Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020

Απίστευτη φωτογραφία από το Άγιο Όρος - Τι δείχνει

 

   
 Ήταν 21 Αυγούστου του 1903 με το παλαιό εορτολόγιο που ακολουθεί το Άγιον Όρος. Οι καμπάνες στο μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονοςτο επονομαζόμενο και ρωσικό, χτυπούσαν χαρμόσυνα για να καλέσουν μοναχούς και πιστούς.
    Ήταν τότε παραμονές των «εννιάμερων» της Παναγίας και σύμφωνα με τη συνήθεια που επικρατούσε στο μοναστήρι, έδιναν στους φτωχούς μοναχούς που έμεναν στα εξαρτηματικά κελιά, τους ονομαζόμενους «
κελιώτες», λίγη βοήθεια. Μία ελεημοσύνη.

ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ (16/9/2020)


    Μόνον έπαινοι αξίζουν στην Χαρούλα Αλεξίου, η οποία, συνειδητοποιώντας πως η φωνή της δεν «βγαίνει» όπως θέλει στις ζωντανές εμφανίσεις, αποφάσισε να τις διακόψει. Η Χαρούλα που όλοι αγαπάμε για τα όσα προσέφερε στο ελληνικό τραγουδι, έχει το «γνώθι σαυτόν» και αποφασίζει ανάλογα. Τι να πούμε όμως, για κάποια μορμολύκια που πλησιάζουν τα 90 και επιμένουν να μας ταλαιπωρούν με ζωντανές εμφανίσεις; Δεν συνεχίζω το σχόλιο, γιατί δεν θέλω να είμαι μακάβριος, ούτε να τους (τις) αποκαθηλώσω. Για αυτό φροντίζουν μόνοι(ες) τους! Άντε και του χρόνου ( αν υπαρξει…)

Ελληνο-τουρκική αντιπαράθεση και εθνική αποτροπή: Είμαστε ακόμα στην αρχή. Μιχάλη Κωσταράκου


 

Το Σαββατοκύριακο που πέρασε σημαδεύτηκε με δύο πολύ σημαντικά γεγονότα: Οι κυβερνητικές εξαγγελίες στη ΔΕΘ ανέδειξαν την ανάγκη ενίσχυσης της εθνικής άμυνας σαν ένα από τα δύο κυρίαρχα θέματα της χώρας, και οι Τούρκοι απέσυραν το ερευνητικό σκάφος Oruç Reis από την περιοχή νοτίως του Καστελλόριζου στην Αττάλεια.

Γιαννιτσα: ....13 και 14 Σεπτεμβρίου του 1944...


....13 και 14 Σεπτεμβρίου του 1944...
...Γιαννιτσά... Ημερομηνίες σκότους και θλίψης....προδοσίας και Πατριωτισμού...
...απο το απόγευμα της 13 Σεπτεμβρίου του 1944 τα μεγάφωνα της πόλης των Γιαννιτσών στην διαπασών....Όλοι ανεξαρτήτως οι άρρενες απο 10 ετών και άνω να συγκεντρωθούν στο προαύλιο του πρώτου δημοτικού σχολείου...τα γυναικόπαιδα στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου...όποιος παραμείνει σπίτι του θα εκτελείται επί τόπου....γέμισαν τα Γιαννιτσά απο ταγματασφαλίτες και Γερμανούς...

«ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ» ΤΑΜΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣΤου συγγραφέα Σωκράτη Β. Σίσκου

Την (12.9.2020) στην ομιλία του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ένα 10ετές πρόγραμμα ενίσχυσης της αμυντικής ικανότητας των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων. Όπως φαίνεται υπάρχει κοινή συναίνεση όχι μόνον μεταξύ όλων σχεδόν των κομμάτων αλλά και της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, για ένα πρόγραμμα αμυντικής θωράκισης της χώρας, μπροστά στον κίνδυνο από τις απειλές και τα αυτοκρατορικά όνειρα μιας μιλιταριστικής Τουρκίας.