Κυριακή 2 Αυγούστου 2020

ΠΩΣ Η ΔΥΣΗ ΜΑΣ ΕΠΕΙΣΕ ΠΩΣ ΤΟ ΡΩΜΑΪΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ

του Ρωμανού Ξενοφάνουc Ανδρούτσου
– O Clifton R. Fox Καθηγητής Ιστορίας στο Tomball College, USA επισημαίνει:
“Οι άνθρωποι που ζούσαν στη ‘Βυζαντινή Αυτοκρατορία’ ποτέ δεν ήξεραν ούτε και χρησιμοποίησαν τη λέξη ‘Βυζαντινός’. Αυτοί ήξεραν για τον εαυτό τους ότι είναι Ρωμαίοι, τίποτα παραπάνω και απολύτως τίποτα λιγότερο. Με τη μεταφορά της πρωτεύουσας της Αυτοκρατορίας από τη Ρώμη του Τίβερη στη Νέα Ρώμη του Βοσπόρου, τη μετέπειτα Κωνσταντινούπολη, ο αυτοκράτορας Κωνσταντίνος ο 1ος μετέφερε την πραγματική ταυτότητα της Ρώμης σε καινούργια τοποθεσία.

Τουρκοσειρές: Μπράβο στον ΑΝΤ1, «κόκκινη» κάρτα στο ΣΤΑΡ!


ΟI ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥΡΚΟΣΕΙΡΩΝ 27-31 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020
Την ώρα που ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΝΤ1 ανακοίνωσε επίσημα ότι δεν θα συμπεριλάβει στο πρόγραμμα 2020-2021 καμιά τουρκική τηλεοπτική σειρά λόγω της πολιτιστικής βεβήλωσης του Ναού της Αγίας του Θεού Σοφίας από το καθεστώς Ρ.Τ. Ερντογάν, το κανάλι ΣΤΑΡ είναι ανίκανο να αντισταθεί στον οικονομικό πειρασμό των «ανταγωνιστικών τιμών» που προσφέρουν οι Τούρκοι ισλαμιστές, προκειμένου να μεταδώσουν την τουρκική προπαγάνδα «ήπιας ισχύος» στο ανυποψίαστο ελληνικό τηλεοπτικό κοινό, φέρνοντας στο νου την εικόνα κάποιου που τον φτύνουν, αλλά παριστάνει ότι… βρέχει! 

Μη τσιμπάτε σε «τζούφιες» πιέσεις…


Γράφει ο Θανάσης Κ.
Έτσι για να χαλαρώσετε λίγο και να πάρετε «τροφή για σκέψη», τις επόμενες βδομάδες των θερινών διακοπών…
* O γερμανικός Τύπος ανέφερε προχθές, ότι για να υπάρξει διπλωματική λύση των ελληνοτουρκικών διαφορών με την Τουρκία, πρέπει η Ελλάδα να υπαναχωρήσει από τις «ακραίες» θέσεις της για τα κυριαρχικά δικαιώματα των τριών χιλιάδων νησιών της στο Αιγαίο!