Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ

 Γράφει ο Δημήτριος Νατσιός, Δάσκαλος

 

«Ναι, ίσια ίσια αυτό θέλουμε κι εμείς, να μπούμε στη χορεία των εθνών και στο δρόμο του πολιτισμού. Αλλά πώς να μπούμε και πως να προχωρήσουμε, αν όχι με τα δικά μας πόδια; Πώς θα μας αγκαλιάσουν τα άλλα έθνη, αν δεν έχουμε δικιά μας αξία, για να συμβάλουμε κι εμείς στο γενικό καλό; Κι από πού θα τη βγάλουμε αυτή την αξία, αν δεν εκμεταλλευτούμε τον φυσικό πλούτο της χώρας μας και δεν καλλιεργήσουμε τους υλικούς και πνευματικούς θησαυρούς μας;

Δικαιοσύνη για όλους

  «Οι νόμοι είναι σαν τον ιστό της αράχνης. Τα μικρά έντομα εγκλωβίζονται στον ιστό και τα τρώει η αράχνη, τα μεγάλα έντομα διαπερνούν τον ιστό και συνεχίζουν απτόητα». (Σόλων ο Αθηναίος)

  • Από τον Χρήστο Μπολώση

Έψαχνα στο Google να βρω μία εικόνα να βάλω στο σημερινό σημείωμα. Ξέρετε την τυφλή δικαιοσύνη με την ζυγαριά (με τα… «πειραγμένα» τάσια) ή το αγγλοσαξονικό σφυράκι, ώσπου το μάτι μου έπεσε στην γελοιογραφία του ΚΥΡ που βλέπετε παραπάνω και δεν νομίζω ότι μπορούσε να υπάρξει αντιπροσωπευτικότερη. Κλείνει η, εικαστική,  παρένθεση.

Τυχόν αποδοχή αποστρατιωτικοποίησης των νήσων, ανοίγει προσπάθεια ΑΤΤΙΛΑ στο Αιγαίο

 Της Κύρας Αδάμ

Της Κύρας Αδάμ
Στις 24 Σεπτεμβρίου 2020 το Τουρκικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας αποφάσισε ότι στις διερευνητικές επαφές/διαπραγματεύσεις θα τεθεί πέραν όλων των άλλων διεκδικήσεων και πρόταση για την έωλη και ανύπαρκτη αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του Αν. Αιγαίου , (Συνθήκη της Λωζάννης).
Είναι η πρώτη φορά που η Τουρκία επιχειρεί σε τόσο υψηλό και επίσημο επίπεδο, όπως το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας, να θέσει το θέμα της αποστρατιωτικοποίησης των νήσων , το οποίο επιδιώκει σταθερά από τη δεκαετία του 1980 κα εντεύθεν , χωρίς ουδέποτε η Αθήνα να έχει επιχειρήσει είτε διμερώς είτε σε αρμόδιους Οργανισμούς, ( ΝΑΤΟ και ΟΗΕ ), να «κόψει το βήχα» στην Άγκυρα, δεδομένου ότι η Συνθήκη της Λωζάννης ΔΕΝ επιβάλει καθεστώς μερικής ή ολικής αποστρατιωτικοποίησης των νήσων του Αν. Αιγαίου.

“Θριαμβευτική” ανακοίνωση των ΗΠΑ για την Ελλάδα ενόψει της επίσκεψης Πομπέο: Η ώρα των πράξεων…


ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ:

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Μάικ Πομπέο, έφτασε στην Ελλάδα, σε μία επίσκεψη που αναμένεται να αναδείξει μία πιο στενή συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, η οποία ελπίζουμε ότι θα καλύπτει και την κυριαρχία της χώρας μας.

Η δέσμευση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, με γραπτή “θριαμβευτική” ανακοίνωση πριν αναχωρήσει ο κ. Πομπέο, της ασφάλειας της Ελλάδας, είναι μία πολύ καλή εξέλιξη.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες λόγω και της αναθεωρημένης και διευρυμένης Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας του 2019 (MDCA), έχουν υποχρέωση να προσφέρουν προστασία στην Ελλάδα, απέναντι στην επιθετική Τουρκία, η οποία πλέον κυριαρχείται από άκρατο ακραίο ισλαμο-εθνικισμό και απειλεί τα αμερικανικά στρατηγικά συμφέροντα στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά στη Μέση Ανατολή.

Τι πραγματικά επιδιώκουν οι Τούρκοι όταν ζητούν αποστρατιωτικοποίηση

 

Εμείς οι Έλληνες..


Η αβάσταχτη ελαφρότητα των διερευνητικών συνομιλιών

 

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΟΡΦΟΥ. ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ Γιατί άραγε ο Θεός, διαμέσου των προφητών και των Αγίων του, ανακοινώνει στον κόσμο γεγονότα που πρόκειται να συμβούν, που άλλοτε μας τρομάζουν κι άλλοτε μας ευχαριστούν;

 

Η προφητεία του Ιωνά για την εντός τριών ημερών καταστροφή της μεγάλης πόλης Νινευί και η μη πραγματοποίησή της, όλους μας βάζει σε απορία. Πιστέψαμε όλοι εξαρχής ότι ο θεός αποφάσισε, λόγω των αμαρτιών των κατοίκων αυτής της πόλης, να την καταστρέψει.

Η ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΟΤΑΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕΝΕΙ ΣΤΑΣΙΜΟ. ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ Ένας ταξιδιώτης μπαίνει σένα ξενοδοχείο και αφήνει 100€ στον πάγκο του Ξενοδόχου για μια διανυκτερεύσει.

 

Ο Ξενοδόχος το στέλνει με τον υπάλληλό του δίπλα στο κρεοπωλείο για τα ψώνια με πίστωση της προηγούμενης ημέρας. Ο Κρεοπώλης το στέλνει στον Λαχανοπώλη για τα ψώνια της προηγούμενης ημέρας. Ο Λαχανοπώλης στον Γκαραζιέρη για δυο ρόδες που αγόρασε με πίστωση την προηγούμενη ημέρα.
Ο Γκαραζιέρης το 100 ευρω το στέλνει στην πόρνη της γειτονιάς που τον συντρόφευσε την προηγούμενη ημέρα.