Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020

Τι κάνει το Oruc Reis “στα μέρη μας” και το “εθνικό παραμύθι” που μάταια προσπαθούν να μας πουλήσουν


Το Oruc Reis, σαρώνει την περιοχή που έχει δεσμευτεί από τους Τούρκους με NAVTEX. Έχει αυξήσει ελαφρά την ταχύτητα σε 5,3 κόμβους (μέγιστη ταχύτητα 4,5 κόμβοι για διενέργεια ερευνών), συνεπώς μάλλον δεν  κάνει έρευνες. Αλλά το Oruc Reis δεν μας “επισκέφθηκε” για να κάνει έρευνες και δεν είναι και τόσο ειλικρινής η στάση της Αθήνας που έχει οχυρωθεί πίσω από το έωλο επιχείρημα που λέει “εντάξει ,είναι σε περιοχή ελληνικής υφαλοκρηπίδας, αλλά δεν κάνει έρευνες”!

Άρθρο Ι.ΜΑΖΗ: “Η συμφωνία με την Αίγυπτο θα χρησιμοποιηθεί στην “εξαφάνιση” του Καστελόριζου”!


“Γιατί ωρέ σορ Νικολάκη, από παρτσινέβελος να γενώ σέμπρος του Μισιρλή και του Τούρκου, στο δικό μου το νιτερέσσο;”
υπό του Προφεσσόρου, στο ουνιβερσιτά το νατσιoνάλε, του Κόντε Καποντίστρια τση Αθήνας, 

του σορ Γιαννάκη Μάζη από τη Μπαρουνιά Μαρτσέλλο, τσου Κορφούς.
Ή δια το πιστόν
Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ (ΜΕΡΙΚΗΣ) “ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗΣ ΑΟΖ ΕΛΛΑΔΟΣ-ΑΙΓΥΠΤΟΥ” ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΝΗΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Από το «βυθίσατε το Χόρα» στα «καλώδια»:

Η απίστευτη δικαιολογία με το Oruc Reis στην ελληνική υφαλοκρηπίδα
Ή πως οι "κόκκινες" γραμμές μπερδεύτηκαν με τα καλώδια

Πάνου Σπαγόπουλου

    Ο απίστευτος ισχυρισμός της κυβέρνησης ότι το τουρκικό "ερευνητικό" σκάφος Oruc Reis δεν μπορεί τάχα να διεξάγει έρευνες γιατί υπάρχει θόρυβος από τις προπέλες των πολεμικών σκαφών, κυριολεκτικά έχει αφήσει  άφωνο το πανελλήνιο.
    Τέτοιες φτηνές δικαιολογίες επιπέδου καφενείου από  μια σοβαρή -υποτίθεται- κυβέρνηση, προκειμένου να καλύψει την άτακτη υποχώρησή της απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα, προσβάλλουν τη νοημοσύνη όλων.
    Αυτό που καμιά ελληνική κυβέρνηση δεν άφησε να γίνει στο παρελθόν, είτε με το Χόρα, είτε με το Σισμικ, τον Αύγουστο του 1976 και το Μάρτιο του 1987 αντίστοιχα, συντελείται αυτές τις ώρες στο Ν.Α.Αιγαίο.

Απάντηση-Προς: Professors-

Turkish civilization

ΕΞΩΔΙΚΟΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ, ΠΡΟΣ Τόν ἀξιότιμον κ. Δήμαρχον τοῦ Δήμου Ἀθηναίων!

Ηθικό ή…οικονομικό το πλεονέκτημα της αριστεράς

“Να σε φυλά ο Θεός από καινούργιο άρχοντα και παλιό διακονιάρη”
παροιμία
Όταν στριμώχνονται οι αριστερόμυαλοι, αχαλίνωτοι καλοπεράκηδες των ποικιλώνυμων “συνιστωσών”, όταν τους αποστομώνουν οι συνομιλητές τους, συνήθως καταφεύγουν σε δύο βολικά όπλα, που τους απαλλάσσουν από την επίπονη διαδικασία της σκέψεως και της αντίκρουσης των επιχειρημάτων και, κυρίως, αποκρύπτουν την πνευματική τους γύμνια και αμορφωσιά: ή θα χαρακτηρίσουν τον αντίπαλο “φασίστα” –  η γνωστή τακτική “εξόντωση διά της γραφικότητος” – ή θα κατεβάσουν από την λειψανοθήκη τους το κρανιοκενές θέσφατο, περί “ηθικού πλεονεκτήματος της αριστεράς”. 

