Δευτέρα 24 Αυγούστου 2020

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ


Δημήτρης Μπάκας

ουρκικό υποβρύχιο ''παραδόθηκε'' στο Ελληνικό ΠΝ όταν του ρίξαμε βομβίδια ήχου

Ένα τουρκικό υποβρύχιο, από τα πέντε συνολικά που εντόπισαν τα ανθυποβρυχιακά μας ελικόπτερα και αεροσκάφη τις προηγούμενες ημέρες, παραδόθηκε στο ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, μόλις ο κυβερνήτης του έντρομος νόμισε ότι του ρίξαμε βόμβες βυθού

Οι κατασκευαστές του εμβολίου της Οξφόρδης για τον κορωνοϊό αποποιούνται κάθε ευθύνη για παρενέργειες

Οι κατασκευαστές του εμβολίου της Οξφόρδης για τον κορωνοϊό αποποιούνται κάθε ευθύνη για παρενέργειες από την μαζική χρήση του από τους κατοίκους των χωρών που θα το προμηθευτούν.
Στις ΗΠΑ συνηθίζεται οι φαρμακευτικές εταιρείες να αποποιούνται τις ευθύνες για τα προϊόντα τους αλλά όχι στην Ευρώπη.

Ἡ ἀποστολὴ τοῦ κάθε συμβούλουΚ. Κοττάκη,

Ἔχοντας ἐκτελέσει τὰ καθήκοντα συμβούλου εἰς διαφόρους θέσεις καὶ ἐποχάς, φοβοῦμαι ὅτι ὑποχρεοῦμαι νὰ διαφωνήσω μὲ τὴν ἄποψίν σαςΕΣΤΙΑ 20.08.2020, περὶ «ἐπιτυχημένου συμβούλου» ἀναφορικῶς μὲ τὸν σύμβουλον ἀσφαλείας.

Δὲν ἀρνοῦμαι ὅτι ὁμίλει, ἐνδεχομένως, τὴν ἀλήθειαν.
Ἀρνοῦμαι τὸ δικαίωμά του νὰ εἶναι λαλίστατος καὶ σχολιάζει τὰς ἀποφάσεις καὶ ἐνεργείας τοῦ προϊσταμένου του καὶ ἐν προκειμένῳ τοῦ πρωθυπουργοῦ τῆς Ἑλλάδος, εἰς μίαν ἐξόχως κρίσιμον στιγμὴν.

Πως η γεωγραφία της ισχύος θα μεταλλάξει την ΑΟΖ


Δυναμικό και όχι στατικό μέγεθος, σε αντίθεση με ό,τι γενικώς πιστεύεται, είναι το Δίκαιο της Θάλασσας: εξελίσσεται και αλλάζει αλληλεπιδρώντας με διάφορους παράγοντες. Ένας εξ αυτών είναι η διεθνής γεωγραφία της ισχύος. Η αλληλεπίδραση αυτή είναι ιδιαίτερα έντονη όσον αφορά στη διαμόρφωση των κυριαρχικών δικαιωμάτων κάθε χώρας στις θαλάσσιες εκτάσεις γύρω από αυτήν. Αυτά ισχύουν και για το Αιγαίο και για την Ανατολική Μεσόγειο.

Η γαλλική λύση είναι η καλύτερη για τη Μεσόγειο: Γιατί οι Αμερικανοί πρέπει να ακολουθήσουν τον Μακρόν;


Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΔΡΙΒΑ (*)
Το Αιγαίο Πέλαγος έγινε ξανά το κέντρο του κόσμου. Όσο και αν θέλαμε τις προηγούμενες δεκαετίες να ακολουθούμε ιδέες οι οποίες ήταν πολύ μικρές για να απεικονίσουν το ρόλο της Ελλάδας σε Βαλκάνια και Μεσόγειο, η πραγματικότητα έχει πάντα την τελευταία λέξη. Η ελληνοτουρκική κρίση προκάλεσε το παγκόσμιο ενδιαφέρον.

«ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» ΣΚΕΤΟ, ΑΝΑΓΡΑΦΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΤΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ, ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΠΡΕΣΠΕΣ !


“Μακεδονία” σκέτο, αναγράφουν ακόμα τα διαβατήρια των Σκοπιανών, δύο χρόνια μετά τις Πρέσπες

(...ΣΤΩΝ ΚΟΥΦΩΝ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ, ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΚΑΙ ΦΥΓΕ!)

Επειδή όπως όλα δείχνουν βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για τις Πρέσπες του… Αιγαίου, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και τις Πρέσπες του Τσίπρα.

