Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020

Απάντηση στον Ροζάκη σημείο προς σημείο – Καστελλόριζο, χωρικά ύδατα και γκρίζες ζώνες


Η τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη-Ερντογάν άρκεσε για να ξαναβγούν στην πολιτική αγορά οι γνωστοί κύκλοι που υψώνουν τη σημαία "να τα βρούμε" με την Τουρκία, αποσιωπώντας το τίμημα. Η συνέντευξη Ροζάκη στον Σαχίνη πολυσυζητήθηκε, επειδή ακριβώς ήταν πιο ειλικρινής. Στην πραγματικότητα, δεν πρόκειται για τις προσωπικές απόψεις ενός έγκριτου νομικού, αλλά για τον εκφραστή μίας σχολής σκέψης, η οποία επηρέασε αποφασιστικά την ελληνική πολιτική έναντι της Τουρκίας.

ΤΟΥΡΚΙΚΑ «ΑΛΙΕΥΤΙΚΑ» ΑΛΩΝΙΖΟΥΝ ΣΕ ΣΥΡΟ, ΤΗΝΟ, ΜΥΚΟΝΟ!


Υπάρχουν δύο ειδών εξηγήσεις των γεγονότων: η επίσημη και η αληθινή. Διαλέγετε και παίρνετε
http://greeknation.blogspot.com
Από τον Παναγιώτη Λιάκο
«δημοκρατία»

    Tο δημοσίευμα της στήλης για τις τουρκικές ψαρότσαρκες στη Σύρο προκάλεσε μεγάλη εντύπωση στο νησί – τουλάχιστον στη μερίδα της συριανής κοινωνίας που δεν ήξερε ότι είχε γίνει «ντου» στις κοντινές θάλασσες από τα αλιευτικά της γείτονος. Η επίσημη ερμηνεία των γεγονότων είναι ότι οι Τούρκοι πούλησαν την πραμάτεια τους στη Μεσόγειο, τους έπιασε καιρός και έκατσαν λίγο να ξαποστάσουν σε υπήνεμο μέρος της νήσου του Φερεκύδου*, του δασκάλου του Πυθαγόρα.

ΚΡΙΣ ΣΠΥΡΟΥ: Κάτω τα χέρια Ερντογάν από την Αγιά Σοφιά μας!


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
http://roykoymoykoy.blogspot.gr/

Αντιμέτωπη με δύο πολέμους η Αίγυπτος
http://roykoymoykoy.blogspot.gr/
https://slpress.gr/

Ιωάννης Μπαλτζώης
Δεν γνωρίζω αν πολλοί αντιλαμβάνονται που έχουν φθάσει τα πράγματα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και ιδιαίτερα σε μια από τις θερμότερες περιοχές του πλανήτη, στο σύμπλοκο Ελλάδος (νοτίως της Κρήτης), της Λιβύης και της Αιγύπτου. Στο συγκεκριμένο άρθρο θα αναλύσουμε μόνο από την πλευρά της Αιγύπτου και θα δούμε ότι η μεγάλη αυτή αραβική χώρα ευρίσκεται πολύ πιο κοντά σε μια ή και δύο πολεμικές συρράξεις.

ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ (3/7/2020)


    Με πολύ μεγάλη ανησυχία, διαβάζω και ακούω κάποιες εκδοχές για την ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα των νησιών μας, και συγκεκριμένα του Καστελόριζου, της Ρόδου, μέχρι και της Κρήτης. Διαβάζω πως «θεωρούν δίκαιο» ένα συμβιβασμό με τους τούρκους, σχδόν εξαλείφοντας τόσο την ΑΟΖ, όσο και την υφαλοκρηπίδα των συγκεκριμένων νησιών, για να μπορέσουμε να… συνενοηθούμε και να … συμφωνήσουμε με τους τουρκους. Καιαυτά, τα λένε τόσο στο εξωτερικο ( Σίσι ) όσο και στην Ελλάδα, κάποιοι «σύμβουλοι» κτλ, που βρέθηκαν σε ημιεπίσημες θέσεις, ελέω κυβερνητικών επιλογών. Άντε να με πείσει κανένας, πως ο Μητσοτάκης δεν έχει ιδέα για το όλο θέμα.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟ FACEBOOK


 Αγαπητοί Κύριοι
Το σημερινό ποίημα μου “ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ" που ανάρτησα στο FACEBOOK μου το απορρίψατε από το κοινό διότι παρέβην τους όρους σας με την ένδειξη «Η δημοσίευσή σας παραβιάζει τους κανόνες της κοινότητας και μπορείτε να την δείτε μόνο εσείς. Δείτε την...»
Κατόπιν τούτου σας ερωτώ :
1/ Ποιός είναι ο κριτής που κρίνει ότι το ποίημα προσβάλλει ορισμένη μερίδα ανθρώπων και δεν είναι μιά ελεύθερη έκφραση  –και μάλιστα ποιητική αδεία- σαν αυτές που διατυπώνονται καθημερινά επί του θέματος των μεταναστών;

Μέχρι τέλους!


Γράφει ο Θανάσης Κ.
Όποιος – ή όποια – μιλάει σήμερα για… «ποδοσφαιροποίηση της πολιτικής» δεν θέλει «κατευνασμό των παθών»! Ούτε «εθνική συναίνεση»…
Επιδιώκει να καλύψει το «παραδικαστικό κύκλωμα» που δημιούργησε την σκευωρία Novartis!
Επιδιώκει, κυρίως, να συγκαλύψει το «παρακρατικό κύκλωμα» που δημιούργησε ο ΣΥΡΙΖΑ και αποκαλύφθηκε τώρα…
Προς όλους αυτούς τους κυρίους (και τις κυρίες), απάντησε με μια κουβέντα ο Νίκος Κωνσταντόπουλος προχθές, από το Evening Report του Action24.

Λιβύη: Ο Στρατός του Χάφταρ «χαράζει» ΑΟΖ με την Ελλάδα – «Στην αποχέτευση τα σχέδια του Ερντογάν


Με ενθουσιασμό υποδέχθηκαν οι πιστοί στον Στρατάρχη Χάφταρ την αιφνιδιαστική επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στην Λιβύη.
Δεν είναι η πρώτη φορά που εκφράζονται εγκωμιαστικά για την Ελλάδα. Στις 17 Ιανουαρίου που ο Στρατάρχης Χαλίφα Χάφταρ επισκέφτηκε την Αθήνα, ο λογαριασμός στο twitter που απηχεί τις θέσεις του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA) του Στρατάρχη, φιλοξενούσε φωτογραφία του με φόντο την ελληνική σημαία και είχε γράψει χαρακτηριστικά: «Ευχαριστούμε Ελλάδα που τον κρατάς ασφαλή».