Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020

Με 17 τουρκικά πολεμικά γύρω από νησιά σου δεν ζητάς κυρώσεις από την ΕΕ! Δηλώνεις αποφασισμένος για όλαΌταν 17 τουρκικά πολεμικά πλοία έχουν ουσιαστικά αποκλείσει νησιά σου δεν ζητάς “κυρώσεις από την ΕΕ”, όπως έκανε ο πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης στη συνάντηση του με τον Γερμανό ΥΠΕΞ Χ.Μάας. Είναι λάθος το μήνυμα που στέλνουμε αυτές τις ώρες, στην Τουρκία.
Με τις Ένοπλες Δυνάμεις να έχουν τεθεί σε επιφυλακή, τον ελληνικό Στόλο να βρίσκεται στο Αιγαίο και την Πολεμική Αεροπορία να μάχεται ήδη πάνω από το Καστελόριζο, το καλύτερο που θα είχαμε να πούμε στο “διαμεσολαβητή” Γερμανό ΥΠΕΞ είναι ότι η περιοχή θα “πάρει φωτιά” και γι΄ αυτό την ευθύνη θα την έχει η Τουρκία και ο Ερντογάν.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ καλεί την Τουρκία να μην κάνει έρευνες σε “διαφιλονικούμενα ύδατα”!!!


Από Militaire News
-21/07/2020 | 21:24Με μία δήλωση, εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ κάλεσε την Αγκυρα να σταματήσει τις έρευνες που εξήγγειλε με NAVTEX, σε “διαφιλονικούμενα ύδατα”! Από πότε το Καστελόριζο έγινε “διαφιλονικούμενο”;

Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης: 49 χρόνια φιμωμένη

Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης 
Στις 21 Ιουλίου 2020 συμπληρώθηκαν σαράντα εννέα χρόνια από την εφαρμογή της απόφασης των (Κεμαλικών) παντουρκιστών* που βρισκόταν τότε στην τουρκική εξουσία (1971), να φιμωθεί η Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης.
Η συνεχιζόμενη, αυθαίρετη απόφαση φίμωσης της Ιεράς Θεολογικής Σχολής της Χάλκης μας υπενθυμίζει την υποκριτική απαίτηση της Τουρκίας να «λειτουργήσει τζαμί» στην Αθήνα και ταυτόχρονα πόσο μονόπλευρες και απαράδεκτες είναι οι πολιτικές όλων ανεξαιρέτως των παντουρκιστών, είτε πρόκειται για Κεμαλικούς, είτε πρόκειται για ισλαμιστές, οι οποίοι εναλλάσσονται στην τουρκική εξουσία από την ίδρυση της σύγχρονης Τουρκικής «Δημοκρατίας» μέχρι σήμερα.

ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ, ΧΑΣΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (Μέρος πρώτο)


Νικόλαος Λ. Μωραΐτης. Ph.D. Μέλος ΙΗΑ
Εισαγωγή
Μετά από τις αιφνίδιες διεκδικήσεις της Τουρκίας επί του Αιγαίου γεννάται το εξής ερώτημα: Σε ποιόν ανήκει το Αιγαίο; 
Φυσικά, αν ακολουθήσουμε τους παραδεδεγμένους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου, κατά τους οποίους ο λαός, το έθνος αποτελεί τον κυρίαρχο παράγοντα κατοχής μιας περιοχής, αναμφισβήτητα διαπιστώνει κάποιος ακόμα και ο πλέον κοινός νους ότι, με βάση την ιστορία, το Αιγαίο ανήκει από δημιουργίας του στους Έλληνες.

Π. Παυλόπουλος: «Η πολιτισμική βεβήλωση της Αγίας Σοφίας δεν είναι εσωτερικό ζήτημα της Τουρκίας»


Ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας και Επίτιμος Καθηγητής του ΕΚΠΑ κ. Προκόπιος Παυλόπουλος έδωσε το παρών σε διαδικτυακή εκδήλωση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημόσιου Δικαίου (EPLO) και σχολίασε την συμπεριφορά της Τουρκίας όσων αφορά την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Το μεγάλο ξεπούλημα της Ευρώπης!

Του Μιχάλη Ψύλου
από την εφημερίδα Δημοκρατία

Ποιά είναι άραγε η τιμή της Ευρώπης; Σαράντα, 50 ,60 δισεκατομμύρια ευρώ; Κι όμως! Τόσα χώριζαν επί τέσσερις ημέρες τους 27 ηγέτες της Ευρωπαικής Ενωσης για να κλείσουν τη συμφωνία! Τελευταία προσφορά: 390 δισεκατομμύρια μη επιστρεπτέες επιχορηγήσεις(από τα αρχικά 500) στις χώρες που επλήγησαν σφοδρότερα από την πανδημία ,έλεγε ο πρόεδρος του Ευρωπαικού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ τα ξημερώματα της Δευτέρας στους ξενυχτισμένους ηγέτες . Οχι πάνω από 350 δισεκατομμύρια ,απαντούσαν με μία φωνή οι τέσσερις «φειδωλοί» που στο μεταξύ έγιναν πέντε με τη συμμετοχή και της Φινλανδίας. Και όλοι μαζί συνέχιζαν να παίζουν την…Κολοκυθιά.