Παρασκευή, 24 Ιουλίου 2020

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ


ΨΗΦΙΣΜΑ

Η Περιφερειακή Επιτροπή Διαβούλευσης της Π.Κ.Μ., που συγκροτείται από εκπροσώπους των μεγαλύτερων θεσμικών, οικονομικών και κοινωνικών φορέων της Περιφέρειας και πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία συνεδρίασε σήμερα Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020, με τηλεδιάσκεψη, παρουσία του Περιφερειάρχη κου Απόστολου Τζιτζικώστα, υιοθέτησε ομόφωνα το παρόν ψήφισμα καταδίκης για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε Τζαμί, από τον Τούρκο Πρόεδρο Ρ.Τ. Ερντογάν.:

“Ο Ναός της Αγίας Σοφίας, αποτελεί ένα από τα κορυφαία μνημεία της Χριστιανοσύνης και της παγκόσμιας Πολιτιστικής κληρονομιάς, αναγνωρισμένο και τιμώμενο ως τέτοιο και από την UNESCO.
Για πάνω από 1.000 χρόνια, λειτούργησε ως Ιερός Ναός της Ανατολικής Ορθόδοξης Χριστιανοσύνης και αποτελεί ένα θαύμα αρχιτεκτονικής τελειότητας που χαρακτηρίζει την χιλιόχρονη ελληνική βυζαντινή παράδοση.
Η βεβήλωση της Αγίας Σοφίας, με την απαράδεκτη μετατροπή της σε μουσουλμανικό Τζαμί, αναιρεί την λειτουργία της ως Παγκόσμιου Μνημείου και Μουσείου, που από το 1935 επιχειρούσε να αποτελέσει μια “ουδέτερη λύση” και να αποκρύψει την απαγόρευση λειτουργίας της ως Ορθόδοξου Χριστιανικού Ναού του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, που όφειλε να είναι.

Ο πρόεδρος του Κέντρου Διεθνών Στρατηγικών Αναλύσεων στο «ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ» : «Το σκηνικό θυμίζει 1974!»

Του Δρ. Ανδρέα Γ.Μπανούτσο, Ιδρυτής & Πρόεδρος Δ.Σ. ΚΕΔΙΣΑ ( Κέντρο Διεθνών Στρατηγικών Αναλύσεων) -Για το ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

“Η μετατροπή της  σε Τζαμί και η κλιμακούμενη επιθετικότητα της Τουρκίας”

ΚΡΙΣΗ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥΡΚΙΑ: Στις 10 Ιουλίου με Προεδρικό Διάταγμα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετέτρεψε την «Αγία Σοφία» σε Ισλαμικό Τέμενος λίγη ώρα μετά την απόφαση του Ανώτατου Διοικητικού Δικαστηρίου της Τουρκίας που ακύρωνε Διάταγμα της εποχής του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ (1934) που την μετέτρεπε σε Μουσείο.

Ελληνοτουρκική αναμέτρηση νότια της Μεγίστης: Ή η Ελλάδα θα νικήσει ή θα οδηγηθεί σε διαπραγμάτευση της ιδιοκτησίας της

Ελληνοτουρκική αναμέτρηση νότια της Μεγίστης: Ή η Ελλάδα θα νικήσει ή θα οδηγηθεί σε διαπραγμάτευση της ιδιοκτησίας της
Με κομμένη την ανάσα η Ελλάδα τις τελευταίες δεκαεπτά ώρες έχει εμπλακεί στη μεγαλύτερη κρίση με την Τουρκία από την εποχή των Ιμίων.
Χαρακτηριστικό της έντασης της κρίσης είναι ότι έχουν ανακληθεί οι άδειες των μονίμων στελεχών των ΕΔ, έχει τεθεί σε «κόκκινο» συναγερμό ολόκληρο το σύστημα των Ενόπλων Δυνάμεων και έχουν κληθεί υπό τα όπλα εθνοφύλακες και περιορισμένος αριθμός συγκεκριμένων ειδικοτήτων.

Η κατάρρευση των ψευδαισθήσεων στην Αθήνα: Τα «αμφισβητούμενα ύδατα» των ΗΠΑ & το «να πάτε Διεθνές Δικαστήριο» της ΕΕ

Η κατάρρευση των ψευδαισθήσεων στην Αθήνα: Τα «αμφισβητούμενα ύδατα» των ΗΠΑ & το «να πάτε Διεθνές Δικαστήριο» της ΕΕ 
Η κατάρρευση των ψευδαισθήσεων στην Αθήνα ήταν ολοκληρωτική καθώς το πολιτικό σύστημα επέμενε να θεωρεί ότι υπάρχουν «σύμμαχοι» και «συμμαχίες» που θα «κρατούσαν» την Τουρκία από το να κάνει επιθετικές ενέργειες.

Βερολίνο σε Αθήνα: «Βρείτε τα με την Τουρκία» δηλαδή... μοιραστείτε τον εθνικό σας πλούτο (upd)

Βερολίνο σε Αθήνα: «Βρείτε τα με την Τουρκία» δηλαδή... μοιραστείτε τον εθνικό σας πλούτο (upd)
Το Βερολίνο έστειλε μήνυμα στην Αθήνα μετά τη χθεσινή κινητοποίηση του ελληνικού και του τουρκικού στόλου, καλώντας την ελληνική κυβέρνηση -για άλλη μία φορά- να κάτσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για να μοιράσει την εθνική κυριαρχία της Ελλάδας.
Την ίδια στιγμή η εφημερίδα BILD υποστηρίζει πως η Άνγκελα Μέρκελ οδήγησε σε αποκλιμάκωση την ένταση Ελλάδας-Τουρκίας.

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΝΕΤΩΝ - ΕΛΛΗΝΩΝ

ARIS DESLIS:ΜΙΑ ΖΩΗ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: Μακεδονία: Ο καλός, ο ...

«Κοιμήσου και παράγγειλα στην Πóλη τα προικιά σου, στη Βενετιά τα ρούχα σου και τα διαμαντικά σου». Έτσι επί αιώνες οι Έλληνες νανουρίζουμε ακóμη τις κóρες μας. Αμέσως μετά τη Βασιλεύουσα Πóλη Κωνσταντινούπολη, στα χείλη του Νεοτέρου Ελληνισμού η Βενετιά ιεραρχείται πρώτη. Δικαιολογημένα, άλλωστε. Διóτι καμιά άλλη πóλη της Ευρώπης δεν επέδρασε τóσο πολύ επί τóσους μακρούς αιώνες την ελληνική Ιστορία των Μέσων και των Νεοτέρων Χρóνων óσον η Βενετία η οποία επίσης συνέδραμε επί αιώνες στην διαμóρφωση του Νέου Ελληνικού Έθνους και στην ανάπτυξη του εμπορίου.

Η ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ


Νικόλαος  Ζαρκάδας