Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020

“Συμβουλές” Κρεμλίνου στον Ερντογάν για την Αγία Σοφία

Το Κρεμλίνο ελπίζει ότι η Τουρκία, στην απόφαση που θα πάρει για το μέλλον της Αγίας Σοφίας, θα λάβει υπόψη της ότι πρόκειται για ένα μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς, αλλά παράλληλα θεωρεί ότι η απόφαση για το μέλλον της είναι «εσωτερική υπόθεση της Τουρκικής Δημοκρατίας».

Αναμένοντας τους ξένους να μας σώσουν ,ας συμμαχήσουμε πρώτα μεταξύ μας…


Αναμέναμε την “αμερικανική ασπίδα” που θα σταματούσε την τουρκική επιθετικότητα. Δεν μας προέκυψε. Οι Αμερικανοί πήραν όσα ήθελαν σε χρήμα αλλά και σε διευκολύνσεις και τώρα “χαϊδεύουν” το “μαντρόσκυλο” τους στην περιοχή , την Τουρκία.
Τους Ευρωπαίους τους περιμένουμε από την δεκαετία του ’80 ,όταν μας δέχτηκαν στην “οικογένεια”. Δεν ήρθαν ποτέ σε κανένα ραντεβού. Στα ελληνοτουρκικά μας έχουν “φλομώσει” στις δηλώσεις αλλά από πράξεις τίποτα.

“Να πεθάνουμε για το Καστελόριζο”; Μετά το “τι θέλετε να κάνουμε πόλεμο”…


Η προσπάθεια να καμφθούν οι αντιδράσεις της ελληνικής κοινής γνώμης για έναν “συμβιβασμό με την Τουρκία”, έχει ξεκινήσει. Τον λένε …”έντιμο συμβιβασμό”, αλλά παρόλα αυτά κανένας δεν πείθεται από τέτοια “αφηγήματα”. Γι΄ αυτό και το ερώτημα “τι θέλετε να κάνουμε πόλεμο” έχει αρχίσει να ακούγεται ξανά. Είναι ένα από τα “όπλα” που θα χρησιμοποιήσουν οι υποστηρικτές του “έντιμου συμβιβασμού”.

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ-ΕΛΛΑΔΑ

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ-ΕΛΛΑΔΑ

Η Αμερική θα μπορούσε να βγει κερδισμένη από τον εμφύλιο της Λιβύης χωρίς να ρίξει ούτε μία σφαίρα…


Λέγαμε χθες ότι η Γαλλία, η Αίγυπτος και άλλες χώρες αποφάσισαν να αντιμετωπίσουν τον Ταγίπ Ερντογάν στη Λιβύη. Και ρωτούσαμε: οι Ηνωμένες Πολιτείες; Σήμερα, μπορούμε να πούμε, ότι λύθηκε το “μυστήριο”, έχοντας πάντα στο μυαλό ότι έχουμε να κάνουμε με τον απρόβλεπτο Ντόναλντ Τραμπ…
Τελικά, είναι πολύ ορθή η αμερικανική θέση αναφορικά με τον εμφύλιο πόλεμο στη Λιβύη, ειδικά η επιμονή της Ουάσιγκτον για κατάπαυση του πυρός και επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.

Η Τουρκία παρέδωσε απόρρητα NATOϊκά μυστικά στη Ρωσία


Το έστειλε ο Γιώργος Επιτήδειος
pentapostagma.gr
          

Σοκ στο Αρχηγείο της Ατλαντικής Συμμαχίας προκαλεί η είδηση πως ο τουρκικός Στρατός παρέδωσε απόρρητες πληροφορίες από υψηλά ισταμένους αξιωματούχους του ΝΑΤΟ στη Ρωσία.
          Οι πληροφορίες αυτές για την τουρκική επιχείρηση της ΜΙΤ αναμένεται να οδηγήσει σε ισχυρούς κλυδωνισμούς το ΝΑΤΟ καθώς επιβεβαιώνεται η ρήση του Μακρόν πως η Ατλαντική Συμμαχία είναι νεκρή.
          Αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ που υπηρετούσαν σε Βάση στη δυτική επαρχία της Τουρκίας, τη Σμύρνη, παρακολουθούνταν από συμμορία που χρησιμοποιούσε εμπόριο κυκλώματος γυναικών ως δόλωμα, με σκοπό να καταγράψει προσωπικές στιγμές των αξιωματούχων σε ξενοδοχεία και σπίτια.

«Ταφόπλακα» στην Αθήνα από την ΕΕ: «Πρέπει να μοιραστούν οι (ελληνικοί) υδρογονάνθρακες μεταξύ Ελλάδας καί Τουρκίας»


Κοινό μήνυμα Τσαβούσογλου-Μπορέλ στην Ελλάδα για να «καθίσει» στο τραπέζι
Το έστειλε ο Γιώργος Επιτήδειος
pentapostagma.gr

Γράφει: Άρης Δημητρακόπουλος

          Δήλωση-σοκ του Υπάτου Εκπροσώπου της ΕΕ για την Εξωτερική ΠολιτικήΖοσέπ Μπορέλ, από την Άγκυρα, ο οποίος δήλωσε χωρίς περιστροφές ότι η ΕΕ σκοπεύει να μοιράσει τους (ελληνικούς) υδρογονάνθρακες της Ανατολικής μεσογείου και του Αιγαίου μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας.

          Η σύμπλευση της ΕΕ με την Τουρκία σχετικά με την ανατολική Μεσόγειο και το μοίρασμα του εθνικού πλούτου της Ελλάδας, επιβεβαιώθηκε επίσημα μετά τη σημερινή (6/7) συνάντηση του Τούρκου ΥΠΕΞ Μελβούτ Τσαβούσογλου και του Ύπατου Εκπροσώπου της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική Ζοσέπ Μπορέλ.

Η ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΣΤΟ ΚΟΡΑΝΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΑΠΟ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟ ΙΜΑΜΗ. VIDEO


Σύμφωνα με τον μουσουλμάνο Ιμάμη του βίντεο το κοράνι κάνει περιγραφή για την Αγιά Σοφιά και μας λέει ότι όταν γίνει η Αγιά Σοφιά τζαμί τότε θα έρθει το τέλος της Τουρκίας.

"Τα λάθη του παρελθόντος καθορίζουν το μέλλον μας"! Ο πρέσβυς ε.τ Ελ. Καραγιάννης με τη γλώσσα της αλήθεια


Αγια Σοφιά: ΕΕ και Ρωσία «στριμώχνουν» Ερντογάν


Τα μηνύματα από Κρεμλίνο και Πατριάρχη Μόσχας στον τούρκο Πρόεδρο


Θέση σχετικά για το ενδεχόμενο μετατροπής της Αγιά Σοφιάς σε τζαμί πήρε η Ρωσία, τονίζοντας την «βαθιά ιερή πνευματική αξία» της, κάτι το οποίο σύμφωνα με τη Μόσχα πρέπει η Άγγκυρα να λάβει υπόψη.
Από πλευράς της η Κομισιόν χαρακτήρισε την Αγιά Σοφιά ένα «σύμβολο ανοχής και διαλόγου», το οποίο δε θα πρέπει να χρησιμοποιείται για να τροφοδοτείται οποιαδήποτε διαφωνία.