Δευτέρα 17 Αυγούστου 2020

Αρθρογράφος Guardian: Νταής και απειλή ο Ερντογάν -Η ΕΕ τον αγνοεί με δικό της ρίσκοΜε δηκτικό τρόπο σχολιάζει ο αρθρογράφος του Guardian Simon Tisdall τη στάση της ΕΕ απέναντι στην επιθετική πολιτική του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Αφορμή στάθηκε το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ το οποίο συνεδρίασε εκτάκτως προκειμένου να συζητήσει μεταξύ άλλων την τουρκική προκλητικότητα στην Αν. Μεσόγειο. «Ο Ερντογάν νταής και απειλή», είναι ο τίτλος του άρθρου, προσθέτοντας ότι η Ευρώπη τον αγνοεί με δικό της ρίσκο. «Η επιθετικότητα της Τουρκίας έναντι των αντιπάλων της και των συμμάχων της αποτελεί απειλή για την περιφερειακή σταθερότητα, ωστόσο κανείς δεν είναι διατεθειμένος να δράσει», συμπληρώνει.

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ ΩΣ ΖΗΤΙΑΝΟΣ ΣΕ ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Τον Νοέμβριο του 2008 έπεσα θύμα ατυχήματος. Ένας μεθυσμένος ανεύθυνος οδηγός με χτύπησε με το αυτοκίνητο του.
Το αποτέλεσμα της δικής του ανευθυνότητας εμένα μου κόστισε την ζωή μου, τα όνειρα μου την αξιοπρέπεια μου.
Με έστειλε στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας να παλεύω για την ζωή μου διασωληνωμένη και με κρατούσε στην ζωή το μηχάνημα.

Απάντηση-Προς: dialogos-dep@faidra.ee.auth.gr

Τι λέει Τούρκος πολιτικός αναλυτής!


Αυτό που πρέπει να εντοπιστεί εδώ είναι το ποια πλευρά είναι υπέρ του status quo και ποια πλευρά είναι ο ρεβιζιονιστική. Αν δεν επικεντρωθούμε σε αυτό το ζήτημα, αδυνατούμε να κατανοήσουμε τη φύση της σύγκρουσης και να κρίνουμε.
Βάζοντας στον μεγεθυντικό φακό την εξωτερική πολιτική και τις κινήσεις στρατηγικής Τουρκίας και Ελλάδας σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, διακρίνεται πώς η πλευρά που δεν είναι ευχαριστημένη από το παρόν status quo και επιθυμεί αλλαγή είναι αυτή της Τουρκίας.

ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΑ

η μεγαλύτερη μασκέ παράσταση στην ιστορία του πλανήτη


Από τα τέλη Ιουλίου τα «ανεξάρτητα», αλλά ευρέως επιδοτούμενα, ΜΜΕ κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, γιατί συμβαίνει το απολύτως «παράδοξο» να έχουμε κρούσματα κορωνοϊού μετά την άρση του εγκλεισμού !!! 
 Η τρομολαγνία αφού δεν βρίσκει θύματα και φέρετρα εστιάζει στην αναμενόμενη αύξηση των κρουσμάτων, παραλείποντας όμως την τεράστια μείωση της θνησιμότητας.
 Εδώ προκύπτουν τα πολύ απλά και βασικά οικονομοτεχνικά ερωτήματα: Ποιο είναι το μέγεθος του κινδύνου, ποια είναι τα κριτήρια για το πόσο σημαντικός είναι; ποιος είναι ο αντικειμενικός στόχος των μέτρων που λαμβάνονται, ποια είναι τα κριτήρια επιτυχίας τους, ποιο είναι το κόστος μπορούμε να πληρώσουμε και για πόσο χρονικό διάστημα, με ποιες παράπλευρες απώλειες? 

Άρθρο Ι.ΜΑΖΗ: “Η συμφωνία με την Αίγυπτο θα χρησιμοποιηθεί στην “εξαφάνιση” του Καστελόριζου”!


“Γιατί ωρέ σορ Νικολάκη, από παρτσινέβελος να γενώ σέμπρος του Μισιρλή και του Τούρκου, στο δικό μου το νιτερέσσο;”
υπό του Προφεσσόρου, στο ουνιβερσιτά το νατσιoνάλε, του Κόντε Καποντίστρια τση Αθήνας, 

του σορ Γιαννάκη Μάζη από τη Μπαρουνιά Μαρτσέλλο, τσου Κορφούς.