Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2020

“Μάζεψε τον” λέει ο Μακρόν στον Τραμπ για τον Ερντογάν μετά από τις δηλώσεις …βύθισης του Σαρλ Ντε Γκολ!


Σε κατακόρυφη κρίση οδηγούνται οι σχέσεις Γαλλίας- Tουρκίας μετά τις παραληρηματικές δηλώσεις του  Μεσούτ Χακκί Τζασίν, συμβούλου του Τ. Ερντογάν , ότι θα ..βυθίσει το γαλλικό αεροπλανοφόρο Σαρλ Ντε Γκωλ  αν το πλoίο έρθει στην περιοχή. (Το γαλλικό αεροπλανοφόρο βρίσκεται στη Μασσαλία και αναμένεται να πλεύσει σε περιοχή που περικλείεται από Λιβύη- Συρία- Κάρπαθο).

ΑΓΑΠΗ Η ΧΡΗΜΑ;


“Η αγάπη είναι αυτό που δίνει νόημα στην ζωή μας” ,”Η αγάπη κάνει την γη να γυρίζει” και “Τα χρήματα δεν φέρνουν την ευτυχία” από μικρή ηλικία ακούμε αυτές τις φράσεις, τις υιοθετούμε και το κυριότερο τις πιστεύουμε.
 
Αν η Αγάπη είναι τόσο δυνατή και απαραίτητη για ποιο λόγο λοιπόν πασχίζουμε και αγχωνόμαστε καθ’όλη την διάρκεια της ζωής μας να βγάλουμε χρήματα, να τα αποταμιεύσουμε και την βάζουμε σε δεύτερη μοίρα; Ορισμένες φορές και τελευταία.

Η πανδημία της οικονομικής ύφεσης


Του Νίκου Ιγγλέση, μέλους του ΙΗΑ
Η ελληνική οικονομία συρρικνώθηκε κατά 16,9% σε τρέχουσες τιμές (με εποχική διόρθωση) το 2ο τρίμηνο εφέτος, σε σχέση με το ίδιο τρίμηνο του 2019, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ). Η μείωση αυτή του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ), ακολουθεί τη μείωση κατά 2,2% που καταγράφηκε το 1ο τρίμηνο (πριν τα μέτρα για τον κοροναϊό). Συνολικά η μείωση του ΑΕΠ κατά το πρώτο εξάμηνο του 2020 ανήλθε σε 9,6%, σε σύγκριση με το ίδιο εξάμηνο του 2019. Η ύφεση της οικονομίας το 1ο εξάμηνο είναι ανάλογη με την ύφεση (-8,5%) που σημειώθηκε τη χειρότερη χρονιά των μνημονίων, το 2011.
Η κυβερνητική προπαγάνδα, προκειμένου να αμβλύνει τις εντυπώσεις, παρουσιάζει το ποσοστό της ύφεσης στο 15,2% επικαλούμενη τους αλυσωτούς δείκτες όγκου. Μόνο που οι πολίτες ζουν (αμείβονται και δαπανούν) με βάση τις τρέχουσες τιμές και όχι με βάση δείκτες όγκου.

Γιατί παρακαλάμε τους Τούρκους για διάλογο; Με κατσικοκλέφτες και καταπατητές δεν πιάνεις κουβέντα…  • -Η Ελλάδα πληρώνει ακριβά την γερμανική εξάρτηση και το μικρό διεθνές διαμέτρημα της πολιτικής της ηγεσίας
-Και στο τελευταίο ελληνικό χωριό όλοι γνωρίζουν ότι με τον κατσικοκλέφτη και τον καταπατητή δεν πιάνεις κουβέντα
Τις μέρες των διακοπών εξαφάνισα από παντού τις τηλεοράσεις. Ετσι κι αλλιώς μου προκαλούν αναγούλα από τις ημέρες του αλήστου μνήμης MEGA που συναγωνίζεται σήμερα επάξια ο ΣΚΑΙ. Δυστυχώς δεν κατάφερα να κάνω το ίδιο με το κινητό. ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Κάθε τρεις και λίγο μια κλεφτή ματιά στα site, κυρίως τα στρατιωτικά. Μέχρι που έφτασε το τούρκικο ερευνητικό; Πόσο …έγκυος μείναμε; Πάμε για πόλεμο ή για άκαπνο ξεβράκωμα;
Εβλεπα και τον πρωθυπουργό, που και που, πότε με μάσκα, πότε με το μπανιερό, αλλού να αρμενίζει. Να εκλιπαρεί να σταματήσουν οι προκλήσεις για να αρχίσει επιτέλους ο διάλογος. Εκεί μου ανάβαν τα λαμπάκια. Εβαζα κατευθείαν την άλλη μάσκα, την υποβρύχια και άρχιζα τις βουτιές να δροσιστώ μπας και με είχε πειράξει η ζέστη.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΕΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΠΩΣ ΟΛΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ. ΚΑΙ ΠΑΛΙ Η ΡΩΜΙΩΣΥΝΗ ΘΥΜΑ ΤΩΝ ΣΥΜΦΣΡΟΝΤΩΝ ΤΩΝ ΔΥΤΙΚΩΝ «ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΩΝ(?)» ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ.

