Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020

Ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις Ελλάδας - Τουρκίας για την ελληνική ΑΟΖ και το Αιγαίο

 Εκκίνησε η διαδικασία διαμοιρασμού με την Τουρκία των ελληνικών πλουτοπαραγωγικών πηγών


Ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με την Άγκυρα για τι άλλο παρά για τον διαμοιρασμό της ελληνικής ΑΟΖ( όλες οι συζητήσεις που θέλουν να κάνουν οι Τούρκοι αφορούν μόνο ελληνικό εδαφικό και θαλάσσιο χώρο) και το Αιγαίο.

Σφοδρή επίθεση Παμμακεδονικής ΗΠΑ και Καναδά κατά Κ. Μητσοτάκη για Σκοπιανό: «Οι Έλληνες νιώθουν προδομένοι ξανά» «Δεν σας έχουμε καμία εμπιστοσύνη-Με ποιον τρόπο θα διαπραγματευτείτε Αιγαίο και εθνικά θέματα;»

ύο ημέρες μετά την συνάντηση του πρωθυπουργού Κ.Μητσοτάκη με τον πρωθυπουργό των Σκοπίων Ζόραν ζάεφ και τα θερμά λόγια του τελευταίου για  του Έλληνα πρωθυπουργό «Kυριάκο σε ευχαριστώ, έδωσες μάχες για εμάς και τις Πρέσπες», η Παμμακεδονική Ένωση ΗΠΑ και Καναδά εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση με πυρά κατά του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης.

Προπομπός του Φασισμού! Γράφει ο Θανάσης Κ.

Για κάποιους «διανοούμενους», καμία σημασία δεν έχουν οι νόμοι και οι αρχές του «κοινωνικού συμβολαίου»… Δηλαδή, ό,τι συνιστά τους γραφτούς και άγραφτους κανόνες, τους θεσμούς και τις σχέσεις, που θεμελιώνουν μια κοινωνία, το περιφρονούν επιδεικτικά

Τέτοια «διανοούμενοι» έχουν γίνει μόδα στην Ελλάδα της παρακμής.

Όπως ο γνωστός «καθηγητής», που δήλωσε ότι, αν ήταν στη θέση των 17χρονων που έκαψαν τη Μόρια, κι αυτός θα… έκανε το ίδιο!

Και προέτρεψε τους ομοϊδεάτες του να διασφαλίσουν τη νομική προστασία των νεαρών εμπρηστών…

ΤΟ ΩΡΑΙΟ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣΔημήτρη Κ. Μπάκα

 

Ο άνθρωπος δεν μπορεί να ζήσει μέσα στο χάος. Ο ίδιος είναι αποτέλεσμα μιας αρμονίας και μάλιστα ανεπανάληπτης. Είναι, από όλες τις πλευρές, η πιο τέλεια αρμονικά σύνθεση. Είναι ο τελειότερος οργανισμός επί της Γης. Έχει το μεγάλο δώρο της ζωής, όπως και τα άλλα έμβια  όντα. Και όχι μόνον.

Είναι το μόνο ον, που αισθάνεται, σκέφτεται, αμφιβάλλει, νοεί, επιβεβαιώνει, θέλει,  δεν θέλει, φαντάζεται, επιθυμεί και βούλεται. Διαθέτει, δηλαδή,  το  cogitoτου Καρτέσιου.Ζει πνευματικά και μπορεί να προσδιορίζει τον εαυτό του,  μέσα στον τόπο και τον χρόνο.Με την αυτογνωσία του μπορεί να εντάξει τον εαυτό του σε σχετικά σωστή θέση μέσα σε αυτό ,που καλούμε Κόσμο.