Τρίτη 21 Ιουλίου 2020

Εχουμε επαρκή αμυντικό εξοπλισμό;

Εχουμε επαρκή αμυντικό εξοπλισμό; | tovima.gr
Πολύ καλή η ρητορική μας ότι «θα δείξουμε τα δόντια μας και θα υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα» την κρίσιμη στιγμή που επίκειται ίσως και εφέτος το καλοκαίρι για θερμό επεισόδιο από την καθημερινά απειλούσα Τουρκία. «Ομως για να γίνει αυτό πράξη εναπόκειται στη στρατιωτική μας ισχύ. Και δυστυχώς αυτή τις δύο τελευταίες δεκαετίες έχει χάσει την προτεραιότητα που της οφείλουμε».

Η Αγία Σοφία έγινε τζαμί – Η Ελλάδα έκλεισε τις εκκλησιές της

Του Γιώργου Θεοχάρη –ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Μέσα στον μεγάλο θόρυβο που έχει ξεσπάσει για την , παρακολουθώντας την κινητικότητα της  και όλων των κομμάτων, χαρήκαμε για την ευαισθησία τους και την εθνική σύμπνοια στο θέμα αυτό.

Ωστόσο, δεν ήταν δυνατόν να μην προβληματιστούμε κιόλας.
Ο προβληματισμός μας είναι ο εξής.
Η Αγία Σοφία κατασκευάστηκε για να δοξάζεται ο αληθινός Θεός και να προσφέρεται σε αυτήν το Σώμα και το Αίμα του Χριστού.

Από τον Αττίλα του 1974 στη “Γαλάζια Πατρίδα” του 2020…Οι ευθύνες μας…


Από τον Αττίλα του 1974, στη “Γαλάζια Πατρίδα” που προωθούν οι Τούρκοι, απειλώντας Ελλάδα και Κύπρο. Οι ευθύνες μας δεν είναι αμελητέες…
Ο τουρκικός κίνδυνος αντιμετωπιζόταν μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 1990 όχι μόνο με τη διπλωματία, αλλά και με στρατιωτικές επιλογές. Η κρίση του Μαρτίου του 1987 είχε αποδείξει ότι η Ελλάδα μπορεί να αναχαιτίσει τη “μεγάλη Τουρκία”, χωρίς απαραίτητα να γίνει πόλεμος. Αρκούσε η εκπομπή ενός ισχυρού και γι΄ αυτό πειστικού μηνύματος αποτροπής…

Κύπρος... Ένα έγκλημα παραμένει ατιμώρητο, ένας λαός ζητάει δικαίωση. Σαράντα Χρόνια συμπληρώνονται από τον βιασμό του Ελληνισμού της Κύπρου από τις βάρβαρες ορδές του Αττίλα


Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ ( VI )
ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ
Την παράνομη κατοχή του 37% του νησιού  από τα κατοχικά τουρκικά στρατεύματα.
Τους χιλιάδες νεκρούς  αγωνιστές- υπερασπιστές της Κύπρου.
Τα σφαγμένα γυναικόπαιδα, τους γέροντες και τους κατεστραμμένους οικισμούς που άφησαν πίσω τους οι βάρβαρες ορδές  του Αττίλα.
Τους χιλιάδες αγνοούμενους που είτε έχουν δολοφονηθεί και θαφτεί σε ομαδικούς τάφους  ή έχουν πεταχτεί ώστε να μην τους βρουν ποτέ οι συγγενείς, είτε έγιναν πειραματόζωα διεστραμμένων μυαλών.

Οι ΗΠΑ αφαίρεσαν την Τουρκία από το πρόγραμμα του F-35 και ενέκριναν την πώληση 1200 Μ1117 Guardian στην Ελλάδα


http://roykoymoykoy.blogspot.gr/

    Ραγδαίες εξελίξεις στις σχέσεις Ελλάδας –ΗΠΑ αλλά και στις σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας σηματοδοτεί η οριστική διαγραφή της Άγκυρας από την κοινοπραξία κατασκευής των F -35, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της αμερικανικής κατασκευάστριας εταιρίας Lockheed Martin.
    Ταυτόχρονα, το Αμερικανικό Κονγκρέσο ενέκρινε την πώληση 1200 μεταχειρισμένων τεθωρακισμένων οχημάτων 4Χ4 τύπου Μ1117 Guardian στην Ελλάδα, αντί περίπου 85 εκ. Στην τιμή αυτή περιλαμβάνεται το όχημα χωρίς οπλισμό, αλλά με τους πυργίσκους, πράγμα που σημαίνει πως τα βομβιδοβόλα και τα πολυβόλα δεν είναι μέσα στην τιμή.

Γιατί η μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί είναι πράξη πολιτιστικής ισοπέδωσης -Συγκλονιστικό άρθρο στη Washington Post


NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
  

  Ενα συγκλονιστικό άρθρο στο οποίο εξηγεί το συμβολισμό της Αγιάς Σοφιάς αλλά και το συμβολισμό της κίνησης του Ερντογάν και παράλληλα τονίζει ότι ο Τούρκος Πρόεδρος δεν έχει δικαίωμα να τη μετατρέψει σε τζαμί, δημοσιεύτηκε στη Washington Post.
Γράφει η καθηγήτρια του King's Kollege Judith Herrin: