Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020

“Καρποφόρησαν” τα Rafale; Τι έγραψε στο twitter o Μακρόν για την “στρατηγική συνεργασία”


«Χαίρομαι που ξαναβρίσκω τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη σύνοδο κορυφής Med7, που φιλοξενεί η Γαλλία στο Αζαξιό. Οι συζητήσεις μας για τη στρατηγική εταιρική σχέση μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας ήταν καρποφόρες. 
Του εξέφρασα την πλήρη αλληλεγγύη μας μετά τη φωτιά της Μόριας». Αυτό το μήνυμα έγραψε ο Γάλλος Πρόεδρος Εμ.Μακρόν, μετά από την επαφή που είχε με τον Έλληνα πρωθυπουργό.
 Το “καρποφόρες συζητήσεις” δείχνει ότι η υπόθεση των μαχητικών αεροσκαφών Rafale είναι σε καλό δρόμο. Κι αυτό πρέπει να το χωνέψουν στην Τουρκία αλλά ίσως και κάποιοι εντός της χώρας…

ΠΟΣΟ ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΜΑΣ;


Γεώργιος Επιτήδειος

ΤΟ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ

Το μέλι παράγεται στις περισσότερες χώρες του κόσμου. Είναι το μόνο τρόφιμο στον πλανήτη που δεν θα χαλάσει ή θα σαπίσει ποτέ. Μόνο θα ζαχαρώσει. Το μέλι στη πραγματικότητα θα είναι για πάντα μέλι.
 Ωστόσο, όταν το αφήσετε σε ένα ψυχρό, σκοτεινό μέρος για πολύ καιρό θα στερεοποιηθεί. Όταν συμβεί αυτό απλά χαλαρώνουμε το καπάκι από το βάζο που το έχουμε και βάζουμε το δοχείο με το μέλι σε ζεστό νερό, όχι όμως βραστό. Σβήνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να υγροποιηθεί. Στη συνέχεια είναι τόσο καλό όσο ήταν και στην αρχή.

Η ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΙ ΤΟ 95% ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ


Περί Πυθαγόρειας Διατροφής…
Ιπποκράτης: «Εκείνο που διατηρεί την υγεία είναι ισομερής κατανομή και ακριβής μείξη μέσα στο σώμα των δυνάμεων (= ισονομία) του ξηρού, του υγρού, του κρύου, του γλυκού, του πικρού, του ξινού και του αλμυρού. Την Αρρώστια την προκαλεί η επικράτηση του ενός (=μοναρχία). Η θεραπεία επιτυγχάνεται με την αποκατάσταση της διαταραχθείσας ισορροπίας, με τη μέθοδο της αντίθετης από την πλεονάζουσα δύναμη».

«Για Καστελλόριζα να μιλούμε τώρα!..»Γράφει ο Χρήστος Γιανναράς

Μια πολεμική σύρραξη στο Αιγαίο μοιάζει προετοιμασμένη και αναπότρεπτη. Σχεδόν προκαθορισμένο και το αποτέλεσμα: μια ακόμα συρρίκνωση του Ελληνισμού εδαφική, θαλάσσια και πληθυσμική.

Κυβέρνηση και αντιπολίτευση καθηλωμένες στο μόνο είδος πολιτικής που γνωρίζουν:

"Μόνο για ημέρα πένθους προσφέρεται η 3η Σεπτέμβρη, σύντροφοι... "    Η 3η Σεπτέμβρη είναι συνυφασμένη με την ηθική, κοινωνική, πολιτική και οικονομική χρεοκοπία της χώρας μετά τη μεταπολίτευση. Η ιστορία της Ελλάδας στη μεταπολίτευση αποτελεί υπόδειγμα του που μπορεί να καταλήξει μια χώρα που αφεθεί στη δημαγωγία και το λαϊκισμό.
    Το βασικό χαρακτηριστικό του Παπανδρεϊκού σοσιαλισμού ήταν η δημαγωγία, η υπόσχεση των πάντων σε όλους με στόχο της κατάληψη της εξουσίας...

ΤΟ ΣΥΝΕΧΕΣ ΘΑΥΜΑ 2000 ΧΡΟΝΩΝ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ


Του Αρχιμ. Συμεών Αναστασιάδη – Μαρτυρία νοσοκομειακού ιερέα:
Με ειδοποίησαν να πάω να κοινωνήσω έναν ασθενή στο τάδε δωμάτιο με το τάδε όνομα. Όταν πήγα, αντίκρισα ένα αδύνατο και πολύ ταλαιπωρημένο παλικάρι. Τα χείλη του, η γλώσσα του και γενικώς όλη η στοματική του κοιλότητα ήταν γεμάτα πληγές. Στενοχωρήθηκα μέσα μου, ήταν νέος άνθρωπος, δεν ήθελα να τον ρωτήσω από τι πάσχει, να μην τον φέρω σε δύσκολη θέση.