Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020

Η “γερμανική λύση” για το Αιγαίο: Συνεκμετάλλευση, συνεκμετάλλευση, συνεκμετάλλευση


Ένα άρθρο της DW, αποκαλύπτει σε πολύ μεγάλο βαθμό την “λύση” που προωθεί το Βερολίνο για το Αιγαίο και τη νοτιοανατολική Μεσόγειο. Με μία λέξη: συνεκμετάλλευση, μέχρι να προκύψει κάποια απόφαση από κάποιο “διαιτητικό δικαστήριο” ,αλλά όπως αναφέρει αυτή η “κοινή οικονομική ανάπτυξη Ελλάδας-Τουρκίας-Κύπρου” θα μπορούσε να γίνει και μόνιμη “λύση”.
Αν αυτά γράφονται στα φανερά καταλαβαίνουμε τι συζητείται στα “κρυφά”.

Το πιο επικίνδυνο όμως είναι ότι στην Αθήνα, πολλοί σε πολύ υψηλό επίπεδο έχουν ήδη εφησυχάσει ότι “η Γερμανία θα βοηθήσει να επιλυθεί η κρίση με την Τουρκία”!

"Ανάσχεση και υπονόμευση της Τουρκίας στα ανοιχτά της μέτωπα"! Δρ Σπύρος Πλακούδας



Ο Δρ Σπύρος Πλακούδας είναι επίκουρος καθηγητής Εθνικής Ασφάλειας στο πανεπιστήμιο Rabdan Academy στο Άμπου Ντάμπι. Ένας από τους πολλούς Έλληνες που διαπρέπουν στο εξωτερικό. Η οπτική γωνία με την οποία αντιμετωπίζει την Τουρκία και τα ελληνοτουρκικά είναι πολύ πιο ξεκάθαρη, έχοντας την εικόνα της γειτονικής χώρας όχι μόνο έναντι της Ελλάδας αλλά σ΄ όλη τη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Κρίση στο Αιγαίο - έτοιμοι για όλα: Στο μυαλό του Ερντογάν: πού το πάει με την Ελλάδα

felekis_nikos
Ο πόλεμος στη Συρία, το τουρκολιβυκό μνημόνιο, οι τσαμπουκάδες στο Αιγαίο, η μετατροπή της Αγια-Σοφιάς σε τζαμί, οι συνεχείς αναφορές στη «Γαλάζια Πατρίδα» συγκροτούν μια ατζέντα την οποία οι πολιτικοί του αντίπαλοι δύσκολα μπορούν να αμφισβητήσουν
χωρίς να καταβάλουν σημαντικό πολιτικό κόστος
Πριν από 13 μήνες ακριβώς, στις 23 Ιουνίου του 2019, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δέχτηκε ένα ηχηρό χαστούκι από τον Εκρέμ Ιμάμογλου. Η Κωνσταντινούπολη, η πόλη από την οποία ξεκίνησε τη θριαμβευτική του πορεία ο Τούρκος πρόεδρος, άλλαζε χέρια. Επειτα από ένα τέταρτο του αιώνα, οι ισλαμοσυντηρητικές δυνάμεις έχαναν τον μεγαλύτερο δήμο της χώρας.

Κώστας Τζαναβάρας: Ο διάλογος εθνικής αυτογνωσίας και ο εορτασμός του 1821


Δοκίμιο επί της ουσίας και της διαδικασίας

Κατεβάστε το δοκίμιο σε .pdf
Facebook
Scribd
Academia

Ο πρόλογος του δοκιμίου:

ΕΚ ΒΑΘΕΩΝ
Αν βρίσκαμε τρόπο να ρωτήσουμε το Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, πώς να γιορτάσουμε τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, είναι -φρονώ- βέβαιο ότι δεν θα έλεγε τίποτα σχετικό με γιορτές, λόγους και παρελάσεις.
Η απάντησή του, δεν θα μπορούσε να παραγνωρίζει το ζοφερό παρόν. Είναι βέβαιο.

“Μας πάνε σε συζητήσεις τύπου Ζυρίχης για να τα βρούμε”! Ναύαρχος Κοσμάς Χρηστίδης

Πρόκληση-πρόσκληση Ρ.Τ.Ερντογάν σε Κ.Μητσοτάκη: «Ή ελάτε στο πεδίο της μάχης ή ελάτε να διαπραγματευτείτε»


 https://www.pronews.gr/
   







 Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μία ημέρα μετά την μετατροπή σε τζαμί του ιερότερου συμβόλου της Ορθοδοξίας, του ναού της Αγίας Σοφίας στην Κωσνταντινούπολη κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να επιλέξει μεταξύ «αναμέτρησης στο πεδίο της μάχης ή διαπραγμάτευσης».
    Μιλώντας σε εγκαίνια αυτοκινητόδρομου στην Αμάσεια όπως αναφέραμε νωρίτερα δήλωσε υπονοώντας την Ελλάδα ότι «Έχουν δύο επιλογές:

Το Ζάλογγο των κοριτσιών των Πομάκων… στον γκρεμό για να μην τουρκέψουν



    Στη φωτογραφία μπορείτε να δείτε την τοποθεσία Μómtskïy Kámen κοντά στο χωριό Πάχνη. Όλοι οι κάτοικοι της Πάχνης γνωρίζουν την ιστορία αυτού του βράχου. Όπως λένε οι γέροι του χωριού από το βράχο αυτό αυτοκτόνησαν κορίτσια της περιοχής για να γλιτώσουν από τους Τούρκους.
    Στα χρόνια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας οι Τούρκοι είχαν έρθει στην περιοχή και προσπαθούσαν με το ζόρι να πάρουν πολλές Πομάκισσες και να τις κάνουν Τουρκάλες.