Κυριακή 9 Αυγούστου 2020

“Κάποιοι θα “μετακομίσουν” όπως ο Χουάν Κάρλος”! Ο Επίτιμος Α/ΓΕΕΘΑ Χ.Χριστοδούλου για τους χειρισμούς στα εθνικά θέματα!
Άρθρο του Επίτιμου Α/ΓΕΕΘΑ
Πτεράρχου ΧΡΗΣΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

“Είναι καταπληκτικός αυτός ο μικρός ελληνικός λαός που εργάζεται και πετυχαίνει παντού, εκτός από την πατρίδα του”
Ήδη υπογράφηκε συμφωνία ΑΟΖ με τη φίλη Αίγυπτο. Δυστυχώς οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν τμηματικά και όχι όπως αρμόζει στις περιπτώσεις αυτές συνολικά, χωρίς να γίνεται επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 ΝΜ και με μειωμένη επήρεια στα μεγάλα νησιά, αφήνοντας έτσι έξω τα μικρά νησιά  και κυρίως το Καστελόριζο.

Τι σημαίνει η ”ενεργητική ουδετερότητα” των Ηνωμένων Πολιτειών και γιατί συμφέρει την Ελλάδα


Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΔΡΙΒΑ (*)
Ο Franklin Roosevelt ήταν ίσως ο πιο σημαντικός πρόεδρος των ΗΠΑ καθώς κατάφερε να βρει εκείνο το μείγμα πολιτικής το οποίο συνδύαζε τους αμερικανικούς φόβους για τα ”δεινά” της εμπλοκής τους στις διεθνείς σχέσεις αλλά και την φύσει και θέσει εξωστρεφή κουλτούρα του αμερικανικού φιλελευθερισμού, ο οποίος ήδη από το 1898 είχε βγει εκτός της αμερικανική ηπείρου και ήλεγχε τον Ειρηνικό Ωκεανό.

Το τέλος του μοντέλου Τομ και Τζέρρυ στα ελληνοτουρκικά


Η συμφωνία για μερική οριοθέτηση ΑΟΖ με την Αίγυπτο είναι το πρώτο βήμα. Πρέπει να την ολοκληρώσουμε καθώς το πλήρωμα του χρόνου έχει έρθει και για τις δύο πλευρές.
Η Αίγυπτος θα αντιληφθεί οτι η Τουρκία διαρκώς θα πολιορκεί τη θέση και τα συμφέροντα του Καϊρου και δεν είναι μόνο θέμα Ερντογάν. Η τουρκική πολιτική ελίτ που συνιστά την αντιπολίτευση, έχει φτάσει στα άκρα και πολύ λίγες διαφορές έχει στις θέσεις της με τον Ερντογάν.
Το σημαντικό της υπόθεσης όμως έγκειται στο τι κάνει η Ελλάδα η οποία από τον Φεβρουάριο, ξαναγίνεται μια χώρα που διεκδικεί τη θέση της στον σύγχρονο πολυπολικό κόσμο. Φαίνεται πως η Ελλάδα έπαψε να νιώθει το ποντίκι που παλεύει να το στριμώξει η γάτα.