Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020

Γιατί ο Ερντογάν απέσυρε το ερευνητικό αλλά άφησε τα πολεμικά: Θα εκβιάσει τον Μητσοτάκη μέσω Κύπρου…Η παράνομη Navtex στην περιοχή του Καστελόριζου δεν ανανεώθηκε… Το ερευνητικό Oruc Reis αποχώρησε από τα πέριξ του ακριτικού νησιού…
Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Μάικ Πομπέο το γνώριζε και ενημέρωσε τη Λευκωσία.
Την ίδια στιγμή, στην κυπριακή ΑΟΖ παραμένουν τα τουρκικά Βarbaros και Yavuz. Πολεμικά πλοία της Τουρκίας βρίσκονται ακόμα απέναντι στα ελληνικά στο Αιγαίο. Στις κυπριακές θάλασσες, βεβαίως, αλωνίζουν χωρίς αντίπαλο…

Ο επίκαιρος Σπύρος Μελάς  • Από τον Χρήστο Μπολώση
Μα θα μου πει κάποιος, ίσως και με κάποια απέχθεια, δεν βαρέθηκες να αναμοχλεύεις τα πάθη και τα μίση; Όχι μόνο τα βαρέθηκα, αλλά τα σιχαίνομαι. Αλλά όσο το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν με «γιορτές μνήμης» και φεστιβάλ στο Γράμμο και στην Μακρόνησο να αγιοποιήσουν τους κατσαπλιάδες, θα τα ακούν θέλουν δεν θέλουν.

Σχολείο 1700 ετών ανακαλύφθηκε στην Αίγυπτο


Το αρχαίο σχολείο
Οι αρχαιολόγοι που εργάζονται στη δυτική έρημο της Αιγύπτου ανακάλυψαν ένα σχολείο 1.700 ετών περίπου, στους τοίχους του οποίου βρέθηκαν κείμενα γραμμένα στην αρχαία ελληνική γλώσσα, συμπεριλαμβανομένου και ενός κειμένου για την αρχαία χρήση των φαρμάκων που παραπέμπει στην Οδύσσεια του Ομήρου.

Ποιον καλεί σε “στρατιωτική αποκλιμάκωση στην ανατολική Μεσόγειο” ο κ.Πομπέο;


Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο κάλεσε σήμερα την Τουρκία και την Ελλάδα να εγκαταλείψουν κάθε στρατιωτική κλιμάκωση και να επικεντρωθούν στην αναζήτηση μιας διπλωματικής λύσης στη σύγκρουση για το φυσικό αέριο που τις φέρνει αντιμέτωπες στην ανατολική Μεσόγειο.