Σάββατο, 15 Αυγούστου 2020

Η συμφωνία του Καΐρου και η ανάκτηση της πρωτοβουλίας των κινήσεων


          

Καρακωστάνογλου Βενιαμίν


 Η συμφωνία του Καΐρου για την οριοθέτηση ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδος-Αιγύπτου είναι μια επιτυχής κίνηση και μια χρήσιμη εξέλιξη για την Ελλάδα. Αυτό αφορά κυρίως το πολιτικό- διπλωματικό επίπεδο μετά από μια σειρά Τουρκικών πρωτοβουλιών που, παρά τον αυθαίρετο και νομικά έωλο χαρακτήρα τους, είχαν φέρει σε δύσκολη θέση την πάντα νομιμόφρονα αλλά και συνήθως ολιγωρούσα Ελλάδα!
Οι παράνομες έρευνες και γεωτρήσεις της Τουρκίας στην Κυπριακή ΑΟΖ, η εξαγγελία ανάλογων αυθαίρετων ενεργειών στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, η αμφισβήτηση των θαλασσίων ζωνών των νησιών μας (αλλά και της Κύπρου), η διεκδίκηση τουρκικής κυριαρχίας επί πλειάδας νησιών και νησίδων της

Αυτό τρέμουν οι Τούρκοι στο Αιγαίο


Το έστειλε ο Γιώργος Επιτήδειος
 newsbomb.gr
         
 Το «Oruc Reis» συνεχίζει να κάνει παράνομα... βόλτες μέσα στην ελληνική υφαλοκρηπίδα στο Ανατολικό Αιγαίο, ωστόσο οι Τούρκοι ζουν με έναν φόβο: Τον «αόρατο φονιά» των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων που παραμονεύει.
          Κοντά στο Oruc Reis και την συνοδεία του πλέουν τα πολεμικά μας πλοία, όμως κάτω από το νερό βρίσκεται ο μεγάλος φόβος των Τούρκων, ο οποίος συνοψίζεται σε μόλις τρεις αριθμούς: «214».

ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ ΚΑΘΗΚΟΝ ΟΛΩΝ


Δημήτρης Μπάκας