Κυριακή 16 Αυγούστου 2020

Ο Ι Σ Κ Ε Ψ Ε Ι Σ Μ Ο Υ Νο. 55Aγαπητοί μου φίλοι
 σας χαιρετώ,

 Περάσαμε δύσκολες στιγμές τις τελευταίες ημέρες με την επιθετικότητα της Τουρκίας. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι Τούρκοι ήταν αποφασισμένοι να δημιουργήσουν ένα επεισόδιο «θερμό η ψυχρό» δεν έχει σημασία , το οποίο θα χρησιμοποιούσαν ως αφορμή ενός πολέμου, για να αναγκάσουν την Ελλάδα σε συμβιβασμό, άνευ όρων! 
Ο Πρωθυπουργός όμως πιστεύω ότι χειρίστηκε το θέμα πολύ σωστά, έστω και εάν κατηγορήθηκε από πολλούς ότι δεν αντέδρασε με πυγμή. Έχω ακούσει πολλά σχόλια από φίλους και γνωστούς ως προς το γιατί δεν βοηθούν οι Αμερικανοί την Ελλάδα και αφήνουν την Τουρκία να κάνει ότι θέλει στην ΑΟΖ μας και στην Ανατολική Μεσόγειο κλπ. κλπ….

Επίτιμος Α/ΓΕΕΘΑ Χ.Χριστοδούλου: Τι πρέπει να κάνει η Ελλάδα με την Τουρκία

Ο επίτιμος Α/ΓΕΕΘΑ, Πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου έδωσε συνέντευξη, υποστηρίζοντας πως η Τουρκία επιδεικνύει συμπεριφορά ανάλογη με εκείνη της Γερμανίας πριν το 1940, προς τις γειτονικές της χώρες, έχει δε, ως απώτερο στόχο της, «να γίνει μια μεγάλη περιφερειακή δύναμη, επιβάλλοντας τα ‘θέλω’ της στους γείτονες της».

Η συμφωνία του Καΐρου και η ανάκτηση της πρωτοβουλίας των κινήσεων


          

Καρακωστάνογλου Βενιαμίν


 Η συμφωνία του Καΐρου για την οριοθέτηση ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδος-Αιγύπτου είναι μια επιτυχής κίνηση και μια χρήσιμη εξέλιξη για την Ελλάδα. Αυτό αφορά κυρίως το πολιτικό- διπλωματικό επίπεδο μετά από μια σειρά Τουρκικών πρωτοβουλιών που, παρά τον αυθαίρετο και νομικά έωλο χαρακτήρα τους, είχαν φέρει σε δύσκολη θέση την πάντα νομιμόφρονα αλλά και συνήθως ολιγωρούσα Ελλάδα!
Οι παράνομες έρευνες και γεωτρήσεις της Τουρκίας στην Κυπριακή ΑΟΖ, η εξαγγελία ανάλογων αυθαίρετων ενεργειών στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, η αμφισβήτηση των θαλασσίων ζωνών των νησιών μας (αλλά και της Κύπρου), η διεκδίκηση τουρκικής κυριαρχίας επί πλειάδας νησιών και νησίδων της

Αυτό τρέμουν οι Τούρκοι στο Αιγαίο


Το έστειλε ο Γιώργος Επιτήδειος
 newsbomb.gr
         
 Το «Oruc Reis» συνεχίζει να κάνει παράνομα... βόλτες μέσα στην ελληνική υφαλοκρηπίδα στο Ανατολικό Αιγαίο, ωστόσο οι Τούρκοι ζουν με έναν φόβο: Τον «αόρατο φονιά» των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων που παραμονεύει.
          Κοντά στο Oruc Reis και την συνοδεία του πλέουν τα πολεμικά μας πλοία, όμως κάτω από το νερό βρίσκεται ο μεγάλος φόβος των Τούρκων, ο οποίος συνοψίζεται σε μόλις τρεις αριθμούς: «214».

ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ ΚΑΘΗΚΟΝ ΟΛΩΝ


Δημήτρης Μπάκας