Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2020

Θαλάσσιες ζώνες: "Ζωτικός χώρος" για τη Τουρκία, ζήτημα επιβίωσης για την Ελλάδα
Καρακωστάνογλου Βενιαμίν 
Την ώρα που η τουρκική προκλητικότητα έχει φτάσει στο ζενίθ, αποτελώντας μία άμεση και μη αποκρυπτόμενη εχθρική και επεκτατική απειλή κατά της Ελλάδος (με την ανοχή του ΝΑΤΟ, τα ημίμετρα της ΕΕ και ανώδυνες δηλώσεις από πλευράς ΗΠΑ), είναι απαραίτητο να δώσουμε μερικές σύντομες και σαφείς απαντήσεις στους ανυπόστατους και αβάσιμους τουρκικούς ισχυρισμούς.
Το πράττω με την ιδιότητα ενός από τους ελάχιστους Έλληνες επιστήμονες, νομικούς και διεθνολόγους, με ειδίκευση στο Δίκαιο της Θάλασσας και ως συγγραφέας του πρώτου και μοναδικού (μέχρι σήμερα στην Ελλάδα και στην ελληνική γλώσσα), επιστημονικού συγγράμματος 600σελίδων (μονογραφίας) για το νομικό καθεστώς της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ).

Σεπτεμβριανά ( 1955 )
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Οι κύριοι στόχοι των Σεπτεμβριανών
    Με την ονομασία «Σεπτεμβριανά» έμεινε στην ιστορία το οργανωμένο πογκρόμ της νύκτας της 6ης Σεπτεμβρίου 1955, εξ ου και η ονομασία, που συνέβη στη Κωνσταντινούπολη, όπου καθοδηγούμενος τουρκικός όχλος προκάλεσε βίαια επεισόδια κατά των περιουσιών των Ελλήνων ομογενών, πλην όμως Τούρκων υπηκόων, καθώς και άλλων μη μουσουλμανικών μειονοτήτων, λεηλατώντας και πυρπολώντας ελληνικά καταστήματα, σπίτια, σχολεία και βεβηλώνοντας εκκλησίες ακόμα και νεκροταφεία δημιουργώντας τρομοκρατία και ανασφάλεια για τις υφιστάμενες μειονότητες.

Οι Έλληνες είναι απόγονοι των Πελασγών (απάντηση στον Αλβανό Kristo Frasheri)
Για μια ακόμη φορά, εκφράζουμε την ευχαρίστηση μας, γιατί μέσα από κάποιες δημοσιεύσεις του «Βορειοηπειρώτη», θέματα εθνικά, κοινωνικά, πολιτικά κ.α. δεν μεταφέρονται μόνο σαν απλή - ξερή είδηση στην κοινή γνώμη αλλά διεγείρουν - κινητοποιούν κάποιες δυνάμεις, ώστε να διευθετηθούν η απαντηθούν κάποια θέματα.. Λίγες ώρες μετά τη δημοσίευση μας για τις ιστορικές ανακρίβειες του Kristo Frasheri, άμεση ήταν η απάντηση του ιστορικού-δημοσιογράφου Στέφανου Μυτιληναίου, με δημοσίευμα στο Tsantiri.gr.

6-7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 1955 ΤΟ ΠΟΓΚΡΟΜ ΤΗΣ ΚΩΝ/ΠΟΛΗΣ


 https://www.lifo.gr/articles/archaeology_articles/112946/osa-ezisa-sto-pogkrom-tis-polis
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ.

 Κωνσταντινούπολη: Το Πογκρόμ εναντίον Ελλήνων με λόγια δύο Τούρκων - "Η ντροπή μας"

Εντύπωση προκαλεί η έφεση των νέων Τούρκων επιστημόνων, διανοουμένων και δημοσιογράφων να ερευνούν, να υπενθυμίζουν και να σχολιάζουν τα θλιβερά γεγονότα της 6ης-7ης Σεπτεμβρίου του 1955

news247  6 Σεπτεμβρίου 2019 
Κάθε χρόνο στην επέτειο των Σεπτεμβριανών κάποιοι αρθρογράφοι θα ασχοληθούν με το θέμα και θα μας εκπλήξουν. Φέτος το militaire.gr  επέλεξε να αναδημοσιεύσει το άρθρο της Μελικέ Τσαπάν που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα  Ρ24 , με τίτλο «Tι συνέβη στις 6-7 Σεπτεμβρίου;»
  Αναλυτικότερα η Τσαπάν αναφέρει:

Η ιστορία της Θράκης μέσα από την πορεία της XIIης Μεραρχίας Πεζικού

Τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε μια επιτυχημένη προσπάθεια εξωστρέφειας των Ενόπλων Δυνάμεων προς την κοινωνία, η οποία βρίσκει μεγάλη ανταπόκριση. Ποιος δεν θυμάται την εξαιρετικά συγκινητική υποδοχή του θωρηκτού «Αβέρωφ» που, όταν έδεσε στη Θεσσαλονίκη, το 2019, το επισκέπτονταν 2.500-4.000 άτομα την ημέρα; Σταδιακά, η στρατιωτική ιστορία, που μέχρι σήμερα αφορούσε λίγους ειδικούς, γίνεται πιο προσβάσιμη στον μέσο πολίτη, καθώς μια σειρά από πρωτοβουλίες φαίνεται να αναδεικνύουν τη σημασία της, πέρα από τα σχολικά εγχειρίδια.