Η ΚΑΛΗ ΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ. (κκε. απαράδεκτη η συμμετοχή Στεφανή σε αντικομμουνιστική εκδήλωση σε Γράμμο και Βίτσι)

Τι χρειαζόταν το κείμενο του αγέννητου τότε κ. Π.Τραιανού , που ήθελε να το διακινήσουμε ,γιατί αισθάνεται  μόνος ,ενώ ο πρωθυπουργός  αθορύβως και καθηκόντως πήγε δι'εκποροσώπου του  να τιμήσει την θυσία των στρατιωτικών ,που έφεραν το εθνόσημο.
Αχ  αυτός '' ο στενοκέφαλος αποστολέας.'' .Περιόρισε την απήχηση  της πρωτοφανούς πατριωτικής είδησης ,μετά τις ''γιορτές μίσους'' από το 1981..

Επί τέλους έσπασε το κατεστημένο της μη παρουσίας της επίσημης Πολιτείας στις εορταστικές εκδηλώσεις του Γράμμου-Βίτσι. Εύχομαι να συνεχιστεί χωρίς αντιπαραθέσεις και θριαμβολογίες. Είναι καθήκον από την εποχή της Αρχαίας Ελλάδος ( επιτάφιος του Περικλέους).Καλή Αρχή.Καιρός να αντικατασταθεί η επιτύμβια πλάκα του Δήμου για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης από τα Στρατεύματα Κατοχής.

SOS....25 τρόποι να απολαμβάνουμε την τρίτη ηλικία, μόλις φτάσουμε εκεί…  1. Αναζητήστε το οικογενειακό σας δέντρο.
Για καλά γηρατειά πρέπει να γνωρίζουμε το παρελθόν μας και την κληρονομικότητά μας. Οι δύο γυναίκες ξεκίνησαν το ταξίδι τους μελετώντας το οικογενειακό τους δέντρο, τις αιτίες και την ηλικία θανάτου των συγγενών. Το επόμενο βήμα ήταν η εξέταση DNA, η καταγραφή της αρτηριακής πίεσης, του σακχάρου, η χοληστερόλη και τα επίπεδα βιταμίνης D, η μέτρηση της μάζας σώματος και η μέτρηση της αναλογίας μέσης προς ισχίο.

«Ωδή στην πατρίδα»

                                    ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΗΜΗΝΑ  - ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ
Σε μια εποχή πνευματικής ξηρασίας, «ωχ-αδελφισμού» και γενικευμένης απογοήτευσης, που χαρακτηρίζουν τη χώρα μας, ηχεί ως εγερτήριο αφυπνιστικό σάλπισμα το δημοσιευθέν στο φύλλο της «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ» της Κυριακής [23-8-20] συγκλονιστικό ποίημα του Καθηγητή Γιάννη Πανούση με τον τίτλο: «Ωδή στην πατρίδα».
Στους μετρημένους, πλην όμως μεστούς γνήσιων πατριωτικών νοημάτων και μηνυμάτων, στίχους ο κ.Καθηγητής δίνει μια συμπυκνωμένη ανάγλυφη εικόνα της έννοιας της Πατρίδας, της διηνεκούς προσφοράς της προς τα τέκνα της, της αδιάφορης και περιφρονητικής ενίοτε στάσης μας απέναντί της και την αδήριτη ανάγκη αυτοσυνειδησίας και επαναπροσδιορισμού της συμπεριφοράς μας εν όψει των κινδύνων που την περιβάλλουν. Στο ποίημα του ο ποιητής καλεί την Πατρίδα-μάνα να αγκαλιάσει και να προστατεύσει τα παιδιά της, εξυπακούεται όμως το πρωταρχικό καθήκον των παιδιών της προς αυτήν.

Κρίσιμες ώρες στο Αιγαίο. - Μια πρόταση για την Άμυνα

Νικόλαος Μανωλάκος*

Τις μέρες αυτές, οι Ένοπλες μας Δυνάμεις, επαγρυπνούν με το δάχτυλο στη σκανδάλη, από τον Έβρο μέχρι το Καστελόριζο, σε πλήρη ετοιμότητα αντιμετώπισης των τουρκικών προκλήσεων. Η αμφισβήτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων είναι σαφής, επαναλαμβανόμενη και στη πράξη.

Την επομένη της λειτουργίας της Αγίας Σοφίας, ως τζαμί, ο Ερντογάν δήλωνε: ΄΄ Ή καθίστε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, ή πληρώστε το τίμημα στο πεδίο΄΄. Με άλλα λόγια: Ή ειρήνη παραχωρώντας μου ότι ζητάω ή ένοπλη σύγκρουση. Υπάρχει κάποιος, που δεν καταλαβαίνει την σαφή δήλωση του ΄΄Σουλτάνου΄΄; Κι επίσης, υπάρχει Έλληνας που δεν θα συνηγορήσει στο ΄΄Μολών λαβέ΄΄;