Κυριακή 26 Ιουλίου 2020

“Aς κάνουμε ένα καθαρό σκούπισμα της Ιστορίας”.

Αυτό είναι το σύνθημα όλων των ολοκληρωτικών καθεστώτων, και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μόλις μας έδωσε νέα απόδειξη ότι είναι η ενσάρκωση μιας σκέψης που συνίστατο στην εξάλειψη όλων των ιχνών της Ιστορίας όταν ενοχλεί.
Αποφασίζοντας να μετατρέψει την Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη σε τζαμί, ο πρόεδρος της Τουρκικής Μουσουλμανικής Αδελφότητας έστειλε ένα σαφές μήνυμα στον κόσμο: το Ισλάμ είναι εδώ, τίποτα δεν θα το σταματήσει.

Η Αγία Σοφία

...απο κάποιον Έλληνα:

 Αυτή είναι η μοίρα σου Ερντογάν και λαέ της Τουρκίας ! Να προσκυνάτε μέσα στον μεγαλύτερο ναό της Ορθοδοξίας ! Αυτή είναι η δύναμη του Χριστιανισμού, της Ορθοδοξίας, της Αγίας Σοφιάς ! Χαίρεστε, τι χαίρεστε ? Προδότες του εαυτού σας είστε, της πατρίδας σας, της θρησκείας σας !
 Οι αγιογραφίες δεν σβήνουν, δεν αποκρύπτονται!! Θα είναι πάντα εκεί να σας θυμίζουν πόσο αδύναμοι, πόσο άδειοι άνθρωποι είστε χωρίς τα όπλα και το χρήμα σας!

ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ: Ο Ερντογάν προσθέτει μια ακόμη σελίδα στο ποινικό μητρώο της Τουρκίας


Χιλιάδες πιστοί συμμετείχαν παρουσία του προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, στην πρώτη προσευχή, εντός και πέριξ της Αγίας Σοφίας, από την μετατροπή της σε τζαμί.
Πρόκειται για ένα ακόμη τουρκικό έγκλημα για το οποίο θα πρέπει να ντρέπεται όλη η Δύση. Δεν ντρέπεται κανείς…

Δεν μεταδίδουμε “ζωντανή” εικόνα από την Αγία Σοφία, γιατί δεν υπάρχει κανένας λόγος προβολής της φιέστας του Ερντογάν.
Η τελετή ξεκίνησε με ανάγνωση στίχων του κορανίου από τον Ταγίπ Ερντογάν, ενώ στην συνέχεια ακούστηκε το κάλεσμα για προσευχή από τους τέσσερις μιναρέδες που βρίσκονται γύρω από τον ναό.

Ο Τούρκος ακαδημαϊκός Τανέρ Ακτσάμ κάνει μάθημα στους Έλληνες ακαδημαϊκούς


Διαβάστε το άρθρο του για την Αγιά Σοφιά
Το έστειλε ο Βασίλης Ναζλής


    Η Τουρκία δίνει εξετάσεις στο μάθημα του πολιτισμού
    Αυτό που παρατηρεί κανείς μελετώντας τα άρθρα των Ελλήνων ακαδημαϊκών για το θέμα, πέραν της έλλειψης γενικής ποιότητας, είναι ένα μείγμα πενίας, ρηχότητας και αισθήματος ενοχής.
    Την ίδια στιγμή παρατηρεί κανείς άρθρα Τούρκων αναλυτών και ακαδημαϊκών με σωστή ανάλυση, εύστοχες ιστορικές αναφορές και θαυμάσια, διαφωτιστικά συμπεράσματα.

Ελένη Γλύκατζη – Αρβελέρ στο MEGA: Είναι το τέλος του πολιτισμού


Ως «τέλος του πολιτισμού» χαρακτήρισε τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί η Ελένη Γλύκατζη – Αρβελέρ.
Η κα Γλύκατζη – Αρβελέρ ανέφερε ότι έγινε βυζαντινολόγος ακριβώς λόγω της Αγίας Σοφίας και της συγκίνησης που ένιωσε η ίδια ως παιδί και η μητέρα της όταν την επισκέφτηκαν,
Η διακεκριμένη ιστορικός έκανε λόγο για το «παγκόσμιο σοκ» και την «παγκόσμια διαμαρτυρία» που προκάλεσε σήμερα το σόου του Ερντογάν και τη μουσουλμανική προσευχή στον ιερό ναό της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη.

Σακελλαροπούλου: Ανυποχώρητη η Ελλάδα στην προάσπιση των εθνικών της συμφερόντων

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στην κλιμακούμενη τουρκική επιθετικότητα, σημειώνοντας ότι υπονομεύει ανοικτά τον διάλογο - «Ο σεβασμός στη δημοκρατία και η προσήλωση στην υπεράσπιση της πατρίδας είναι σήμερα το πιο ηχηρό μήνυμα ενότητας και ευθύνης όλων μας»,  τόνισε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου


24 ΙΟΥΛΙΟΥ,ΗΜΕΡΑ ΑΠΟΦΡΑΣ

         
  Σήμερα που έλαβε σάρκα και οστά το ἀδιανόητο πού μόνον  οι από τη φύση τους αίωνιοι βάρβαροι μπορουσαν να το πράξουν,  η άνίερη και βέβηλη μετατροπή του μεγαλύτερου, λαμπρότερου και ενδοξότερου ναού της χριστιαοσύνης , της δοξασμενης Αγιασοφιάς, σε Τζαμί. Σήμερα πού ο κόσμος όλος  αίσθάνεται φρίκη  μπροστα στο ανοσιούργημα και δεν πιστεύευ σ’αύτά πού βλέπει στις τηλεοράσεις, που στέκεται με φόβο μπροστά στη μέγιστη   ΥΒΡΗ, πού έκανε ποτέ άνθρωπος απέναντι στη θεϊκή τάξη τῶν πραγμάτων, Σήμερα που εκατομμύρια άνθρωποι,  Ελληνες και όχι μόνο,χριστιανοί και όχι μόνο, δακρύζουν με όδύνη μπροστά στο μεγα τουτο ανοσιούργημα, δεν έχω τη δύναμη να άναλύσω στην  αγάπη σας όλη τη μεγαλειώδη ιστορία του ανεπανάληπτου αύτού μεγαλουργήματος  και έγκαλλωπίσματος  της άνθρώπινης πίστης.