Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020

Θα αποβληθεί απο τη Δικαιοσύνη η Δικαστίνα του Έβρου;

 

Θα αποβληθεί απο τη Δικαιοσύνη η παράνομη Δικαστίνα του Έβρου;
Παρεμβαίνει η ‘Δημιουργία Ξανά’ με τον Θάνο Τζίμερο στην υπόθεση του κτηνοτρόφου από τον Έβρο που τιμωρήθηκε από την δικαιοσύνη γιατι συνέλαβε Τούρκους λαθρομετανάστες.

Το άρθρο 275 (§1) του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας (Νόμος 4620/2019) είναι σαφές. Πιο σαφές δεν γίνεται:
Προκειμένου για αυτόφωρα κακουργήματα και πλημμελήματα, οι ανακριτικοί υπάλληλοι του άρθρου 31, καθώς και κάθε αστυνομικό όργανο, έχουν υποχρέωση, ΕΝΩ ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ, να συλλάβουν τον δράστη, τηρώντας τις διατάξεις του Συντάγματος και του άρθρου 279 του Κώδικα, για την άμεση προσαγωγή του στον Εισαγγελέα.

Ελληνικές "κόκκινες" γραμμές έναντι τουρκικών "γκρίζων" τετελεσμένωνΤου Κωνσταντίνου Θ. Λαμπρόπουλου


Η δημιουργία τετελεσμένων (faits accomplis), συνιστά πάγια και διαχρονική στρατηγική επιλογή των αναθεωρητικών κρατών στο πλαίσιο τελεσφόρησης των εδαφικών διεκδικήσεων εναντίον του κράτους-στόχου. Η απόπειρα τετελεσμένων συμπεριλαμβάνει χρήση της στρατιωτικής ισχύος, καθώς και πολιτικών οικονομικών και νομικών εργαλείων εξαναγκασμού (coercion).

Ο σχεδιασμός συνήθως αφορά μια επιθετική ενέργεια με χρήση στρατιωτικών ή μη στρατιωτικών μέσων, σε περιορισμένη κλίμακα, με διττό αντικειμενικό σκοπό, αφενός την απόκτηση εδαφικού ερείσματος (land grab) με το ελάχιστο δυνατό πολιτικό-στρατιωτικό-οικονομικό κόστος, αφετέρου την απουσία καθολικής στρατιωτικής ανταπόδοσης (all- out war) από το θιγόμενο κράτος.

Σ Κ Ε Ψ Ε Ι Σ ΜΟΥ Ν Ο. 33 20 Οκτωβρίου 2019


Αγαπητοί μου φίλοι σας χαιρετώ,Πολλά γίνονται τώρα τελευταία, οι εξελίξεις τρέχουν και οι καταστάσεις
αλλάζουν πριν να προλάβουμε να τις αντιληφθούμε, να τις αναλύσουμε και να
καταλάβουμε για το τι συμβαίνει και να προετοιμασθούμε για την επόμενη
αλλαγή!!!....το περισσότερα νέα στο γράμμα αυτό εγράφησαν μετά τις
τελευταίες εξελίξεις της ξαφνικής και άδικης και επιζήμιας απομάκρυνσης των
Αμερικανικών δυνάμεων και της μετέπειτα Τουρκικής εισβολής στην Β. Συρία,
αλλά πριν την συμφωνία της κατάπαυσης πυρός.....

Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ & ΤΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΕΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΗ Του Βασίλη Κυρατζόπουλου

Στις 24/7/2020 δεν έκρουσαν πένθιμα οι καμπάνες στην πρωτεύουσα του νομού που κατοικώ τα τελευταία χρόνια. Στην πόλη που φημίζεται για το πλήθος των προσκυνημάτων της, στην πόλη που καθημερινά 7:30 το πρωί ηχούν δεκάδες καμπάνες, ως μία κακή συμφωνία, υπενθυμίζοντας στο ποίμνιο το “δος ημίν σήμερον”, την Παρασκευή 24/7 παραβλέφθηκε από κάποιους το “άφες ημίν”, “και μη εισενέγκης ημάς εις πειρασμόν”. Το γεγονός αυτό προκάλεσε πολλά ερωτήματα:

Ποιος παράγοντας ώθησε το Μητροπολίτη να προβεί σ’ αυτή την απόφαση; Είχε συμβάλει σ’ αυτό και η πολιτική διοίκηση της περιοχής;

Ποιο ήταν το βαθύτερο μήνυμα της πένθιμης κρούσης των καμπάνων; Ενημερώθηκε το ποίμνιο;

Δυόμισυ χιλιάδες χρόνια από τα επίκαιρα νοήματα της Σαλαμίνας «οὔθ᾽ Ἕλλησιν οὔτε βαρβάροις ἐνάλιον ἔργον εἴργασται λαμπρότερον, ἀνδρείᾳ μὲν καὶ προθυμίᾳ κοινῇ τῶν ναυμαχησάντων»

Πλουτάρχου, «Βίος Θεμιστοκλή».

