Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2020

Το Καστελόριζο αποτελεί το «κλειδί» για τη διχοτόμηση του Αιγαίου:

 


Ανακήρυξη ΑΟΖ, Υφαλοκρηπίδας, οριοθέτηση συνόρων με Ευθείες γραμμές βάσης, διασφαλίζουν την εδαφική μας κυριαρχία.

                                                                        

 από τον Νικόλαο Λ. Μωραΐτη, Ph.D.

Η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με μεγάλες αναθεωρητικές απειλές, ιδιαιτέρως στο Αιγαίο, όπου οι κίνδυνοι είναι άμεσοιγια την ασφάλειά της. Το εθνικό συμφέρον αποτελεί το θεμέλιο λίθο της διασφάλισης της εθνικής μας κυριαρχίας, ακεραιότητας, ανεξαρτησίας και υπεράσπισης των συνόρων μας. Ελπίζω οι κρατικοί ιθύνοντες να γνωρίζουν την πασίγνωστη στρατηγική και στρατιωτική αντίληψη σύμφωνα με την οποία εκείνος που ελέγχει το Αιγαίο, ελέγχει την Ελλάδα.

“Εσείς οι Ευρωπαίοι δεν έχετε καταλάβει ακόμη τι είναι ο Ερντογάν. Θα το καταλάβετε όταν φθάσει στη Βιέννη”!Του Μιχάλη Ψύλου

από την εφημερίδα Δημοκρατία

“Εσείς οι Ευρωπαίοι δεν έχετε καταλάβει ακόμη τι είναι ο Ερντογάν”!

Η γερμανική εφημερίδα Die Welt βάζει αυτόν τον τίτλο σε ανταπόκρισή της από το Ερεβάν, την πρωτεύουσα της Αρμενίας. Είναι η κραυγή αγωνίας των Αρμενίων για τον συνεχιζόμενο πόλεμο που έχει εξαπολύσει το Αζερμπαϊτζάν  με την πλήρη υποστήριξη της Τουρκίας εναντίον του αρμενικού θήλακα του Aρτσάχ (Ναγκόρνο Καραμπάχ). «Η εμπλοκή της Αγκυρας είναι ένας εφιάλτης για τους Αρμένιους» γράφει η γερμανική εφημερίδα.

“Με την Τουρκία δεν τελειώσαμε”! Ο πρώην Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας μας το υπενθυμίζει

 


Η κυβέρνηση έχει “ξεχάσει” απ΄ ότι φαίνεται να επιλέξει το διάδοχο του Αντιναύαρχου ε.α Αλέξανδρου Διακόπουλου, για τη τη θέση του Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας. Πολλοί υποστηρίζουν ότι δεν θα υπάρξει διάδοχος…

Ο κ.Διακόπουλος με μία ανάρτηση του στο facebook υπενθυμίζει ότι με τα τουρκικά σχέδια περί “Γαλάζιας Πατρίδας”, δεν έχουμε τελειώσει. Το άρθρο από το warontherocks.com το οποίο στην ανάρτηση του μας προτείνει να διαβάσουμε, αυτό ακριβώς αναφέρει.


Δεν είναι εποχή να αποσύρουμε αεροσκάφη!!

 Διάβασα προ ολίγου στο Διαδίκτυο για την επίσκεψη Γαλλων τεχνικών και διπλή αυτοψία στην αεροπορική βάση της Τανάγρας. Να δουν, να πιστοποιήσουν και ενδεχομένως να βελτιώσουν τις τεχνικές εγκαταστάσεις ενοψη της άφιξης των αεροσκαφών Rafale, αλλά και να εξετάσουν την την κατάσταση των παλαιοτέρων αεροσκαφών Mirage 2000, τα οποία ενδεχομένως και να πάρουν πίσω μειώνοντας την τιμή των Rafale.