Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2020

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Το Ιράν στο πλευρό της Τουρκίας


          Με δήλωσή του ο Ανώτατος Θρησκευτικός Ηγέτης του Ιράν, Αλί Χαμενεΐ, κατηγορεί τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ότι με την προσέγγιση τους με το Ισραήλ «προδοσία για όλον τον μουσουλμανικό κόσμο»! Αναφερόμενος φυσικά στην ιστορική συνάντηση Εμιράτων – ΗΠΑ – Ισραήλ.

          Φυσικά ο Χαμενεΐ λησμονεί την δράση της Τουρκίας κατά του μουσουλμανικού κόσμου, τις σφαγές και τον εκτοπισμό εκατομμυρίων μουσουλμάνων στην Συρία, στο Ιράκ, στην Λιβύη κλπ. Ο μόνος λόγος της παρέμβασης του είναι η λυκοσυμμαχία που έχει συνάψει το Ιράν με την Τουρκία δια μέσου Κατάρ με μοναδικό στόχο να στηρίξει τον Ερντογάν σε όλα τα επίπεδα. Ειδικά τώρα που οι Άραβες του κλείνουν την πόρτα.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΓΝΩΜΙΚΩΝ !!!http://roykoymoykoy.blogspot.gr/
Το έστειλε ο Κώστας Καρασώτος

Ο γάμος είναι απαρχή παρακμής για τον άνδρα και αφετηρία
 ζωής για τη γυναίκα.
/Πλάτων
------------------------------------------
Ο παντρεμένος ζει σαν σκύλος και πεθαίνει σαν άνθρωπος.
Ο ανύπανδρος ζει σαν άνθρωπος και πεθαίνει σαν σκύλος.
/Κωνσταντίνος Καβάφης
------------------------------------------

Γιατί η στρατηγική συμμαχία με τη Γαλλία είναι game changer στη ΜεσόγειοΑν και είναι πάρα πολύ νωρίς για να αρχίσουμε να πανηγυρίζουμε, αν και πρέπει να κρατάμε μικρό καλάθι, μάλλον μικροσκοπικό, για πρώτη φορά στην ιστορία της η Ελλάδα φαίνεται πως έχει την ευκαιρία να συνάψει μια ισότιμη στρατηγική συμμαχία, πρωτοφανούς δυναμικής. Συμμαχία με μια δύναμη πανευρωπαϊκής και παγκόσμιας εμβέλειας, τη Γαλλία.
Και λέμε για πρώτη φορά, γιατί στο παρελθόν οι συμμαχίες με μεγάλες δυνάμεις, όπως ήταν η Μεγάλη Βρετανία και η Γαλλία, ήταν λεόντειες, δεδομένης της διαφοράς γεωπολιτικού δυναμικού μεταξύ αυτών και της Ελλάδας. Αντιθέτως, η σημερινή Γαλλία, που δεν έχει φυσικά την υπόσταση που είχε πριν μερικές δεκαετίες, είναι στα μέτρα της Ελλάδας έτσι ώστε να συνάψει μια σχετικά ισότιμη σχέση μαζί της.

.ΤΟ ΔΩΡΟ..!!!!!!!!.

'Να κοιμάσαι νωρίς. Η μέρα ξεκινάει από το βράδυ. Πριν πας για ύπνο να έχεις οργανώσει την επόμενη μέρα.
 Με χαρτί και μολύβι. Μην την αφήνεις στην τύχη. Οι μέρες γίνονται μήνες και οι μήνες γίνονται χρόνια. Μια φορά ζεις. Τίμα την. Να έχεις τετράδιο με στόχους. Να το τηρείς ευλαβικά. Να τους σκαλίζεις και να τους ξαναγράφεις. Αυτοί είναι ο μπούσουλας της ζωής σου. Γενικά να γράφεις. Σου κάνει καλό. Αλαφραίνει την ψυχή σου. Να ξυπνάς νωρίς.