Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2020

Ένα βήμα πριν την κορύφωση της κρίσης ανακάλυψαν ότι οι ΕΔ χρειάζονται ενίσχυση!


Ελληνικά ΜΜΕ και πολιτικοί έκαναν τις τελευταίες εβδομάδες μία μεγάλη ανακάλυψη: η χώρα έχει ανάγκη εξοπλισμού των Ενόπλων Δυνάμεων!!!
Θα προσπεράσουμε στα γρήγορα ότι οι περισσότεροι από τους έκπληκτους “διαμορφωτές κοινής γνώμης” και πολιτικούς, απέρριπταν μετά βδελυγμίας κάθε συζήτηση για το ίδιο θέμα, εδώ και πολλά, πάρα πολλά χρόνια. Όποιος τολμούσε να θέσει τέτοια ζητήματα ήταν “μιλιταριστής” -αλλιώς το έλεγαν αλλά δεν γράφεται- ή στη χειρότερη περίπτωση “λαμόγιο που τα ΄παιρνε”!

Οι συζητήσεις για την ανάγκη να δοθούν και κάποια χρήματα για την Άμυνα της χώρας αντιμετωπίζονταν με επιχειρήματα όπως:
“Τι χρειάζονται τα όπλα αφού τίποτα δεν θα γίνει με την Τουρκία”;

Δέκα δισ. ευρώ για την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων -Προς συμφωνία με τη Γαλλία για την αγορά όπλων


NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
    

Την ώρα που η Τουρκία εξακολουθεί να τραβά το σχοινί στην Ανατολική Μεσόγειο, το κυβερνητικό επιτελείο φαίνεται να έχει αντιληφθεί την ανάγκη για ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων προκειμένου να πολλαπλασιαστεί η αποτρεπτική ισχύ της χώρας και κυρίως του Ναυτικού και της Αεροπορίας.
    Τα λόγια του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη από το βήμα της Βουλής προ ημερών φανερώνουν τις προθέσεις της ελληνικής πλευράς για την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων σε μια εποχή που η Άγκυρα σχεδόν καθημερινά προχωρά σε μπαράζ προκλήσεων, τόσο από αέρος, όσο και δια θαλάσσης.

Ποια ΑΟΖ; Η ΜΙΚΡΑΣΙΑ είναι ΕΛΛΑΔΑ!


Το έστειλε ο Ηλίας Ηλιόπουλος
    Πρέπει να θυμίσουμε στον κ. Ερντογάν που μας απειλεί, ότι η Μικρά Ασία αποτελεί πανάρχαια κοιτίδα Ελληνικού Πολιτισμού στην οποία αυτός δεν έχει κανένα ιστορικό δικαίωμα. Αν επιμείνει, σε λίγο δεν θα συζητάμε για ΑΟΖ και 12 μίλια, αφού θα λάβει την απάντηση που πρέπει. Και εκεί που θα πάει δεν θα έχει θάλασσα! Ο Ελληνισμός όσα κι αν έχει περάσει, όσο κι αν έχει προδοθεί από ξένους και ντόπιους ιθύνοντες, στο τέλος θα επανέλθει νικηφόρος στα Πάτρια εδάφη της Ιωνίας, όπου άνθισε και μεγαλούργησε.

Θυρανοίξια Εκκλησιας της Παναγίας Γοργουπηκόου στο ύψωμα 2.199 του Γράμμου
http://roykoymoykoy.blogspot.gr/
https://greece4greeks.blogspot.com

Γράφει ο π. Ηλίας Μάκος

Με μια σεμνή τελετή έγιναν το Σάββατο 29 Αυγούστου 2020 τα θυρανοίξια της Εκκλησίας Παναγίας Γοργοϋπηκόου, στο ύψωμα 2.199 του Γράμμου, από τον Σεβ. Μητροπολίτη Κονίτσης κ. Ανδρέα.
Νωρίτερα ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τρισάγιο στο παρακείμενο μνημείο για τους πεσόντες μαχητές του Ελληνικού Στρατού την περίοδο 1946-1949, ενώ στο ναό τελέστηκε μνημόσυνο για την ανάπαυση των ψυχών τους.
Η εκκλησία της Παναγίας Γοργοϋπηκόου ανεγέρθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα με πρωτοβουλία του Στρατηγού ε.α. και πρώην Αρχηγού ΓΕΣ και πρώην υπουργού Εθνικής Αμύνης Φράγκου Φραγκούλη, ο οποίος ανταποκρίθηκε σε σχετικό αίτημα του Μητροπολίτου Ανδρέου.

«Γλώσσα μετ’ εμποδίων» και ο χαιρετισμός εξ αποστάσεως..