Σάββατο 29 Αυγούστου 2020

Εξοπλίζοντας τη χώρα με λογική “σούπερ μάρκετ”! Τα Rafale,οι γαλλικές φρεγάτες και τα “λόμπι”Τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ γράφουν στο πρωτοσέλιδο τους ότι Μητσοτάκης και Μακρόν “έδωσαν” τα χέρια για να πάρει η Ελλάδα 18 μαχητικά αεροσκάφη Rafale. Τα 8 από τα οποία ,γράφει το ρεπορτάζ θα παραχωρηθούν από τη Γαλλία.
Μακάρι να είναι αλήθεια και μακάρι αυτή τη φορά ο πρωθυπουργός να μην κάνει πίσω την τελευταία στιγμή.

Το Rafale είναι αεροσκάφος που σαφώς εξυπηρετεί πολύ καλύτερα τις επιχειρησιακές ανάγκες της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας και αν η υπόθεση προχωρήσει μπορεί να γλιτώσουμε από το υπερσύγχρονο μεν ,πανάκριβο δε και “αταίριαστο” με τις επιχειρησιακές μας ανάγκες F-35. Το οποίο βεβαίως η κυβέρνηση περίπου έχει ανακοινώσει ότι θα το προμηθευτούμε, άγνωστο με ποια λογική.

Γερμανικοί “λαγοί” για τα ελληνοτουρκικά: “Οι θέσεις της Τουρκίας για τη Μεσόγειο δεν είναι κακές”


Η Γερμανία διαμεσολαβήτρια στα ελληνοτουρκικά; Η καχυποψία για τον ρόλο που θα παίξει το Βερολίνο στο ρόλο του “διαιτητή” είναι μεγάλη και σίγουρα όχι αδικαιολόγητη. Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, επιβεβαιώνει όσους δεν βλέπουν θετικά την επιλογή της κυβέρνησης να εμπιστευθεί την κυρία Μέρκελ στο θέμα των ελληνοτουρκικών.
Γερμανίδα καθηγήτρια , ειδική στο δίκαιο της θάλασσας δηλώνει ότι “οι θέσεις της Τουρκίας δεν είναι κακές και πρέπει να εξεταστούν με βάση το δίκαιο”!

Ασύλληπτες εθνικές υποχωρήσεις από Σημίτη και Παπανδρέου απέναντι στους Τούρκους! Στο φως απόρρητα πρακτικά των «διερευνητικών» Ελλάδας – Τουρκίας!Εφημερίδα «Εστία»,


europost.gr


Ασύλληπτες εθνικές υποχωρήσεις είχαν πραγματοποιήσει στις διερευνητικές συνομιλίες με την Τουρκία στο ζήτημα της οριοθέτησης των χωρικών υδάτων οι πρώην Πρωθυπουργοί του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σημίτης και Γιώργος Παπανδρέου, όπως προκύπτει από τα απόρρητα πρακτικά των διμερών επαφών τα οποία φυλάσσονται στα υπόγεια του Υπουργείου Εξωτερικών.

Συγκλονιστική συνέντευξη Τούρκου ιστορικού για την Αγιά Σοφιά


Συγκλονιστική συνέντευξη του Τούρκου ακαδημαϊκού και ιστορικού Τανέρ Ακσάμ, στην διαδικτυακή εφημερίδα Ahval.
Ο έγκριτος καθηγητής γράφει:
“Στην πραγματικότητα το μόνο πράγμα που έπρεπε να πει κανείς για το θέμα της Αγίας Σοφίας είναι “ανάρμοστο” και “ντροπή”. Σκέπτομαι, όμως, ότι οι συνομιλητές μου δεν διαθέτουν την πολιτιστική λεπτότητα να αντιληφθούν το νόημα αυτών των λέξεων. Γι αυτό θα μιλήσω ανοιχτά για το θέμα και με τον τρόπο που θα τον καταλάβουν.

Greece must prepare for the worst
This is an opinion article by an external contributor. The views belong to the writer.

Greece, a member of the European Union and NATO, is in clear and present danger of loss of sovereignty and territorial integrity.
There should be no doubt that Turkey has territorial ambitions regarding the eastern territories of Greece. Turkey and its leadership (even beyond its current President) seem to be gearing up to redraw their western border.

Ηχηρό μήνυμα Σακελλαροπούλου σε Αγκυρα για τη Μονή της Χώρας


Πράξη συμβολικής βίας η οποία υπαγορεύεται από πολιτική αλαζονεία, παραβιάζει κατάφωρα τη Σύμβαση Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Ουνέσκο και διακόπτει βάναυσα τον μακραίωνο διαπολιτισμικό διάλογο Ανατολής και Δύσης, χαρακτηρίζει την μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τέμενος, με μήνυμά της στο facebook, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Το μήνυμα της Προέδρου της Δημοκρατίας: