Σάββατο 1 Αυγούστου 2020

ALEXANDER THE GREAT- Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ:ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΤΑΦΟΥ-MYSTERY OF THE TOMB


ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΩΝ


  Ιωάννης Μ. Ασλανίδης

Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΑΓΑΘΑ ΦΕΡΝΕΙ

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Αρρωστημένες καταστάσεις…..

Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης – Μέλος του ΙΗΑ
Την 24η Ιουλίου 2020 έκπληκτη η παγκόσμια κοινή γνώμη παρακολούθησε τον αρχηγό του σύγχρονου τουρκικού κράτους, ο οποίος δηλώνει σε κάθε αφορμή «πιστός μουσουλμάνος», να αγνοεί περισσότερα από 85.000 τζαμιάπου λειτουργούν μέσα στην Τουρκία, να προσέρχεται στον παγκόσμια διάσημο χριστιανικό ναό, τον Ναό της Αγίας του Θεού Σοφίας, να γονατίζει κάτω από την σκιά των ψηφιδωτών του Χριστού και της Παναγίας που φιλοτεχνήθηκαν 1.660 χρόνια νωρίτερα και να προσεύχεται. Ταυτόχρονα να δηλώνει περιχαρής πως είναι ο «κατακτητής» της χριστιανικής εκκλησίας επειδή άλλαξε την πινακίδα που υπήρχε έξω από τον ιερό χώρο και έβαλε μια καινούργια με την λέξη «τζαμί»! 
Σίγουρα πρόκειται για αρρωστημένες καταστάσεις που απευθύνονται στο ίδιο επίπεδο αμόρφωτων ανθρώπων σε ολόκληρη την ανατολή και την Ασία, στο ίδιο πνευματικό επίπεδο πεινασμένων για αρπαγή τζιχαντιστών χωρίς ιερό και όσιο – όπως ακριβώς ο σημερινός αρχηγός του τουρκικού κράτους.

«Η Ανατολική Μεσόγειος δεν είναι και δεν θα γίνει ποτέ τουρκική λίμνη»

Μια ανάρτηση καταπέλτη κατά της Τουρκίας και των παράνομων ενεργειών της στην Ανατολική Μεσόγειο έκανε στο Facebook o τέως Υπουργός Άμυνας του Λιβάνου Yacoub Riad Sarraf. O Sarraf, που παρεμπίπτοντος είναι χριστιανός ορθόδοξος στο θρήσκευμα, γράφει σε μια έντονη επικριτική γλώσσα που δεν μας έχουν συνηθίσει ούτε αξιωματούχοι της Λευκωσίας ούτε της Αθηνά. Διετέλεσε Υπουργός Άμυνας του Λιβάου μεταξύ 2005-2008 και μεταξύ 2016-2019.

Οι εκλογές στα Σκόπια και η οργάνωση των Ελλήνων για τη ΜακεδονίαΓράφει ο Ιωάννης Αμπατζόγλου*
Οι εκλογές στα Σκόπια τελικά πραγματοποιήθηκαν στις 15 Ιουλίου, ενώ την επόμενη ημέρα τα αποτελέσματα ανέδειξαν πρώτο το κόμμα SDSM του Ζόραν Ζάεφ με 35.89%, με δεύτερο το VMRO-DPMNE του Κρίστιαν Μίτσκοσκι σε απόσταση αναπνοής με 34.57%. Οι έδρες που κέρδισε το SDSM είναι 46, ενώ 44 έδρες κέρδισε το VMRO-DPMNE. Μεγάλη νίκη πέτυχαν τα αλβανικά κόμματα αφού συγκέντρωσαν συνολικά 33 έδρες με το DUI του Αλί Αχμέτι να παραμένει το ισχυρότερο αλβανικό κόμμα με 15 έδρες. Να σημειωθεί ότι στον Σοσιαλδημοκρατικό Σύνδεσμο (SDSM) του Ζόραν Ζάεφ συμμετέχει και το αλβανικό κόμμα BESA.

Η κυβερνητική κοροϊδία για τις φρεγάτες και τα αναδρομικά των συνταξιούχων

Η πρώτη δικαιολογία που έσπευσε να χρησιμοποιήσει η κυβέρνηση για να δικαιολογήσει το “ναυάγιο” της αμυντικής συμφωνίας με τη Γαλλία και της προμήθειας δύο φρεγατών ήταν τα αναδρομικά των συνταξιούχων! Αυτό διέρρευσαν κι αυτό μετέδωσαν οι δημοσιογράφοι. Το κόστος των φρεγατών κατά τις διαρροές ήταν πολύ υψηλό -3,3 δις έλεγαν- και δεν θα άφηνε περιθώρια για την καταβολή των αναδρομικών στους συνταξιούχους που οι ίδιε πηγές τα κοστολογούσαν στα 3,9 δις ευρώ.

Η σκληρή πραγματικότητα για τον Ερντογάν και την Αμερική

Ανάλυση του Δ. Απόκη


Στην εξωτερική πολιτική και στις διεθνείς σχέσεις για να κάνεις σοβαρά ανάλυση και να σχηματίσεις σοβαρή εικόνα σε σοβαρά θέματα, όπως είναι το εθνικό συμφέρον και η εθνική ασφάλεια, ένα από τα απαιτούμενα εργαλεία είναι αυτό που μάθαιναν στο πανεπιστήμιο στην Αμερική, όταν τα πανεπιστήμια ήταν πανεπιστήμια και όχι μαγαζιά της παγκοσμιοποίησης και της εξαφάνισης της ιστορίας, η θεσμική μνήμη (institutional memory).