Τρίτη 28 Ιουλίου 2020

EU kneels to Ankara’s aggression


Even after weeks of increased tension in the East Mediterranean and Libya, caused by continuing Turkish provocations or outright military involvement (Libya), threats (Greece, Cyprus), Brussels has shown its weakness.
Again, it has shown it is not a European Union but a loosely organized economic body without the will or power to confront aggression to its member countries.
It has done so faced with a possible conflict involving EU member countries and NATO allies.

Το Φάντασμα της ΑΟΖ στοιχειώνει την Ελλάδα! Τι να μοιράσουμε; Η Τουρκία έχει μόνο …ψάρια!


Το έστειλε ο Γιάννης Ζάχος

    Η Αμερική, διά του εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντδήλωσε χθες:
    «Οι Ηνωμένες Πολιτείες γνωρίζουν ότι η Τουρκία έχει εκδώσει μία NAVTEX για έρευνα σε αμφισβητούμενα ύδατα στην Ανατολική Μεσόγειο
    Έχει απόλυτο δίκιο ο Μιχάλης Ιγνατίου όταν γράφει:
    “Νευριάσαμε όλοι με τους Αμερικανούς… Αλλά μήπως λένε την αλήθεια με αυτές τις δύο λέξεις «αμφισβητούμενα ύδατα»; Διότι αν είχαμε οριοθετήσει ΑΟΖ, σίγουρα η ανακοίνωση των Αμερικανών πιστεύω ότι θα ήταν διαφορετική.”

ΓΙΑΤΙ "ΠΡΩΤΑ Η ΠΑΤΡΙΔΑ";Δημήτρης Μπάκας

Η ΕΥΡΩΠΗ ΜΕ ΞΥΛΙΝΑ ΠΟΔΙΑ


Ιωάννης Μ. Ασλανίδης

Η κρίση με την Τουρκία και ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης Γιώργος Χελάκης

helakis01
Μην ξαφνιαστείτε από την γλώσσα στην οποία είναι γραμμένο το κείμενο που ακολουθεί. Αυτή είναι η γλυκύτατη γλώσσα που χρησιμοποιούσε ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης. Το κείμενο είναι απόσπασμα από άρθρο του μεγάλου Ελληνα λογοτέχνη που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ” το 1896.

Μια Φωτογραφία… Τρία Σημάδια… Μία Ουσία


http://roykoymoykoy.blogspot.gr/ Αργύριος Ανδριώτης

ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ (23/7/2020)    Τα «φιλαράκια» μας από απέναντι, το καβάλησαν το καλάμι! Φιρί – φιρί το πάνε για «σφαλιάρα». Και μάλιστα, από ό τι φαίνεται, ΑΥΤΟ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ! Είναι να μην ακουστελι το πρώτο «ΜΠΑΜ»! Μετά, θα κλάψουν μανούλες. Μπορεί να μην γίνει σωστός πόλεμος, αλλά το θερμό επεισόδιο θα είναι…. ΠΟΛΥ ΘΕΡΜΟ! Πρέπει να ξεμπερδεύουμε μια και καλή από ετούτους. Προκλήσεις, προκλήσεις, προκλήσεις… Τίποτα άλλο δεν κάνουν, παρά να αμφισβητούν τα ελληνικά σύνορα και δικαιώματα. Ίσως φταίμε και εμείς ( που σίγουρα φταίμε…) που δεν τους «κόψαμε τον βήχα» από την αρχή. Δεν ξέρω, εάν τελικά τολμήσουν να στείλουν το βαπόρι τους στο Καστελόριζο. Εάν τολμήσουν όμως, και ας συνοδεύεται από όλο το στόλο τους, οι ενέργειές μας πρέπει να είναι απολύτως συγκεκριμένες.