της Πολυβίας Παραρά*

Δυόμισυ χιλιάδες χρόνια πέρασαν από το θαυμαστό γεγονός της  Ναυμαχίας της Σαλαμίνας, 480 π.Χ.-2020 μ.Χ., και το παρελθόν αυτό νοηματοδοτεί ακόμη αμείωτα το παρόν  και το μέλλον του ελεύθερου ανθρώπου. Αμυνόμενοι  στην ναυμαχία αυτή οι Έλληνες υπεράσπισαν την ελευθερία τους και τον δημοκρατικό κόσμο που μόλις είχε γεννηθεί. Συντρίβοντας την επιτιθέμενη περσική αυτοκρατορία με ηγήτορα τον Μεγάλο Βασιλέα Ξέρξη πέτυχαν μία νίκη κεφαλαιώδους  σημασίας, διότι ο ελληνικός κόσμος μπόρεσε να αναπτύξει το απαράμιλλο ιστορικό παράδειγμα της ελεύθερης πόλης-κράτους, το οποίο και  κληροδότησε στην ανθρωπότητα « κτήμα ες αεί» με έναν απαράμιλλο πνευματικό πολιτισμό και την  υπόσχεση ενός προτάγματος αυτονομίας. 

Τι θα συζητήσουμε με τους Τούρκους; Η αναμενόμενη έναρξη των διερευνητικών επαφών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας προφανώς δεν συνιστά κάτι καινούργιο. Από το 2002, όταν ξεκίνησε αυτή η διαδικασία σε μια προσπάθεια της κυβέρνησης Σημίτη να αποκλιμακώσει την ένταση στο Αιγαίο και παράλληλα να κρατάει «ζεστούς» τους Τούρκους με την προοπτική της εισόδου της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση, έχουν περάσει 18 χρόνια και έχουν ολοκληρωθεί περί τους 60 κύκλους διερευνητικών επαφών.

Γιατί Ισραήλ και Τουρκία είναι "πιο σύμμαχοι" από άλλους για τις ΗΠΑ

 


Ο τρόπος με τον οποίον αντιμετωπίζουν οι ΗΠΑ την Ελλάδα και την Τουρκία, ιδιαίτερα στο κρίσιμο θέμα των εξοπλισμών, θυμίζει επικίνδυνα τον τρόπο που αντιμετωπίζουν το Ισραήλ και τις πετρελαιομοναρχίες του Κόλπου, που και το μεν και οι δε είναι σύμμαχοί τους.

Η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Μπαχρέιν, το Κουβέιτ και το Κατάρ αποτελούν μακράν τον καλύτερο πελάτη των αμερικανικών εταιρειών αεροδιαστημικού και πολεμικού υλικού. Ήταν αυτοί που κράτησαν ζωντανή την αμερικανική πολεμική βιομηχανία στα "πέτρινα χρόνια" μετά την εισβολή στο Αφγανιστάν και τον εγκλωβισμό των ΗΠΑ στον αυτοκαταστροφικό "Πόλεμο κατά της τρομοκρατίας". Εντούτοις, οι Αμερικανοί προσφέρουν στις χώρες αυτές μόνο τα οπλικά συστήματα που δεν ενοχλούν το Ισραήλ.

Τι πραγματικά ισχύει με την αποστρατιωτικοποίηση – "Ιδού η Ρόδος..." κ. Μητσοτάκη Είναι γεγονός ότι η Άγκυρα θα ζητήσει στις επικείμενες ελληνοτουρκικές διαπραγματεύσεις αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του ανατολικού Αιγαίου. Το λένε επίσημα τουρκικά χείλη και για να μην υπάρξει καμία αμφιβολία ελήφθη σχετική απόφαση και από το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας υπό την προεδρία του Ερντογάν.

Τις προηγούμενες ημέρες είχαν κυκλοφορήσει πληροφορίες ότι ασκούνται στην Αθήνα πιέσεις και από το Βερολίνο και από την Ουάσιγκτον για να αποδεχθεί "μερική αποστρατιωτικοποίηση". Κατά τις ίδιες πληροφορίες, μάλιστα, ο Πομπέο θα ασκήσει και σχετικό εκβιασμό για να επιτύχει την απόσυρση αμερικανικών οπλικών συστημάτων από τα ελληνικά νησιά.

Στο επίκεντρο των στρατηγικών συμφερόντων των ΗΠΑ η Θεσσαλονίκη: Το μήνυμα Πομπέο στη Μόσχα…


 

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ:

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Αρκετοί αναγνώστες της ιστοσελίδας μας, αναρωτήθηκαν γιατί ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Μάικ Πομπέο, πάει κατευθείαν στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή, και για ποιο λόγο δεν θα κάνει και ένα σταθμό στην Αθήνα.

Είναι όντως ένα θέμα συζήτησης ότι δεν θα επισκεφθεί την ελληνική πρωτεύουσα, αλλά νομίζω ότι στην παρούσα φάση δεν έχει καμία σημασία, διότι αυτό που πρέπει να κρατήσουμε είναι ότι πρόκειται για τη δεύτερη επίσκεψή του στην Ελλάδα σε ένα χρόνο. Άλλωστε το υπογράμμισε και ο αξιωματούχος που ενημέρωσε την Παρασκευή τους Έλληνες ανταποκριτές.

Θα παραθέσω μάλιστα μία αναφορά σοβαρής διπλωματικής πηγής για την επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, που φτάνει την Κυριακή στη χώρα μας, με πρώτο σταθμό της ευρωπαϊκής περιοδείας του τη Θεσσαλονίκη.