Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020

Ο Λαός, ή, η Αριστερά;

Το Σάββατο 1 Αυγούστου 2020 στην εφημερίδα «Τα Νέα» ο αγωνιστής της Αριστεράς κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης δημοσίευσε το αξιόλογο άρθρο «Η Αριστερά και η εθνική κρίση» που ευρίσκεται στον παρακάτω σύνδεσμο: ΕΔΩ
Συμφωνώ απόλυτα τόσο με τις θέσεις όσο και με τα ερωτήματα που θέτει για τις δυνατότητες της σημερινής Αριστεράς, όχι κατ’ ανάγκη τα υπάρχοντα πολιτικά σχήματά της, να τροφοδοτήσει μεγάλες αναγεννητικές πολιτικοκοινωνικές διαδικασίες, χωρίς όμως να έχει συγκεκριμένες προτάσεις.

Γερμανική εφημερίδα καλεί την Ελλάδα να “απομακρυνθεί από τις σκληρές της θέσεις για 3.000 νησιά στο Αιγαίο”!


Απίστευτες απόψεις έχουν αρχίσει να δημοσιοποιούνται από τη Γερμανία για τα ελληνοτουρκικά και αυτό δεν θα ήταν ίσως πρόβλημα αν η ελληνική κυβέρνηση δεν είχε “δώσει τα κλειδιά” για την “επίλυση της κρίσης” στο Βερολίνο!
Η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, σε σχόλιο της αφού εκθειάζει την Μέρκελ για την παρέμβαση της ,μέσω της οποίας υποτίθεται αποφύγαμε τη σύγκρουση με την Τουρκία γράφει:

“Το παιχνίδι είναι στημένο”! Όταν η ΕΣΤΙΑ “κράζει” το Μαξίμου για τις περίεργες επιλογές του στα εθνικά-εξοπλιστικά!


Η εφημερίδα ΕΣΤΙΑ με άρθρο του Μανώλη Κοττάκη γράφει προς το Μέγαρο Μαξίμου τα αυτονόητα για τον εξοπλισμό της χώρας. Τα οποία όμως φαίνεται ότι  δεν μπορούν να γίνουν κατανοητά. Τι φταίει; Ο Μανώλης Κοττάκης δίνει την δική του εξήγηση στο άρθρο του:
ΓIATΙ ο Κωνσταντίνος Καραμανλής αγόραζε γαλλικά μαχητικά Mirage καί όχι μόνο αμερικανικά F-16;
Μόνο γιά νά ἔχει τόν Ζισκάρ στό πλευρό του
στίς κρίσιμες διαπραγματεύσεις γιά τήν ἔνταξη στήν ΕΟΚ;

Η κυβερνητική κοροϊδία για τις φρεγάτες και τα αναδρομικά των συνταξιούχων


Η πρώτη δικαιολογία που έσπευσε να χρησιμοποιήσει η κυβέρνηση για να δικαιολογήσει το “ναυάγιο” της αμυντικής συμφωνίας με τη Γαλλία και της προμήθειας δύο φρεγατών ήταν τα αναδρομικά των συνταξιούχων! Αυτό διέρρευσαν κι αυτό μετέδωσαν οι δημοσιογράφοι. Το κόστος των φρεγατών κατά τις διαρροές ήταν πολύ υψηλό -3,3 δις έλεγαν- και δεν θα άφηνε περιθώρια για την καταβολή των αναδρομικών στους συνταξιούχους που οι ίδιες πηγές τα κοστολογούσαν στα 3,9 δις ευρώ.
Στα 24ωρα που μεσολάβησαν το ποσό των αναδρομικών …έπεσε δραματικά: Τα 3,9 δις, έγιναν 2,4 τα οποία κατρακύλησαν στο 1,4 δις και τελικά στη Βουλή …έφθασαν 900 εκατομμύρια με κάποιους εκπροσώπους συνταξιούχων να λένε ότι επί της ουσίας μιλάμε για 648 εκατομμύρια ευρώ! Ποια αναδρομικά και ποιες φρεγάτες;