Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020

Από τον Αττίλα του 1974 στη “Γαλάζια Πατρίδα” του 2020…Οι ευθύνες μας…


Από τον Αττίλα του 1974, στη “Γαλάζια Πατρίδα” που προωθούν οι Τούρκοι, απειλώντας Ελλάδα και Κύπρο. Οι ευθύνες μας δεν είναι αμελητέες…
Ο τουρκικός κίνδυνος αντιμετωπιζόταν μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 1990 όχι μόνο με τη διπλωματία, αλλά και με στρατιωτικές επιλογές. Η κρίση του Μαρτίου του 1987 είχε αποδείξει ότι η Ελλάδα μπορεί να αναχαιτίσει τη “μεγάλη Τουρκία”, χωρίς απαραίτητα να γίνει πόλεμος. Αρκούσε η εκπομπή ενός ισχυρού και γι΄ αυτό πειστικού μηνύματος αποτροπής…

Ήθος...Αξιωματικός σημαίνει ο έχων αξιώματα αλλά κυρίως αυτός που έχει αξίες και αρχές.

Ειλικρινά αισθάνομαι αισχύνη και καταισχύνη που υπήρξα αξιωματικός και θεωρούμαι συνάδελφος αυτού του ωμού εκβιαστή που διοικούσε το Πυροσβεστικό Σώμα.

Δεν θυμάμαι αν συμπεριλαμβάνεται και τι θέση κατέχει στα προσόντα του αξιωματικού το ήθος.

Ούτε Αγία έχουμε, ούτε Σοφία.Γράφει ο Γιώργος Παπαδόπουλος Τετράδης
    

Αφού οι Ελληνες έχουν αποκοπεί από τις ρίζες τους, ΚνωσσόΜυκήνεςΑπέλλαΑκρόποληΑγιά Σοφιά, με την αρρωστημένη δήθεν μαρξιστική υποκουλτούρα, που έχει εξοβελίσει την ιστορικά τεκμηριωμένη συνέχεια του έθνους τους από τα σχολεία και τα ΑΕΙ, κάθε βάρβαρος γείτονας μπορεί να τους φτύνει ανενόχλητος.
    Και να τους φτύνει ο πιο απολίτιστος λαός του κόσμου, που στα 600 χρόνια παρουσίας στην κατακτημένη περιοχή που ζεί δεν έχει παράξει ΟΥΤΕ ΕΝΑ δείγμα πολιτισμού, ζώντας στα αρχιτεκτονήματα των λαών που κατέσφαξε, αντιγράφοντάς τα, πλέκοντας, γνέθοντας, ζωγραφίζοντας αυτά που έκλεψε από τους αυτόχθονες και τους γείτονες που κατέσφαξε, και προσευχόμενος στα ακριβή αντίγραφα των ναών που εσύλησε. Παρουσιάζοντάς τα για δικά του.

Η Ισραηλινή κυβέρνηση επικύρωσε τη συμφωνία για τον EastMed με την Ελλάδα...!!!


Το έστειλε ο Γιώργος Επιτήδειος
stoxos.gr
          Δρομολογούνται θετικές εξελίξεις από το Τελ Αβίβκαθώς η κυβέρνηση του Ισραήλ επικύρωσε την τριμερή συμφωνία που υπεγράφη στην Αθήνα τον Ιανουάριο από τον Ισραηλινό Πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου, τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη.
          Ο Έλληνας Πρέσβης στο Ισραήλ Παναγιώτης Σαρρής χαιρέτισε την κίνηση της ισραηλινής κυβέρνησης για το έργο του αγωγού φυσικού αερίου EastMed την Κυριακή (19/7), ενώ προειδοποίησε για τις ενέργειες της Τουρκίας κατά του έργου και τις επεκτατικές της κινήσεις στη Μεσόγειο που θέτουν ανησυχίες για την περιφερειακή ασφάλεια.

Βερολίνο, Παρίσι και Ρώμη απειλούν με κυρώσεις κράτη που παρεμβαίνουν στη Λιβύη


Το έστειλε ο Γιώργος Επιτήδειος
skai.gr
         
 Έτοιμες να εξετάσουν το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων σε βάρος των ξένων δυνάμεων που παραβιάζουν το εμπάργκο των όπλων στη Λιβύη, δήλωσαν το Σάββατο(18/7) η Γαλλία, η Γερμανία και η Ιταλία, καλώντας «όλους τους ξένους παράγοντες να σταματήσουν τις παρεμβάσεις τους» στη χώρα.

Απάντηση στον Δήμαρχο και στο ΔΣ του Δήμου Πρεσπών σχετικά με το μνημείο στο Πισοδέρι


Δρ. Ιωάννης Αμπατζόγλου
Γράφει ο Ιωάννης Αμπατζόγλου*
Στις 22-6-2020 το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Πρεσπών –μετά από έκτακτη-κατεπείγουσα δημόσια συνεδρίαση– εξέδωσε μία απόφαση σχετικά με το μνημείο που έστησε η ομάδα μας «Μακεδόνες Δραμινοί» στο Πισοδέρι. Η απόφαση αυτή επισημαίνει τα εξής:
α) Η στήλη που στήθηκε είναι διαφορετική από αυτή που προτάθηκε. Συγκεκριμένα: έχει προστεθεί μαίανδρος, έχει προστεθεί το λογότυπο «Μακεδόνες Δραμινοί» καθώς και η φράση «σκίζουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών», επιπλέον έχει αφαιρεθεί το πλαίσιο του κειμένου και έχει αυξηθεί το μέγεθος της γραμματοσειράς.

ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΡΕΣΠΑΣ: ΤΟ ΑΝΕΞΟΦΛΗΤΟ «ΓΡΑΜΜΑΤΙΟ» ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ…

Είναι προφανές ότι το θέμα των Σκοπίων έχει τεθεί «στο ράφι» και αναμένει την έναρξη της ενταξιακής πορείας της γειτονικής χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση (επί της Γερμανικής Προεδρίας, μάλλον τον Σεπτέμβριο) για να υπάρξει νέα κινητικότητα. Οι εκλογές της 15.07.2020 παρήγαγαν το αναμενόμενο αποτέλεσμα, δηλαδή την μικρής έκτασης νίκη του SDSM του Ζόραν Ζάεφ απέναντι στο VMRO του Μίτσκοσκι, ενώ οι Αλβανοί της χώρας (DUI του Αλί Αχμέτι κ.λπ.) ήδη προβάλλουν το αίτημα για ορισμό Αλβανού Πρωθυπουργού, για να στηρίξουν εκ νέου Κυβέρνηση συνεργασίας όπως συμβαίνει τα αρκετά τελευταία χρόνια.

Ο ΟΦΘΑΛΜΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗΣ, Η ΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΠΑΡΑΔΙΔΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΠΙΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΙΕΡΟΣΥΛΟΥΣ!!!

Όλοι οι Ορθόδοξοι χριστιανοί πληροφορηθήκαμε και ανατριχιάζουμε με την θλιβερή είδηση βόμβα: Η μετατροπή του Μέγα Ορθόδοξου Ιερού Ναού, Αγία Σοφία, της Ρωμιοσύνης, και της Ορθόδοξης Χριστιανοσύνης, στην Κωνσταντινούπολη,  σε Μουσουλμανικό τζαμί!! Απίστευτο!! Ημέρα ντροπής και πένθους η ιεροσυλία για τον Χριστιανισμό.

Ο ΙΟΣ ΣΑΡΩΝΕΙ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ


H απειλή του κορωνοϊού ανάγκασε την Ελλάδα να κλείσει τα βóρεια σύνορά της με την Αλβανία, τα Σκóπια και την Βουλγαρία. Το μέτρο προστασίας, óμως, έπληξε σοβαρά τον τουρισμó της Ελληνικής Μακεδονίας και οδήγησε σε απóγνωση τους επιχειρηματίες του ευρύτερου τουριστικού δικτύου. Χιλιάδες Βούλγαροι κατέκλυζαν τις παραλίες απó την Θάσο μέχρι την Καβάλα και απó εκεί óλη την δαντελωτή ακτή μέχρι τον Σταυρó Χαλκιδικής.