <<υπέρμαχοι της πράσινης ανάπτυξης >> στήνουμε φωτοβολταϊκά πάρκα, που εισάγουμε από την Γερμανία..

Το Καστελόριζο αποχαιρετά την ΑΟΖ του


Σχόλια: Ιωάννης Καραδημητρόπουλος
Της Κύρας Αδάμ

Οι ΗΠΑ μας οδηγούν σε διαπραγματεύσεις: «Μπράβο στον Κ.Μητσοτάκη που κάλεσε τον Ρ.Τ.Ερντογάν- Είστε σύμμαχοι»!

Ως «συμμάχους» περιέγραψε την Ελλάδα και την Τουρκία το Στειτ Ντιπάρτμεντ, ξεχνώντας πως η Τουρκία με ένα παράλογο «λοξό» σύμφωνο με την Λιβύη υφαρπάζει δικαιώματα της Ελλάδας, ξεχνώντας ποιος απειλεί με πόλεμο, ποιος απείλησε ελικόπτερο του ΠΝ, ξεχνώντας τέλος ποιος παίρνει S-400, γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων του τις... ίδιες τις ΗΠΑ,  και ποιος όχι.