Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Το θρίλερ της εγκατάστασης των πυραύλων Exocet στην Κύπρο




Αδαλής Γιώργος

Η κινητοποίηση του τουρκικού στόλου το προηγούμενο διάστημα ήταν τεραστίων διαστάσεων. Απλώθηκε από το ακρωτήρι του Αγίου Ανδρέα της Κύπρου έως το Καστελλόριζο κι από την οριογραμμή της ελληνο-αιγυπτιακής ΑΟΖ μέχρι και τον κόλπο της Σύρτης. Εάν επρόκειτο για προστασία των δύο σκαφών της Turkish Petroleum θα αρκούσαν δυο στολίσκοι. Εδώ μιλάμε όμως για περίπου 60 πλοία που χρησιμοποιήθηκαν σε αυτή την τεράστια θαλάσσια περιοχή. Έψαχνε για υδρογονάνθρακες ο Ερντογάν, ή μήπως ήταν κάτι άλλο πιο σοβαρό;

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΑΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΑΡΜΕΝΙΑΣ – ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ


Οι εν εξελίξει ευρισκόμενες συγκρούσεις μεταξύ της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν σε συνδυασμό με την πληθώρα πληροφοριών που κοινοποιούνται στα διεθνή ΜΜΕ για την ενεργό ανάμειξη της Τουρκίας στις στρατιωτικές επιχειρήσεις υπέρ των Αζέρων, προκαλούν ανησυχία και προβληματισμό στην παγκόσμια κοινότητα και στους Έλληνες. Η τουρκική εμπλοκή επιδεικνύει για άλλη μια φορά έναν πρωτόγνωρο παρεμβατισμό και επιδίωξη λύσεων δια των όπλων.

Αποψη: Η σημασία της στρατιωτικής ισχύος


WHAT IMMIGRATION POLICIES DOES EUROPE DESERVE?


By Professor Peter P. Groumpos, Emeritus Professor, University of Patras Member of IHA

Many believe that the European Union (EU) is today a strong economic and political union on the World Chessboard. They take it for granted, looking at the Euro, the figures and the statistics and till recently the climate of confidence. But how true is such a version? Many, question it, especially after the departure of England, a country that was one of the founding members of the EU. Are they worried not so much about leaving as much about the reasons for BREXIT? Really:

ΠΟΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΞΙΖΕΙ Η ΕΥΡΩΠΗ;

 Του Καθ.Πέτρου Π. Γρουμπού, Ομότιμου Καθηγητού Πανεπιστημίου Πατρών – Μέλους ΙΗΑ

Πολλοί πιστεύουν ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε) αποτελεί, σήμερα μια ισχυρή οικονομική και πολιτική ένωση στη Παγκόσμια σκακιέρα. Το θεωρούν κάτι αυτονόητο, βλέποντας το Ευρώ, τα μεγέθη και τις στατιστικές, το κλίμα αυτοπεποίθησης. Πόσο αλήθεια, όμως, είναι μια τέτοια εκδοχή; 

Πάρα πολλοί το αμφισβητούν, ιδιαίτερα μετά την αποχώρηση της Αγγλίας, μίας χώρας που ήταν από τα ιδρυτικά μέλη της Ε.Ε. Ανησυχούν όχι τόσο για την αποχώρηση, όσο για τους λόγους της; Αλήθεια:

Απαράδεκτη και ντροπιαστική η δήλωση Μητσοτάκη για την Ελληνική επανάσταση


 

Πρέπει πραγματικά να αναρωτηθούμε που ακριβώς έμαθε ιστορία ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο άνθρωπος πρέπει να έχει διαβάσει Φαλμεράυερ, Αδόλφο Χίτλερ και Μπουλέντ Ετσεβίτ και να τους έχει πιστέψει. Δεν εξηγείται διαφορετικά ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αγνοεί πως το ελληνικό έθνος έχει χιλιάδες χρόνια αδιάλειπτης ιστορίας και η ελληνική επανάσταση συνιστά εθνεγερσία για την απελευθέρωση του έθνους και όχι επανάσταση για την δημιουργία έθνους, όπως η αμερικάνικη.

Οι ΗΠΑ επιστρέφουν στη “γειτονιά” μας μέσω της Ελλάδας: Και “στοχεύουν” τη Ρωσία και την Κίνα…



 ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ:

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Η βασική αποστολή του υπουργού Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Μάικ Πομπέο στην Ελλάδα, αφορούσε την ολική επαναφορά της Αμερικής στα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο. Οι Αμερικανοί αντιλήφθηκαν ότι άφησαν χώρο στη Ρωσία και την Κίνα. Και αποφάσισαν να καλύψουν οι ίδιοι το χώρο αυτό, που θεωρούν ότι τους ανήκει…

Και είναι σημαντικό ότι αυτή η ολική επαναφορά ξεκίνησε από την Ελλάδα: