Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020

Το αντεθνικό σχέδιο για τις αλλαγές στις Ένοπλες Δυνάμεις! «Αφοπλίζουν» νησιά και Έβρο!


Αποσύρουν τις μοίρες Πυροβολικού που ήταν εγκατεστημένες έως σήμερα σε πέντε νησιά του ανατολικού Αιγαίου και καταργούν την 7η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Πεζικού «Σαραντάπορος», που εδρεύει στον Προβατώνα!

Από τον Ανδρέα Καψαμπέλη

Πολλά ερωτήματα, που συνδέονται με τη συγκυρία της έναρξης των διερευνητικών επαφών και του διαλόγου με την Τουρκία, κρίσιμη παράμετρος του οποίου τείνει να αναδειχθεί το θέμα της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Αιγαίου, δημιουργούν οι αλλαγές στη δομή των Ενόπλων Δυνάμεων. Το σχέδιο, που συζητήθηκε στη Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών της Βουλής, ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία (από Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ και Κίνημα Αλλαγής) και πρόκειται να σταλεί προς οριστική έγκριση από το ΚΥΣΕΑ. Επομένως, οι μεταβολές πρέπει να θεωρούνται δεδομένες, με χρονικό ορίζοντα 15ετίας.

Αναρμόδια η «Χάγη», ολέθρια η προσφυγή. Οι αποδείξειςΓιώργος Ρωμανός

Συγγραφέας, ιστορικός ερευνητής

Στη χώρα μας, ως προς το εθνικό συμφέρον της, συχνότατα το «άσπρο» γίνεται «μαύρο», και η μειοδοσία παρουσιάζεται ως πατριωτισμός. Έτσι έγινε με την παράνομη και επαχθή «Συμφωνία των Πρεσπών», τα εθνοκτόνα Μνημόνια που περιόρισαν την κυριαρχία της χώρα μας για 99 χρόνια, την αντιστροφή του δημοψηφίσματος της 5/7/2015, το κλείσιμο των πολεμικών βιομηχανιών μας, την παράδοση των πλουτοπαραγωγικών πηγών μας, μαζί με λιμάνια, αεροδρόμια, οδικά δίκτυα. Όλα παρουσιάστηκαν ως «επιτυχίες για τη σωτηρία της πατρίδος».

Πού πατάμε και πού πηγαίνουμε 

Γράφει ο Χρήστος Γιανναράς
 
Τόσο οι φίλοι της χώρας μας (αν πραγματικά υπάρχουν) όσο και οι επίβουλοι, γνωρίζουν εμπεριστατωμένα την παρακμή μας – την αποδιοργάνωση και κωμική αναποτελεσματικότητα θεσμών και δομών της κρατικής μας συλλογικότητας. Κατά την ιστορική νομοτέλεια, «δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται» – όταν ξεριζωθεί και καταπέσει η περήφανη δρυς, καθένας, πέρα από αισθήματα και πειθαρχώντας στην ανάγκη, προσπαθεί να προσεταιριστεί, για δική του ωφέλεια, τα προϊόντα αποσύνθεσης του ατυχούς ή αδύναμου «φίλου» – συμμάχου του.

Βατερλώ στις Βρυξέλλες με την Τουρκία και για την ΕΕ και για την Ελλάδα “Βατερλώ” στις Βρυξέλλες…Για την ΕΕ που αποδείχτηκε ακόμη μια φορά κατώτερη των περιστάσεων. Δεν τόλμησε να αντιμετώπιση την Τουρκία ,δείχνοντας ότι παραμένει όμηρος του Ερντογάν και των συμφερόντων της Γερμανίας και των δορυφόρων της

Για την Ελλάδα στην οποία μέχρι και χθες έλεγαν ότι θα πρέπει να υπάρξουν κυρώσεις κατά της Τουρκίας ή στη χειρότερη περίπτωση να υπάρξει η απειλή κυρώσεων μέσω ενός “αυτοματοποιημένου μηχανισμού” σε περίπτωση που η Άγκυρα επανέλθει σε προκλήσεις. Θυμίζουμε τι περίμενε η κυβέρνηση:

Σύνοδος Κορυφής : Ικανοποίηση στην Αθήνα για το κείμενο συμπερασμάτων


 
Το κείμενο συμπερασμάτων αντανακλά τις θέσεις της Ελλάδας, όπως αποτυπώθηκαν κατά την προσέλευση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τις εργασίες της Ειδικής Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, τόνισαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ κυβερνητικές πηγές.

Διεξήχθη πολύ δύσκολη διαπραγμάτευση, διευκρίνισαν οι πηγές αυτές, σημειώνοντας πάντως ότι το τελικό κείμενο που υιοθετήθηκε είναι καλύτερο για τις θέσεις της Ελλάδας και της Κύπρου από εκείνο που είχε προταθεί αρχικά.

Σύνοδος Κορυφής : Το κείμενο των συμπερασμάτων – Τι αναφέρει για Τουρκία, Αν. ΜεσόγειοΤο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καταδικάζει έντονα τις παραβιάσεις των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας οι οποίες πρέπει να τερματιστούν και καλεί την Τουρκία να απόσχει στο μέλλον από παρόμοιες ενέργειες κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου, ενώ επιβεβαιώνει την πλήρη αλληλεγγύη του προς την Ελλάδα και την Κύπρο.

Η ΕΕ εκφράζει επίσης ικανοποίηση για τα πρόσφατα βήματα οικοδόμησης εμπιστοσύνης από την Ελλάδα και την Τουρκία καθώς και για την εξαγγελία ότι θα επαναλάβουν τις απευθείας διερευνητικές συνομιλίες τους με στόχο την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης των δύο χωρών. «Οι προσπάθειες αυτές πρέπει να συνεχιστούν και να διευρυνθούν»