Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020

Η εθνική αναισθησία του STAR

 Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης

Είναι πραγματικά απίστευτο αυτό που συμβαίνει με τον τηλεοπτικό σταθμό STAR, συμφερόντων της οικογένειας Βαρδινογιάννη

Οι φανατικοί ισλαμιστές που ελέγχουν την τουρκική εξουσία στην Άγκυρα εξαπολύουν καθημερινά ιταμές και ταπεινωτικές προκλήσεις εναντίον της Ελλάδος και των Ελλήνων, απειλώντας συνεχώς με πόλεμο αν δεν ικανοποιηθούν οι ληστρικές τους απαιτήσεις. Εξαπολύουν συστηματική προπαγάνδα που θα ζήλευε και αυτός ακόμα ο Πάουλ Γιόζεφ Γκαίμπελς (1897 – 1945) «κατηγορώντας» την Ελλάδα για τα αναρίθμητα εγκλήματα που διέπραξαν και διαπράττουν οι ίδιοι (κακομεταχείριση και εργαλειοποίηση προσφύγων, καταπίεση μειονοτήτων, επιθετικοί εξοπλισμοί, εγκληματικές πρακτικές, καλλιέργεια θρησκευτικού μίσους κ.ο.κ.ε).

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΥΨΩΣΗ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ    Πρόσωπα και πράγματα έχουν την ιστορία τους και γιατί όχι και την προϊστορία τους.
    Την ιστορία του και την προϊστορία του έχει και ο Τίμιος Σταυρός που η   Εκκλησία τιμά την Παγκόσμια Ύψωσή Του στις 14 Σεπτεμβρίου.
    Εμείς   θα ανατρέξουμε στη διάβα των αιώνων για να γίνουμε μάρτυρες πραγματικών περιστατικών.
ΑΦΗΓΗΣΗ
    Στο δυτικό τμήμα της Ιερουσαλήμ, έξω από τα τείχη και μέσα σε δασώδη όμορφη κοιλάδα, βρίσκεται το διάσημο Ελληνορθόδοξο μοναστήρι του Τιμίου Σταυρού.
    Στο επιβλητικό καμπαναριό του μαζί με τη σημαία του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, κυματίζει περήφανα και η γαλανόλευκη.
    Πολύ κοντά βρίσκεται η Κνεσσέτ, η Βουλή του Ισραήλ !
    Στο σημείο αυτό, κατά την παράδοση, είχε φυτευτεί το δένδρο από το ξύλο του οποίου έφτιαξαν το Σταυρό, της καταδίκης του Ιησού.         
    Ας παρακολουθήσουμε όμως, την όλη υπόθεση:
    Ο ανιψιός του Αβραάμ, ο Λωτ, μετά την καταστροφή των Σοδόμων, κατέφυγε σε κάποιο σπήλαιο, αυτός και οι δύο του κόρες. Εκεί τον μέθυσαν οι θυγατέρες του «και εκοιμήθη μετ’ αυτών» (Γεν. 19, 34) !
    Σύμφωνα με την παράδοση, ο Λωτ εξομολογήθηκε το αμάρτημά του στο θείο του πατριάρχη Αβραάμ και τον παρακάλεσε να προσευχηθεί στο Θεό να τον συγχωρήσει.

ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ (14/9/2020)


   

 Πολύ σωστά μας τα λέει ο Στρατηγός Φωτιάδης για τα τουρκικα ονόματα τοποθεσιών, τα οποία διατηρούμε, ενώ σε όλα έχουν δοθεί ελληνικά. Και δεν είναι μόνο το Καρά Τεπέ ( Μάυρη κορυφή) της Λέσβου. Σε όλη την Ελλάδα υπαρχουν, λές και θέλουμε να μας θυμίζουν τα 400 χρόνια σκλαβιάς που περάσαμε…. Νομίζω πως πρέπει ΕΠΙΣΗΜΑ να ξεκινήσει εκστρατεια απαλείψεως όλων αυτών των «αναμνηστικών» που υπάρχουν, όσο και εάν μερικά από αυτά θεωρούνται συμβολικά ( π.χ. Σέϊχ Σού )
------------------------------------------
    Οι σκηνές για τους λαθρομετανάστες στη Λέσβο, στήνονται στο ΠΕΔΙΟ ΒΟΛΗΣ ΚΑΡΑ ΤΕΠΕ. Στο ΠΕΔΙΟ ΒΟΛΗΣ! Εάν δεν ήμασταν στην Ελλάδα, πολύ εύκολα θα έκανα τους λογικούς συνειρμούς, πως εάν το πεδίο βολής έμενε ενεργό, θα ήταν μια πρώτη φάση για την «τελική λύση» α λα Χίτλερ! Όμως, είμαστε στην Ελλάδα, και εμείς τέτοια πράγματα, δεν κάνουμε! Τώρα , εάν αυτά γινόταν σε ανατολικώτερα από εμάς κράτη, έ, τότε το συζητούσαμε!
------------------------------------------
    Η καλύτερη λύση για τους λαθρομετανάστες, είναι πράγματι αυτή που προβλέπει εγκατάστασή τους σε νησιά «στυλ Μακρονήσου». Θα έχουν ασφάλεια, δεν θα ενοχλούν ( και ληστεύουν) τον τοπικό πληθυσμό, θα τους ταϊζουμε κανονικά, θα ενεργοποιήσουμε διαφορες επιτροπές ( π.χ. υγειονομικές) από αυτούς για την φροντίδα τους, θα αποκλείσουμε κάθε πρόσβαση στο νησί χωρίς άδεια ( ιδιαίτερα των ΜΚΟ ) και να δείς τι ωραία θα πάνε όλα! Και όποιος δεν θέλει, ας γυρίσει στην πατρίδα του! Του κανουμε και τα εισιτήρια….
------------------------------------------
    Όσο για τις εξαγγελίες Μητσοτάκη, έ, διαβάστε τις και βγάλτε μόνοι σας συμπεράσματα. Άλλες καλές, άλλες όχι και τόσο.
------------------------------------------
    Όποιος φίλος θέλει να παίρνει καθημερινά σε ε-μαιηλ το «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ», δεν έχει παρά να μου στείλει το ε-μαιηλ του. Όποιος πάλι, από όσους παίρνουν το καθημερινό ε-μαιηλ, δεν το επιθυμεί, μπορεί να μου το πεί με ε-μαιηλ, χωρίς καμμία παρεξήγηση. Με το facebοok,κτλ  δεν ασχολούμαι!

Συμφωνία «δέκα σημείων» Ελλάδας-Τουρκίας: Η κυβέρνηση παρέδιδε γη, ύδωρ, τα ιερά και τα όσια!


 https://www.pronews.gr
   
 Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε άρθρο του είχε χαρακτηριστικά αναφέρει ότι με την Τουρκία είχε καταφέρει να έρθει σε «έγγραφη συμφωνία» για την οποία ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ.Πέτσας είχε αναφέρει ότι «η κυβέρνηση θα δώσει στην δημοσιότητα την συμφωνία όταν κρίνει ότι εξυπηρετεί το εθνικό συμφέρον», αλλά τα όσα εμφανίζονται μόνο ενθαρρυντικά δεν είναι για τα όσα η κυβέρνηση συμφωνούσε με την Τουρκία, καθώς περιλαμβάνονταν τα "ιερά και τα όσια" της πίστης μας και "γη και ύδωρ" της χώρας χωρίς και πάλι η Τουρκία να μην προσφέρει τίποτα ουσιαστικό παρά μόνο αναβολή των προκλητικών κινήσεων στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Νεολαία χωρίς πυξίδα


Μεγάλη συζήτηση γίνεται τις τελευταίες ημέρες για κάποιες εκπομπές στην τηλεόραση (reality), που κατά κοινή αποδοχή προκαλούν με το περιεχόμενό τους. Δεν έχω κάνει έρευνα για να ξέρω αν οι συμμετέχοντες είναι πλειοψηφία στην κοινωνία μας, σίγουρα όμως εκφράζουν ένα μέρος της.
Για να φτάσουμε στο σημείο αυτής της παρακμής, περάσαμε από κάποια στάδια ή καλύτερα χρειάστηκε να αλλοιωθούν πολλά πράγματα στην κοινωνία μας.

Διαρρηγνύουν τα επιχειρησιακά σχέδια: Στέλνουν αρματαγωγά στην Λέσβο για να κοιμούνται οι αλλοδαποί που έκαψαν τη Μόρια    Η ενέργεια αυτή προκαλεί απορίες:
      1- Ή είναι αφελείς και άσχετοι, αυτοί που θέλουν να στείλουν τα αποβατικά για να μένουν οι "τουρίστες" ή
      2- Τα "έχουν βρεί" με τους τούρκους και ξέρουν ότι δεν θα χρειασθούν τα πλοία και παίζουν θέατρο με τα Εθνικά θέματα κοροϊδεύοντας τον Ελληνικό λαό.
      3- Αν πραγματοποιηθεί αυτή η (επιεικώς) ηλίθια ενέργεια, τότε έχουμε θέμα!

Juan
    Πλήρης η ασυνεννοησία στο κυβερνητικό «επιτελείο» για τα αρματαγωγά του ΠΝ, τα οποία εν μέσω ελληνοτουρκικής κρίσης κάποιοι στο υπουργείο «Μεταναστευτικής Πολιτικής» σκέφτηκαν ότι θα ήταν καλό να στείλουν στην Λέσβο για να φιλοξενήσουν, τι άλλο, μα αλλοδαπούς!