Δευτέρα 20 Ιουλίου 2020

Οι Τούρκοι “ψαράδες” στο Αιγαίο! 27 αλιευτικά μέχρι στιγμής έχουν βγει από τα Στενά


Η τουρκική παρουσία στο Αιγαίο μέσω …αλιευτικών ενισχύθηκε τις τελευταίες ώρες. Γράψαμε για περίπου 150 αλιευτικά στα Στενά. Τα 27 απ΄ αυτά έχουν ήδη βγει στο Αιγαίο. 23 μεταξύ Λήμνου-Σαμοθράκης. Άλλα 4 έχουν κυκλώσει το Φαρμακονήσι. Η κατάσταση έχει αρχίσει να ξεφεύγει. Η Τουρκία παίζει παιχνίδι και “ψαρεύει” αντιδράσεις.

“Ενίσχυση της Άμυνας ΧΘΕΣ”! Πτέραρχος προτείνει άμεσες λύσεις γιατί “δεν υπάρχει έκπτωση στην τιμή της Άμυνας’’

Γράφει ο Αντιπτέραρχος(Ι) Ευάγγελος Γεωργούσης
Επίτιμος Διοικητής Δ.Α.Ε.

Σύμφωνα με τα θεσμικά κείμενα το Αμυντικό Δόγμα της Χώρας μας είναι ‘’Αποτρεπτικό-Αμυντικό’’. Οι δύο αυτές λέξεις- έννοιες, είναι ουσιαστικά η συμπίκνωση του θεσμικού κειμένου ‘’Πολιτική Εθνικής Άμυνας’’(Π.Ε.Α.). Αυτό σημαίνει πως όλοι οι παράγοντες Εθνικής Ισχύος της Χώρας έχουν σχεδιάσει, μεθοδεύσει και εκτελούν τις ενέργειες ευθύνης των, προς υλοποίηση της ανωτέρω απόφασης του ΚΥΣΕΑ, σχετικά με την τουρκική απειλή.

Ξέρει τι κάνει η κυβέρνηση στα ελληνοτουρκικά ή απλά ακολουθεί τον “γερμανικό δρόμο” και το “αμερικανικό αφήγημα”;


Ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος προφανώς έχει πλήρη εικόνα για τις άμεσες αμυντικές ανάγκες της χώρας. Γνωρίζει πλέον μετά από ένα χρόνο στο ΥΠΕΘΑ ότι οι εκσυγχρονισμοί και οι προγραμματισμένες για το “βαθύ μέλλον” αγορές δεν έχουν αυτή τη κρίσιμη στιγμή να προσφέρουν τίποτα στην αντιμετώπιση της τουρκικής επιθετικότητας. Όσο κι αν οι Αρχηγοί μπορεί να “στρογγυλεύουν” την κατάσταση, είναι γνώστης των προβλημάτων αλλά και των λύσεων.

Τα Ελληνοτουρκικά στη Γεωπολιτική σκακιέρα της Μεσογείου


Τα Ελληνοτουρκικά στη Γεωπολιτική σκακιέρα της Μεσογείου


  • – Οι Τουρκικές προκλήσεις, οι Ελληνοτουρκικές σχέσεις και οι Γεωπολιτικές Μεταβλητές σε Μεσόγειο και Ευρασία, ο ρόλος της Ε.Ε. του ΝΑΤΟ και των μεγάλων παικτών ισχύος.
  • – Η «Μυστική Διπλωματία», οι επιδιώξεις της Γερμανίας , ο Γαλλικός παράγοντας και οι επιδιώξεις ΗΠΑ- Ρωσίας από τον Καύκασο έως την Λιβύη.
  • – Ο Γεωπολιτικός και όχι μόνο συμβολισμός της μετατροπής σε τζαμί, της Αγίας Σοφίας‼
  • -Οι κρυφές και φανερές επιδιώξεις στην Ελληνοτουρκική διελκυστίνδα ‼