ΝΠαπαδόπουλος
ΟμΚαθηγητής

----------------------------------------------------------------------
Αθήνα 5/9/2020
Σαν σήμερα, 65 χρόνια πριν η Τουρκική Δημοκρατία έβαζε σε εφαρμογή την προ οκταετίας απόφαση της γενοκτόνου πράξης σε βάρος των μη Μουσουλμάνων της Κωνσταντινούπολης, με κύριο στόχο το "είναι" των Ρωμιών της Βασιλεύουσας.
Σαν σήμερα, 65 χρόνια πριν στην Κωνσταντινούπολη για 10 ώρες έπαυσε να λειτουργεί ένα Δημοκρατικό Δυτικό Κράτος, με σχεδιασμό και ευθύνη των κρατικών λειτουργών του ιδίου του κράτους.
65 χρόνια πριν οι "σύμμαχοί" μας παραβλέποντας το Διεθνές Δίκαιο, αψηφώντας το "Δικαίωμα στη Ζωή" της Ρωμιοσύνης της Κωνσταντινούπολης, επέβαλλαν την πολιτική "των ίσων αποστάσεων" μεταξύ θύτη και θύματος και με την αποδοχή όλων των διοικούντων του Ελλαδικού κράτους εφαρμόζεται μέχρι και των ημερών μας.

Ανοικτή επιστολή στην οικογένεια Βαρδινογιάννη για την τουρκοσειρά του STAR Channel

INTERNATIONAL HELLENIC ASSOCIATION
Delaware – USA
http://www.professors-PhDs.com
E-mail: IHAHellas@gmail.com
7 Σεπτεμβρίου 2020
Αγαπητά μέλη της οικογένειας Βαρδινογιάννη,
Συμμεριζόμαστε και σεβόμαστε απόλυτα την πλούσια ιστορία της οικογένειας Βαρδινογιάννη στην Ελλάδα μας, από την εποχή της τουρκοκρατίας όταν πρωταγωνιστούσε σε διάφορα επαναστατικά κινήματα από τις ρίζες της στα Σφακιά, την ηγετική καθοδήγηση της Κρητικής εξέγερσης εναντίον των Οθωμανών, την συμμετοχή στο Κίνημα του Ναυτικού του 1973 εναντίον του τότε δικτατορικού καθεστώτος μέχρι την πληθωρική, σύγχρονη δραστηριότητα σε πλείστους τομείς όπως της ναυτιλίας, της πάσης μορφής και κατηγορίας επιχειρηματικότητας, της πολιτικής, της πλούσιας κοινωνικής προσφοράς μέσω  εθελοντικών  οργανισμών μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα κ.α.π.
Σήμερα όλοι μας προβληματιζόμαστε έντονα όταν βλέπουμε μια προσβλητικά επιθετική ισλαμιστική Τουρκία σε καθημερινές, αμέτρητες προκλήσεις και προσβολές προς τα διεθνώς προστατευμένα δικαιώματα της Ελλάδος και της Κύπρου. Για την  αντιμετώπιση του άμεσου κινδύνου εξ ανατολών επιστρατεύεται ο όπου γης Ελληνισμός και υιοθετούνται  πρωτοβουλίες ενίσχυσης της εθνικής άμυνας και της αποτρεπτικής ισχύος της χώρας μας, σε μια συνεχή και επιβαλλόμενη επαγρύπνηση.

“Τρία πράγματα μας θυμίζουν τον χαμένο παράδεισο: το άρωμα των λουλουδιών, το κελάιδισμα των πουλιών και το γέλιο των παιδιών”.


“Διεγέλα τα πάντα, γέλωτος ορών άξια, τα τοις πολλοίς
σπουδαζόμενα”. 
άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος
Νομίζω είναι του Ντοστογιέφσκι η παρακάτω μυρίπνοος φράση: “Τρία πράγματα μας θυμίζουν τον χαμένο παράδεισο: το άρωμα των λουλουδιών, το κελάιδισμα των πουλιών και το γέλιο των παιδιών”. Και το γέλιο δεν ευφραίνει μόνον την ακοή, αλλά και την όραση, το βλέπεις, ζωγραφίζεται στο πρόσωπο, που λάμπει από χαρά.

«ΗΧΟΥΝ ΤΑ ΤΥΜΠΑΝΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ» – ΤΟΥΡΚΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙ ΟΣΑ ΔΕΝ ΤΟΛΜΟΥΝ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ – «ΑΠΟ ΤΟ 1923 ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΕΜΕΙΝΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΤΕΛΕΙΑ!»


Ο καθηγητής Μεχμέτ Εφέ Τζαμάν τόλμησε να εκφράσει μέσα από άρθρο του αντίθετη άποψη από το καθεστώς Ερντογάν, με αποτέλεσμα να δέχεται απειλές για τη ζωή του.
Συγκεκριμένα ο καθηγητής πριν από λίγες ώρες ανάρτησε το παρακάτω μήνυμα:
Με λιντσάρουν α) Τούρκοι εθνικιστές δεξιάς πτέρυγας (γκρίζοι λύκοι), β) Εθνικιστές αριστερής πτέρυγας (Kemalist ulusalcı), γ) Ισλαμιστές και Ερντογανιστές, δ) Παιδιά του βαθέως κράτους λόγω αυτού του άρθρου.
To άρθρο για το οποίο θέλουν να… εξαφανίσουν οι Τούρκοι τον καθηγητή: