Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020

Αντιμετωπίζοντας τον «Αττίλα 3» που έρχεται


Η Αθήνα θα πάει σε διάλογο με την Άγκυρα υπό εκβιασμό και ο Ερντογάν την ίδια στιγμή θα απειλεί την Κύπρο: Ωραία!!!

 


 

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ:

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Συνέβησαν πολλά περίεργα και ακατανόητα πράγματα τις τελευταίες 24 ώρες, που αφορούν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και την πολύ ορθή επιμονή της Κυπριακής Δημοκρατίας, να επιβληθούν κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση και στη Λευκορωσία, αλλά και στην Τουρκία.

Η Αθήνα ανακοίνωσε ότι θα ξαναρχίσουν οι διερευνητικές με την Τουρκία χωρίς να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Δένδιας ομιλεί περί συνομιλιών, όχι διαπραγματεύσεων, άρα μπορούμε να εικάσουμε ότι συζητούνται τα πάντα. Και οι όροι που έθεσε η Τουρκία.

Για πρώτη φορά παρέμβαση της Ένωσης Αξιωματικών του ΕΣ με αφορμή την καταδίκη του Έλληνα κτηνοτρόφου στον Έβρο

 


Αμυνόμενος του πατρίου εδάφους αντιστάθηκε στην εισβολή οκτώ Τούρκων παράνομων μεταναστών


Ανακοίνωση με την οποία καταδικάζουν την σύλληψη και την ποινική τιμωρία του Έλληνα κτηνοτρόφου στον Έβρο ο οποίος αμύνθηκε του πατρίου εδάφους στη λαθραία είσοδο οκτώ Τούρκων πολιτών με τους οποίους συνεπλάκη όταν αρνήθηκαν να περιμένουν την αστυνομία που είχε ειδοποιήσει ο άτυχος Έλληνας, εξέδωσε η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού.

Βερολίνο προς Παρίσι: «Μην στηρίζετε την Αθήνα γιατί "παίρνουν αέρα" και δεν υποχωρούν όσο θέλουμε» Ο εκπρόσωπος των εξωτερικών υποθέσεων για την κοινοβουλευτική κυβερνητική ομάδα του SPD Ούλριχ Σπεκ προχώρησε πριν από λίγο σε δήλωση στήριξης της Τουρκίας:«Η μονόπλευρη γαλλική υποστήριξη για την Ελλάδα καθιστά δυσκολότερη τη διαπραγματευτική λύση, διότι μειώνει την προθυμία για συμβιβασμό στην Αθήνα».

Αξίζει να σημειωθεί πως το SPD των Σοσιαλδημοκρατών είναι κυβερνητικός εταίρος της Άγκελα Μέρκελ. Συνεπώς, πρόκειται για κοινή γραμμή στην γερμανική εξωτερική πολιτική. 

WORLD PAN-MACEDONIAN ASSOCIATIONS

 


                                                                                       Nina Gatzoulis

                                                                                                                                            Coordinator of the World

Pan-Macedonian Associations

                                                           Email: ninagatz@comcast.net

                                                           Tel: +603-742-0466  

21 Σεπτεμβρίου 2020

Προς Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη

Κύριε Πρόεδρε,

        Εδώ και έναν χρόνο, εκπρόσωποι των Παμμακεδονικών Ενώσεων σε Ελλάδα και ΗΠΑ,  ζητούν συνάντηση μαζί σας, αλλά αρνείστε να μας δεχτείτε. Οι απανταχού Μακεδόνες, να μην πούμε η πλειονότητα του ελληνισμού, με αγωνία περίμεναν αυτή την συνάντηση. 

Θέλουμε να σας  υπενθυμίσουμε τα αποτελέσματα ημερίδας, καταξιωμένων επιστημόνων, ότι η «Συμφωνία των Πρεσπών» μπορεί να ακυρωθεί, αλλά και το ότι ​για  κάθε  προσφυγή ακύρωσής της σε διεθνή δικαστήρια και οργανισμούς  απαιτείται κρατική υποστήριξη. Προφανώς δεν μας δέχεστε γιατί δεν θέλετε να την ακυρώσετε και όχι ότι δεν ακυρώνεται.

ΗΠΑ υπέρ Τουρκίας για την ΑΟΖ! “Δεν έχει νομική σημασία ο χάρτης της Σεβίλλης, βρείτε τα”!

 


Περιμένοντας πως και πως τον Αμερικανό ΥΠΕΞ στην Ελλάδα, για να έχουμε να λέμε περί “στήριξης” και αποστολής μηνυμάτων προς την Τουρκία, η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα μας προσγειώνει στην πραγματικότητα.

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «οι ΗΠΑ δεν πιστεύουν ότι ο Χάρτης της Σεβίλλης έχει νομική σημασία».

Όπως αναφέρει, η χώρα δεν παίρνει θέση σε ζητήματα διαφορών θαλάσσιων συνόρων άλλων κρατών και προσθέτει ότι κατανοεί και πως ούτε η Ευρωπαϊκή Ένωση θεωρεί τον Χάρτη της Σεβίλλης νομικά δεσμευτικό έγγραφο.

Καλεί Ελλάδα και Τουρκία να ξεκινήσουν τις διερευνητικές επαφές όσο πιο σύντομα γίνεται, καθώς οι ΗΠΑ, όπως επισημαίνει η πρεσβεία στην Άγκυρα, στηρίζουν τον διάλογο και τη διαπραγμάτευση.