Πέμπτη 13 Αυγούστου 2020

Αποστολάκης στο Mega: “Κανένας δεν θα χαλάσει τις σχέσεις του με την Τουρκία για την Ελλάδα”


Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA και τους Ντίνο Σιωμόπουλο και Τζωρτζίνα Μαλλιαρόζη μίλησε ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, για την κατάσταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.
«Δεν χρειάζεται να το πω εγώ ότι είμαστε σε πολύ σοβαρή κατάσταση. Έχουμε μια δεύτερη κλιμάκωση σε κοντινό χρονικό διάστημα. Θεωρώ ότι ο Ερντογάν έχει έρθει με πρόθεση να πιέσει πολύ και να παραμείνει όσο χρειάζεται για να καταφέρει αυτό που θέλει. Διαβάζει τη διεθνή συγκυρία και βλέπει ότι είναι χαλαρές οι πιέσεις από Ευρώπη και Αμερική.

Η εικόνα της σύγχρονης Ελλάδας έχει «φτηνύνει»
Του Δημήτρη Κωνσταντάρα

Είμαι από τα παιδικά μου χρόνια φίλαθλος, ποδοσφαιρόφιλος και Ολυμπιακάκιας. Μεγάλωσα διαβάζοντας αθλητικές εφημερίδες και – ανεξαρτήτως ομάδας- θαυμάζοντας αυτούς που σύμφωνα με τους παλιούς αθλητικούς συντάκτες, «ίδρωναν» και «μούσκευαν» τη «φανέλα» της ομάδας τους και σε πολλές ευκαιρίες, την «μάτωναν» κι όλας. Τη «φανέλα». Την «ομάδα» τους. Την «ιδέα», είτε αυτή ήταν ο «Κόκκινος Έφηβος», είτε το «Πράσινο Τριφύλλι», είναι ο «Κιτρινόμαυρος Δικέφαλος». Φυσικά πάντα προτιμώντας τον «Θρύλο». Αλλά και την Εθνική Ελλάδος. Πολλά «στραβά» συνέβαιναν και τότε. Αλλά πάντα υπερίσχυε η μαγεία, η ατμόσφαιρα, ο «παιχταράς» , η «ψυχή της ομάδας», οι ιαχές, τα γκολ, ακόμα και οι αποδοκιμασίες.
Άρχισα να πηγαίνω στο γήπεδο στα τέλη της δεκαετίας τ

Πώς η Αθήνα έβγαλε μόνη της «τα μάτια της» & δεν μπορεί πλέον να οριοθετήσει ΑΟΖ με Κύπρο χωρίς άδεια από το Κάιρο

Πολύ δύσκολο έως ανέφικτο είναι πλέον να μπορέσει η Ελλάδα να οριοθετήσει θαλάσσιες ζώνες με την Κυπριακή Δημοπκρατία καθώς για να το πράξει αυτό θα πρέπει να πάρει την άδεια της Αιγύπτου με βάση την υπογραφείσα συμφωνία.

Το ΥΠΕΞ απαντά στις τουρκικές αστειότητες για τη Θρακη


Το ΥΠΕΞ απαντά στις τουρκικές αστειότητες – και αλητείες θα προσθέταμε- περί εκπαιδεύσεως της μειονότητας στη Θράκη.

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ:


Είναι τουλάχιστον παράδοξο, αν όχι αστείο, να υποδεικνύει η Τουρκία στην Ελλάδα την ανάγκη σεβασμού μειονοτικών δικαιωμάτων. Η ιστορία θα παραμείνει για πάντα ο πλέον αντικειμενικός μάρτυρας για τον συστηματικό τρόπο εξάλειψης από την Τουρκία όλων των μειονοτήτων στην επικράτειά της κατά τη διάρκεια του εικοστού αιώνα. Όσον αφορά τις εκπαιδευτικές επιλογές της Ελληνικής Πολιτείας, αυτές γίνονται ισότιμα και χωρίς διακρίσεις για όλους τους Έλληνες πολίτες, πάντοτε με αποκλειστικό γνώμονα την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης και το συμφέρον των μαθητών.

Να κοπεί τουρκικός τσαμπουκάς τώρα: Εάν αφεθεί η Άγκυρα ανενόχλητη το «Γιαβούζ» θα κάνει γεωτρήσεις έξω από το Σούνιοhttp://roykoymoykoy.blogspot.gr/
https://www.pronews.grΚώστα Βενιζέλου

Η Τουρκία έστειλε το ερευνητικό σκάφος, «Oruc Reis», ενώ έχει αναπτύξει σημαντική ναυτική δύναμη στην περιοχή στο τρίγωνο Κύπρου- Καστελόριζου- Ρόδου. Το κλίμα είναι πλέον πολεμικό και τούτο προδικάζει μια κορύφωση της έντασης, με επιλογή πάντα της κατοχικής δύναμης.
Οι τουρκικές ενέργειες συνιστούν υποτίθεται, την απάντηση της Άγκυρας στην ελληνοαιγυπτιακή συμφωνία.
Κι όμως, η συμφωνία δεν θα έπρεπε να ενοχλεί την Άγκυρα καθώς είναι διαμορφωμένη με τέτοιο τρόπο, που και η ελληνική πλευρά επιδίωξε να αποφύγει τουρκική αντίδραση.

Το Economist αποκαλύπτει ότι η Ελλάδα σέρνεται σε εκχώρηση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων με εντολή της Καγκελαρίας


Η αποκάλυψη του Εκόνομιστ για επικείμενη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν το φθινόπωρο στο Βερολίνο, αποκαλύπτει την ολέθρια θέση στην οποία διολισθαίνει η Ελλάδα παραδίδοντας τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν έχει διαψεύσει ακόμα το δημοσίευμα, επιβεβαιώνει τους χειρότερους μας φόβους.

Σχόλιο που τσακίζει κόκκαλα! Εμάς τους Βορειοηπειρώτες δεν μας περίμενε κανένας Δήμος – Καμία ΜΚΟ


Του Μόντη Κολίλα*
Ήταν πριν ένα μήνα, στα τέλη Ιουνίου, όταν λαθρομετανάστες έπαιρναν τον λόγο στο Δημοτικό Συμβούλιο Αθηναίων και απαιτούσαν να τους παρασχεθούν σπίτια, περίθαλψη, ασφάλεια και λεφτά.
Ήρθαν απρόσκλητοι στην χώρα μας και μπήκαν παράνομα για να εγκατασταθούν στην Ελλάδα ως κανονικοί εισβολείς, εκφράζοντας απαιτήσεις από τον μεγαλύτερο Δήμο, αυτόν της πρωτεύουσας, σαν να τους χρωστάει.