Σάββατο 18 Ιουλίου 2020

Αγία Σοφία: Τηλεφωνική επικοινωνία Τζο Μπάιντεν - ΕλπιδοφόρουΟ Τζο Μπάιντεν εξέφρασε την αλληλεγγύη του για την Αγία Σοφία
Την ευγνωμοσύνη του για το τηλεφώνημα που δέχτηκε από τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο οποίος δήλωσε την υποστήριξή του στο Οικουμενικό Πατριαρχείο για την Αγιά Σοφιά, εξέφρασε σε tweet ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος.

Δήλωση-ντροπή από το Κρεμλίνο για την Αγιά Σοφιά: Καλό για τους Ρώσους τουρίστες ότι δεν θα έχει εισιτήριο!


Απίστευτες δηλώσεις από τον εκπρόσωπο του Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ - «Εσωτερική υπόθεση» της Τουρκίας η μετατροπή του ναού σε τζαμί - «Δεν θα επηρεαστούν» οι σχέσεις της Μόσχας με την Άγκυρα

«Ψυχρολουσία» για τις ελληνικές θέσεις και σαφή πρόκληση αποτελούν όσα δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Avtoradio ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, αναφορικά με την απόφαση της Τουρκίας να μετατρέψει την Αγιά Σοφιά σε τζαμί.

"Στην Τουρκία πανηγυρίζουν με δηλώσεις περί 5ης φάλαγγας στην Ελλάδα.Ας σοβαρευτούμε"-Κ.Ζαχαριάδης
Η συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων της χώρας στα εθνικά θέματα και ειδικά αυτή τη περίοδο στα ελληνοτουρκικά, είναι το ζητούμενο. Θα ΄πρεπε να ΄ναι δεδομένο και να μην γίνεται συζήτηση καν. Ωστόσο στην Ελλάδα τίποτα δεν μπορεί να θεωρείτε δεδομένο. Παρόλα αυτά η σημερινή κυβέρνηση δεν θα πρέπει να ΄χει απολύτως κανένα παράπονο ούτε για την κριτική που δέχεται απ΄ όσα ΜΜΕ εξακολουθούν να κάνουν κριτική, ούτε από τη στάση της αντιπολίτευσης.