Παρασκευή 7 Αυγούστου 2020

Με ανοικτή ατζέντα η ελληνοτουρκική διαπραγμάτευση – Η οριοθέτηση και τα "παρεμπίπτοντα ζητήματα"


Το πάγωμα των ερευνών του "Ορούτς Ρέις" ήταν αποτέλεσμα της γερμανικής διαμεσολάβησης, η οποία εξασφάλισε ως αντάλλαγμα στον Ερντογάν ότι η Αθήνα θα καθίσει στο τραπέζι, χωρίς να ακυρωθεί το μνημόνιο Άγκυρας-Τρίπολης. Εμμέσως πλην σαφώς αυτό νομιμοποιείται και μόνο από την ελληνοτουρκική διαπραγμάτευση, η οποία για επικοινωνιακούς λόγους αποκαλείται με τον πιο εύπεπτο όρο "διάλογος".
Εκτιμώ, μάλιστα, ότι θα είχε καθίσει στο τραπέζι με δυσμενέστερους όρους, εάν δεν είχαν κινητοποιηθεί οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις. Εάν δεν είχε σταλεί το μήνυμα ότι οι έρευνες θα οδηγούσαν σε σύγκρουση πιθανότατα ο Ερντογάν θα δημιουργούσε με το "Ορούτς Ρέις" τετελεσμένο και ως συνέχεια αυτού θα προέκυπταν οι ελληνοτουρκικές διαπραγματεύσεις.

Η σύγκρουση Ισραήλ-Χεζμπολάχ πίσω από την έκρηξη; Τι είχαν δηλώσει Ισραηλινοί αξιωματούχοι για το λιμάνι της Βηρυτού!

Το pronews.gr φέρνει στην επιφάνεια δηλώσεις του πρεσβευτή του Ισραήλ Ντάν Ντάνον στα Ηνωμένα Έθνη από το 2019 που δείχνουν ότι το Ισραήλ όχι μόνο είχε καταδείξει το λιμάνι της Βηρυτού ως κέντρο δραστηριότητας της Χεζμπολάχ αλλά μάλιστα μιλούσε καθαρά για μεταφορά από το Ιράν υλικών κατασκευής όπλων τα οποία έχουν και ειρηνική χρήση, όπως δηλαδή η νιτρική αμμωνία!

Η συμφωνία της Αθήνας με Κάιρο για ΑΟΖ: «Σφάξιμο» 10% στην Κρήτη, 50% στην Ρόδο και 100% σε Καστελόριζο

«Κουρεμένη» ΑΟΖ Κρήτης, την μισή Ρόδο μέχρι εκεί που την τέμνει κάθετα ο 28ος Μεσημβρινός και παράλειψη Καρπάθου και συμπλέγματος Μεγίστης από τη νυν συμφωνία, αποτελεί το περιεχόμενο της συμφωνία που υπέγραψε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, με τον Αίγυπτιο ομόλογό του, προκειμένου, να συμφωνήσει η Αίγυπτος στην οριοθέτηση Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης με την Ελλάδα.  

Χάρτες-ντοκουμέντο: Η ΑΟΖ που συμφωνήθηκε με την Αίγυπτο - «Σβήνει» τουρκολιβυκή ΑΟΖ αλλά «ξεχνά» Ρόδο και Μεγίστη

Αυτοί είναι οι χάρτες που αποτυπώνουν την ξεκάθαρη κατάσταση, αναφορικά με την περιοχή που κερδίζει η Ελλάδα από την υπογραφή της μερικής οριοθέτησης της ΑΟΖ με την Αίγυπτο, αλλά και της περιοχής που μένει έξω και που είναι όλη η περιοχή ανατολικά του 28ου Μεσημβρινού.

Σακελλαροπούλου: Ζητά από 14 Ευρωπαίους ηγέτες την καταδίκη της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί


Να υψώσουν και αυτοί τη φωνή τους και να καταδικάσουν την τουρκική απόφαση για τη μετατροπή ενός εμβληματικού μνημείου της ευρωπαϊκής ιστορίας, όπως είναι η Αγία Σοφία, σε τζαμί, ζητά με με επιστολή της προς τους 14 μη εκτελεστικούς προέδρους κρατών – μελών της ΕΕ και μέλη της Συνόδου των ηγετών του Arraiolos Group η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.