Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020

Αζερμπαϊτζάν: Ένα τουρκικό και εχθρικό για την Ελλάδα κράτος - Η ευθύνη όσων επέλεξαν τον ΤΑΡ είναι τεράστια...

 

Αυτή την στιγμή διεξάγεται ένας πραγματικός full scale war ανάμεσα σε Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν με πρωτοφανή σκληρότητα καθώς το μίσος Αρμενίων και Τούρκων, γιατί οι Αζέροι είναι Τούρκοι απλώς έχουν άλλο «όνομα» για όσους ξεχνάνε, είναι βαθύ και άσβεστο.

Το Αζερμπαϊτζάν είναι μια τουρκική χώρα με δηλωμένη την έχθρα του απέναντι στις ελληνικές θέσεις και με δηλωμένη επίσης την στήριξή του σε κάθε τι τουρκικό και πλήρη σύμπλευση με το βασικό τουρκικό κράτος της Άγκυρας (γιατί υπάρχουν κι άλλα τουρκογενή κράτη, όπως τα Τουρκμενιστάν, Kιργιστάν, Καζακστάν και Ουζμπεκιστάν).

Μαρία Νεγρεπόντη-Δελιβάνη: ΕΤΑΙΡΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ ΑΙΜΟΥ …(ποιός ο ρόλος τους εφεξής;)



Maria Negreponti-Delivanis

ΕΤΑΙΡΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ ΑΙΜΟΥ (ποιός ο ρόλος τους εφεξής;)

============================================

Στον σημερινό πρωινό μου περίπατο, πέρασα μπρος από το κτίριο της Εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών. Αυτό το μεγαλοπρεπές κτίριο, που συστάθηκε με μοναδικό στόχο (από όσο τουλάχιστον γνωρίζω), την αντίκρουση απανταχού στην υφήλιο, των αβάσιμων, ανιστόρητων αλλά και ανθελληνικών δοξασιών, περί ύπαρξης μακεδονικού έθνους, μακεδονικής γλώσσας και μακεδονικής συνείδησης, έξω από την Μακεδονία μας.

Η προεκλογική εκστρατεία του κ. Πομπέο στα Χανιά

 Της Κύρας Αδάμ

Αυτή η επίσκεψη του Αμερικανού ΥΠΕΞ Μ. Πομπέο στην Αθήνα ήταν διαφορετική.

Ήταν μια καλοστημένη άσκηση επίδειξης επικοινωνιακής πολιτικής , με στόχο να βγουν κερδισμένες και οι δύο πλευρές.

Η αμερικανική πλευρά ( Πομπέο) ήρθε στην Αθήνα εκτάκτως, με προσωπική εντολή Τραμπ, ύστερα από γρήγορη προετοιμασία μερικών ημερών, με έναν και μοναδικό στόχο: να εντυπωσιαστούν/ενθουσιαστούν   οι ελληνοαμερικανικές / ορθόδοξοι ψήφοι υπέρ του Τραμπ στην αμφίρροπη  προεκλογική πορεία στις ΗΠΑ. Γι’ αυτό και δεν υπήρχε λόγος να επισκεφθεί και την Τουρκία.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ!!!


Απόσυρση της Ελληνικής Μεραρχίας από την Κύπρο (1968)

 

 Οι πληροφορίες που παραθέτω παρακάτω, τις οποίες άντλησα σε απάντηση του ερωτήματος σας από το διαδίκτυο, είναι ακριβείς, τις θυμούμαι αφού έζησα τα γεγονότα μαζί με την λοιπή ομογένεια της Κωνσταντινούπολης «με τη μάχαιρα επί των κεφαλών μας». Γεγονός είναι ότι με την απειλή εισβολής η Τουρκία επέτυχε την απόσυρση της Ελληνικής Μεραρχίας από την Κύπρο, για να εισβάλει ανενόχλητη μερικά χρόνια αργότερα.

Βασίλης Μούτσογλου

Ποιός νοιάζεται για τον χάρτη της Σεβίλλης – Ιδού οι επίσημοι χάρτες της ΕΕ -

 slpress.gr


Καρυώτης Θεόδωρος

Ποιός νοιάζεται για τον χάρτη της Σεβίλλης – Ορίστε οι επίσημοι χάρτες της ΕΕ, Θεόδωρος Καρυώτης

Ο περίφημος χάρτης της Σεβίλλης για τον οποίο γίνεται πρόσφατα τόση φασαρία στα ΜΜΕ είναι μία μελέτη που έκανε ένας καθηγητής από το ομώνυμο πανεπιστήμιο το 2003. Στον χάρτη αυτό, έδειξε τα όρια των θαλασσίων ζωνών των ευρωπαϊκών κρατών στη Μεσόγειο, αλλά η Ελλάδα δεν τον επικαλέστηκε ποτέ.

Η άστοχη δήλωση του Αμερικανού πρέσβη για τον Χάρτη της Σεβίλλης, του 2003, έχει προκαλέσει έναν καταιγισμό αναλύσεων ακόμα και από αυτούς που δεν γνωρίζουν που είναι η Σεβίλλη. Με ανάρτησή της στον λογαριασμό που διατηρεί στο twitter η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Τουρκία ανέφερε, στα αγγλικά και τα τουρκικά, τα ακόλουθα:

ΑΙΔΩΣ ΑΤΤΙΚΑΙΟΙ!!!




Καλησπέρα σε όλους,
μετά από τα άλλα προϊόντα, τα λεωφορεία (Made in Turkey λεωφορεία για Ελληνική Αστυνομία (!) & δήμους Αλλονήσου, Καλύμνου, Περιστερίου και Κερατσινίου… – TOURKIKANEA.GR), αποκαλύπτεται ότι και οι παιδικές χαρές από την Τουρκία έρχονται!!!
Made in Turkey παιδική χαρά στην Αγία Παρασκευή…. – TOURKIKANEA.GR