Τρίτη 4 Αυγούστου 2020

Αντισταθείτε!! Ο αγώνας είναι για την Θεομάνα μας, την Παναγία

“Σαν την καταστολισμένη νύφη, έτσι είναι η Ελλάδα μας γεμάτη από εκκλησίες, μοναστήρια και ερημοκλήσια της Παναγίας, πνευματικά παλάτια της ταπεινής αυτής Βασίλισσας. Στο καθένα απ΄ αυτά βρίσκεται το σεβάσμιο εικόνισμά της, δεξιά από την Ωραία Πύλη, με το γυρτό κεφάλι της για ν’ ακούσει τον κάθε πόνο μας, την κάθε χαρά μας.

ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ, ΧΑΣΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (Τρίτο και τελευταίο μέρος)

Νικόλαος Λ. Μωραΐτης. Ph.D.
                               Τι διατείνονται Ελλάδα και Τουρκία και τι προβλέπει η Διεθνής Νομοθεσία – Παρατηρήσεις επ’ αυτής καθ’ αυτής της διαφοράς. 
Αυτό που η Τουρκία ζητάει είναι να μοιράσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στο Αιγαίο. Από τη μελέτη της σειράς των γεγονότων προκύπτει, ότι η διαφορά Ελλάδος-Τουρκίας, για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας του Αιγαίου, οφείλεται εις την εμμονή της Τουρκίας να αρνείται να παραδεχθεί, ότι τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου έχουν ιδική τους υφαλοκρηπίδα και ισχυρίζεται, ότι αυτά αποτελούν φυσική προέκταση της χερσονήσου της Ανατολίας.

Η κυβέρνηση επίσημα εγκαταλείπει την Κύπρο: «Δεν υπάρχει δόγμα Ενιαίου Αμυντικού Χώρου» διακήρυξε ο ΣΕΑ Α.Διακόπουλος


«Δεν μας βοηθά τώρα μια οριοθέτηση ΑΟΖ Ελλάδας-Κύπρου»

https://www.pronews.gr 

    Η Ελλάδα δεν μπορεί να υπογράψει συμφωνία ΑΟΖ με την Κύπρο γιατί υπάρχει το τουρκο-λιβυκό σύμφωνο είπε ο  Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Έλληνα Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, αντιναύναρχός ε.α. Αλέξανδρος Διακόπουλος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα της Κύπρου «Σημερινή» της Κυριακής, απηχώντας τις θέσεις του ίδιου του πρωθυπουργού,

Δοξάτο: 106 χρόνια από την τρομερή σφαγή από τον Βουλγαρικό Στρατό (30/6/1913)


Του Γιώργου Ντυμένου

    Γεωγραφικά η Ελλάδα είναι ένας ευλογημένος και ταυτόχρονα καταραμένος τόπος. Η θέση της αποτελούσε, στο πέρασμα των χρόνων, ένα «τρόπαιο» για κάθε λογής κατακτητή που επιθυμούσε να ελέγχει το πέρασμα για την Ασία ή τη Μέση Ανατολή, αλλά και να αποκτήσει διέξοδο στη θάλασσα.
    Την ίδια στιγμή η Χερσόνησος του Αίμου μόνο τυχαία δεν έλαβε το προσωνύμιο ως η «πυριτιδαποθήκη της Ευρώπης», καθώς εκατέρωθεν εδαφικές διεκδικήσεις αλλά και η Οθωμανική κατοχή, οδήγησαν τους λαούς της σε μακροχρόνιες εχθροπραξίες, που ουσιαστικά έληξαν στα μέσα του περασμένου αιώνα