[IHA-Professors & PhDs] Δρ. Δημούτσος Ι. Ανδρέας Απάντηση-Προς: Professors-

Από: "ANDREASD" Ημερομηνία: 10 Αυγούστου 2020 - 1:53:36 μμ EEST Προς: Θέμα: [IHA-Professors & PhDs] Δρ. Δημούτσος Ι. Ανδρέας
 Απάντηση-Προς: Professors-PhDs@googlegroups.com

 Αγαπητέ Ευάγγελε, Αγαπητά μέλη, professors-phds@googlegroups.com 10 Αυγούστου 2020 Έτοιμη για Ειρηνική Συνύπαρξη και Δίκαιη Λύση προβλήματος Συνόρων, Έτοιμοι και για Πόλεμο Όπως σωστά επισημαίνει ο συνάδελφος Πέτρος Γρουμπός, πρέπει να αρθρογραφήσουμε όλοι Όπως σωστά επισημαίνει ο συνάδελφος Πέτρος Γρουμπός, πρέπει να αρθρογραφήσουμε όλοι μας να μάθει κάθε πολίτης της γης ότι ο τούρκοι είναι λαός που ΔΕΝ πιστεύει στις ίδιες αξίες Δημοκρατίας και πολιτισμού, που πιστεύουμε και υπηρετούμε οι πολίτες Ελλάδος και Ευρώπης.

ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΙΚΟΝΑ;

Το μεταναστευτικό είναι σαν το ηλεκτρικό ρεύμα. Όταν υπάρχει διαφορά δυναμικού σε ένα δίπολο, υπάρχει ροή ηλεκτρονίων.

Ο δυτικός κόσμος έχει ευημερία και υπογεννητικότητα. Ο τρίτος κόσμος, φτώχεια και υπεργεννητικότητα.
Δηλαδή τεράστια διαφορά δυναμικού, δηλαδή δισεκατομμύρια υποψήφιοι μετανάστες.
Η Ασία και η Αφρική παράγουν συνεχώς ανθρώπους. Όταν το 1948 έφυγαν οι Άγγλοι από το (τότε Δυτικό) Πακιστάν, οι κάτοικοί του ήταν 33 εκατομμύρια. Σήμερα είναι 220 εκατομμύρια. Μέχρι το 1990, ο μέσος αριθμός παιδιών ανά γυναίκα ήταν πάνω από 6.
Όσο κι αν ανέβηκε το ΑΕΠ του Πακιστάν (λόγω δυτικών επενδύσεων), πώς να τραφούν τόσα στόματα;
Στις περισσότερες χώρες της Αφρικής ο μέσος αριθμός παιδιών ανά γυναίκα είναι πάνω από 5. Η Δημοκρατία του Νίγηρα, με μουσουλμάνους σουνίτες το 80% του πληθυσμού, έχει τον μεγαλύτερο δείκτη γονιμότητας: 7,6 γεννήσεις ανά γυναίκα. Ο μισός πληθυσμός της είναι κάτω από 15 ετών, δηλαδή εκτός παραγωγής.
Και το μισό του άλλου μισού, οι γυναίκες, είναι στο σπίτι και “παράγουν” παιδιά.

Οι «Πέρσες» στην Επίδαυρο και ο νέος Ξέρξης στην Μεσόγειο.


της Πολυβίας Παραρά*
Ο λόγος της αρχαίας τραγωδίας είναι σήμερα πιο επίκαιρος από ποτέ, δεδομένου ότι εκδηλώνεται αυξανόμενο το αυταρχικό  φαινόμενο στα ανατολικά σύνορα  της Ελλάδας με  συνακόλουθά του την επιθετικότητα, την καταπάτηση, την αλαζονεία, την αυθαιρεσία. Η τραγωδία του Αισχύλου « Πέρσες» πραγματεύεται την ύβρη του δεσποτικού Ξέρξη να επεκτείνει την ηγεμονία του πέραν της Ασίας καθυποτάσσοντας τους ελεύθερους Έλληνες.