Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2020

Γιατί ο Στόλντεμπεργκ “βιάστηκε” να ανακοινώσει “τεχνική συμφωνία” Ελλάδας-Τουρκίας


Το μήνυμα του ΓΓ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλντεμπεργκ με το οποίο ανακοίνωσε “συμφωνία διαλόγου” Ελλάδας-Τουρκίας, έστω και “τεχνικού”, προκάλεσε την διάψευση της Αθήνας. 
Ο κ.Στόλντεμπεργκ γίνεται έτσι ο πρώτος ΓΓ της Συμμαχίας που διαψεύδεται ανοιχτά από ένα κράτος μέλος της!
Και εις ανώτερα… Τι συνέβη και ο κ. Στόλντεμπεργκ, βιάστηκε να μιλήσει για “συμφωνία”;

Αν δεν θέλετε ελληνοτουρκικό πόλεμο φτιάξτε δεύτερη γραμμή αποτροπής


Το έστειλε ο Γιάννης Κόντης

ΟΙ 50 ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΑΤΑΚΕΣ ΤΟΥ ΚΑΥΣΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΟΥΙΣΤΟΝ ΤΣΟΡΤΣΙΛ


Ο Ουίνστον Τσόρτσιλ υπήρξε ένας ιδιαίτερος, καυστικός πολιτικός, ο οποίος υπήρξε ηγέτης της Μεγάλης Βρετανίας για δύο περιόδους: την πρώτη, στο διάστημα 1940-1945, όταν από τη θέση εξουσίας στην οποία βρισκόταν συνέβαλε στην συντριβή των Ναζί και των συμμάχων τους και τη δεύτερη, στο διάστημα 1951-1955.
Οι ατάκες του ειδικά εκείνη την περίοδο, στο πλαίσιο των συγκρούσεων του Β” Παγκοσμίου Πολέμου, είναι ενδεικτικές της ιδιοσυγκρασίας του και της στάσης του απέναντι στα πράγματα.

Οι Άρκτοι και ο Πολικός Αστέρας


Κων-νος Παπανικολάου

ΕΚΤΑΚΤΗ ΤΗΛΕΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ


04/9/20

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με την ευκαιρία συμπλήρωσης 65 χρόνων από το πογκρόμ της 6ηςΣεπτεμβρίου 1955 εναντίον του Ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης, το IHA διοργανώνει μια τηλεπαρουσίαση με τις αναμνήσεις ενός Κωνσταντινοπολίτη που έζησε τα γεγονότα.

“Τελεσίγραφο” από την Ουάσιγκτον: Όλοι να κάνουν πίσω, άμεση αποκλιμάκωση και διάλογος

Ο Υπουργός Εξωτερικών Michael Richard Pompeo 

Description


Έκανε νέα έκκληση για διάλογο ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Μάικ Πομπέο, ο οποίος ζήτησε να “μειωθούν άμεσα οι εντάσεις” στην ανατολική Μεσόγειο. Θα ήταν πιο ορθό βέβαια, να αναφερθεί ονομαστικά μόνο στην Τουρκία, διότι όλα ξεκινούν και καταλήγουν στην επιθετικότητα και την παραβατικότητά της κατοχικής δύναμης.