Παρασκευή 21 Αυγούστου 2020

14 πιο σοφά αποφθέγματα για την απογοήτευση!!!


Όλες οι δυστυχίες μου προέρχονται από το γεγονός ότι είχα υπερβολικά καλή γνώμη για τους άλλους.
Ζαν-Ζακ Ρουσσώ, 1712-1778, Γαλλοελβετός φιλόσοφος
Ποτέ μην εξιδανικεύεις τους άλλους. Δεν θα ανταποκριθούν ποτέ στις προσδοκίες σου.
Leo Buscaglia, 1924-1998, Αμερικανός συγγραφέας αυτοβοήθειας
Πνευματική πρόοδος υπάρχει, εκεί που υπάρχει η αίσθηση ότι όλα είναι χάλια.
Γέρων Παΐσιος, 1924-1994, Αγιορείτης μοναχός και Άγιος
Μέσα σε κάθε κυνικό άτομο υπάρχει ένας απογοητευμένος ιδεαλιστής.

Η οριοθέτηση των Θαλασσίων Ζωνών Ελλάδας / Τουρκίας


Του Βασίλη Μούτσογλου
Πρέσβη ε.τ., Συγγραφέα – Μέλους ΙΗΑ

Από την δεκαετία του 1970, η Τουρκία πρόβαλε διεκδικήσεις επί του Αιγαίου. Το 1923, η Συνθήκη της Λοζάνης με το Άρθρο 12 απέδωσε τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου στην Ελλάδα. Η Ίμβρος, Τένεδος και το Λαγόνησι kαθώς και όλα τα νησιά που βρίσκονται εγγύτερα των 3 ν. μ από τις ακτές της Ανατολίας, δόθηκαν στην Τουρκία. Τα Δωδεκάνησα ανήκαν στην Ιταλία και αποδόθηκαν στην Ελλάδα αργότερα, με την Συνθήκη των Παρισίων (1947). Δηλαδή το σύνορο στο Αιγαίο τέθηκε σε απόσταση 3 ν. μ. από τις ακτές της Τουρκίας, η οποία έλαβε το σύνολο της Ανατολίας από όπου εκδιώχθηκαν όλοι οι Έλληνες, ενώ στην Ελλάδα  αφέθηκε ο γεωγραφικός χώρος δυτικά του συνόρου αυτού. Υπό αυτήν την οπτική γωνία δεν είναι τα νησιά κοντά στις τουρκικές ακτές αλλά οι τουρκικές ακτές κοντά στα Ελληνικά νησιά.  

Οι “και τι θέλετε να κάνουμε πόλεμο” έχουν ψάξει τουλάχιστον ποιες ιδιωτικές εταιρείες χρηματοδοτούν το Oruc Reis;


Τα επιχειρήματα όσων υποστηρίζουν την κυβερνητική γραμμή για την “αντιμετώπιση” των τουρκικών προκλήσεων έχουν πλέον περιοριστεί στο εξής ένα: “Και τι θέλετε; Να κάνουμε πόλεμο”;
Όπως έχουμε γράψει κι εμείς στο Militaire.gr  αλλά και άλλοι συνάδελφοι δημοσιογράφοι σε άλλα ΜΜΕ , ΚΑΝΕΝΑΣ δεν επιδιώκει πόλεμο, εκτός αν μας τον επιβάλει η γειτονική χώρα με κάποια αποκοτιά που θα κάνει. Υπάρχει πλήθος άλλων αντιδράσεων που θα μπορούσαν να είχαν γίνει και που φυσικά μπορούν να γίνουν. Δεν διαπιστώνουμε καμία αντίδραση…

Γράμμος, Βίτσι και Πανδημία


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ
    Γνωρίζεται στα μέλη της Ενώσεως ότι προς το παρόν υφίστανται περιορισμοί στις εξωτερικές συναθροίσεις λόγω πανδημίας. Στις Περιφέρειες Ηπείρου  και Δυτ. Μακεδονίας οι  συναθροιζόμενοι δεν μπορούν να υπερβαίνουν τα 100 άτομα
    Το ΔΣ της ΕΑΑΣ σεβόμενο  τα κυβερνητικά μέτρα για την πρόληψη της εξάπλωσης της υγειονομικής κρίσης αλλά και πιστό  στην ιστορία και τις παραδόσεις της αποφάσισε :

A Sort-of goodbye to Germany?


Victor Davis Hanson | Aug 20, 2020 


A Sort-of goodbye to Germany?
Source: AP Photo/Markus Schreiber
President Trump recently ordered a 12,000-troop reduction in American military personnel stationed in Germany. That leaves about 24,000 American soldiers still in the country.
A little more than half of the troops being withdrawn will return home. The rest will be redeployed to other NATO member nations such as Belgium, Italy, and perhaps Baltic and Eastern European countries.
German Chancellor Angela Merkel is said to be furious. She claims the redeployments will "weaken the (NATO) alliance." German commercial interests chimed in that the troop withdrawals will hurt their decades-old businesses serving U.S. bases.

Ηθική και εξωτερική πολιτική


Πόσο «ηθική» μπορεί να είναι η εξωτερική πολιτική; Σε ποιον βαθμό θα πρέπει να στηρίζεται στα συμφέροντα και σε ποιον σε αξίες, αρχές και ηθική; Σε ποια έκταση θα πρέπει στον προσανατολισμό της να ακολουθεί τον Μακιαβέλι (συμφέροντα) και πόσο τον Ουίλσον (αξίες); Αυτά είναι κρίσιμα ερωτήματα για κάθε πολιτικό ηγέτη και κάθε πολιτική δύναμη, ιδιαίτερα για μια προοδευτική πολιτική δύναμη σε μια σύγχρονη δημοκρατική χώρα. Η δημοκρατική ηθική για την εξωτερική πολιτική είναι σαφής: οι δημοκρατικές χώρες (οφείλουν να) να στοχεύουν σε μια εξωτερική πολιτική αρχών και αξιών και όχι απλά στυγνών συμφερόντων. Επιδιώκουν την ειρηνική επίλυση των οποιωνδήποτε διαφορών, προωθούν μέσω της εξωτερικής πολιτικής τις αξίες της ειρήνης, της συνεργασίας, της δημοκρατίας, των ανθρώπινων δικαιωμάτων, της αδελφοσύνης τελικά. Βεβαίως δεν είμαι αφελής.