Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020

“Ενίσχυση του Στόλου τώρα”! Νέο καμπανάκι κινδύνου από Έλληνα επιχειρηματία! Επιστολή Εμφιετζόγλου στη Βουλή

  


Με μία επιστολή του προς το προεδρείο της Βουλής και συνολικά τους 300 βουλευτές που απαρτίζουν το ελληνικό Κοινοβούλιο απέστειλε ο ευπατρίδης πρόεδρος του ομίλου εταιρειών ΜΗΧΑΝΙΚΗ, Πρόδρομος Εμφιετζόγλου, χτυπά καμπανάκι κινδύνου και ζητά άμεσα μέτρα για τον εξοπλισμό των ΕΔ και ειδικά του Πολεμικού Ναυτικού. Προτείνει να βρεθούν άμεσα λύσεις για τη χρηματοδότηση του προγράμματος νέων φρεγατών για το Στόλο τονίζοντας:

“Η Ιστορία διδάσκει αυτούς που την θυμούνται και τιμωρεί αυτούς που την ξεχνούν”.

Ο Ελληνισμός οδηγείται στο χείλος του γκρεμού

 της Κύρας Αδάμ

Με θρησκευτική ευλάβεια και προσήλωση νεόκοπου ζηλωτή νέου δόγματος, η ελληνική κυβέρνηση ακολούθησε χθες πιστά την Άγκυρα στη δέσμευση έναρξης των διμερών διερευνητικών επαφών – που uα ανακοινωθούν και πάλι προσεχώς- πιθανότατα και πάλι από τη Άγκυρα.

Tην ίδια ακριβώς ημέρα η Άγκυρα:

*παραβίασε προκλητικά και περιφρονητικά το σύνολο της διεθνούς νομιμότητας και την απόφαση του ΟΗΕ, ανοίγοντας  με «το έτσι θέλω» την περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου και,

*επανέλαβε με έμφαση για πολλοστή φορά ότι δεν θα παραιτηθεί από τις επιδιώξεις της στο Αιγαίο και την Αν. Μεσόγειο.

Τα καταστροφικά παρελκόμενα για την Ελλάδα από τις διαπραγματεύσεις της ΑΟΖ Της Κύρας Αδάμ

Σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές, στις διερευνητικές συνομιλίες οι θέσεις της Τουρκίας αποτελούν απαράβατο όρο προκειμένου να συνεχιστούν οι διερευνητικές που είχαν σταματήσει το 2016. Οι θέσεις της Τουρκίας είναι  «ΑΟΖ και ΥΦ στο Αιγαίο και την Αν. Μεσόγειο με τα παρελκόμενα τους θέματα», τα οποία επιγραμματικά είναι:

H ανάρτηση με θέμα : "και όμως κάτι κινείται"

 H ανάρτηση με θέμα : "και όμως κάτι κινείται" , της 8.10.20 δεν είχε σκοπό να εισέλθουμε σε αντιπαράθεση με τις απόψεις περί Covid-19,που διακινούνται στο διαδίκτυο.

Σκοπός είναι να τονιστούν οι απόψεις του Πάνου Λασκαρίδηγια την ανάγκη ενισχύσεως των ΕΔ προς επαύξηση της αποτρεπτικής τους ισχύος και υπεράσπισης των συμφερόντων της Πατρίδος μας ,ζήτημα για το οποίο κάθε εχέφρων Έλληνας συμφωνεί.

Υπόψη ότι ο Π. Λασκαρίδης,που είναι εφοπλιστής και Υποναύαρχος ε.α, έχει μέχρι τώρα προβεί σε γενναιόδωρες προσφορές προς το Πολεμικό Ναυτικό με τελευταία το πλοίο γενικής υποστηρίξεις "Ηρακλής" που εντάχθηκε στο Στόλο στις 6 Ιουλίου 2020.Ο ίδιος έχει ενισχύσει και το Λιμενικό Σώμα.

Θα ψηφίσει η ΝΔ τη φτωχοποίηση της βορειοδυτικής Ελλάδας;


Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, την τρέχουσα περίοδο έχει θέσει σε δημόσια διαβούλευση την απολιγνιτοποίηση των λιγνιτικών περιοχών. Το σχέδιο της απολιγνιτοποίησης, που θα προκαλέσει φτωχοποίηση, περιλαμβάνει τους εξής πυλώνες: καθαρή ενέργεια, βιομηχανία, βιοτεχνία και εμπόριο, έξυπνη αγροτική παραγωγή, βιώσιμο τουρισμό, τεχνολογία και εκπαίδευση.

H Καλιφόρνια, η οποία εδώ και δεκαετίες ήταν κορυφαία σε βιομηχανία, βιοτεχνία/εμπόριο, αγροτική παραγωγή, τουρισμό, τεχνολογία και εκπαίδευση, τελικά πτωχεύει και οι κάτοικοί της την εγκαταλείπουν άρον-άρον, επειδή ακριβώς εφαρμόζεται το αποτυχημένο πράσινο μοντέλο το οποίο θέλει να επιβάλει η ελληνική κυβέρνηση με το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο.

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ “ΟΧΙ”


ΤΑ ΤΡΙΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΘΟΥΚΥΔΙΔΗ Σύμφωνα με τον Θουκυδίδη μια πόλη (μια χώρα θα λέγαμε σήμερα) είναι ελεύθερη όταν είναι αυτόνομη, αυτόδικη και αυτοτελής. Ας κάνουμε μια σύντομη αναφορά σε κάθε μια από αυτές τις έννοιες για να κατανοήσουμε σε τι τελικά συνίσταται η ελευθερία μιας χώρας αλλά και να δούμε ποια είναι εκείνα τα χαρακτηριστικά που πρέπει να την διέπουν.

Η Ε.Α.Α.Σ. για τα αναδρομικά των συντάξεων: «Άνιση η μεταχείριση - Θα εξαντλήσουμε κάθε νομική διαδικασία»

 


Η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ) προέβη σε ανακοίνωση σχετικά με τα αναδρομικά των συντάξεων.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

Ψηφίστηκε στην Βουλή των Ελλήνων τροπολογία για τα αναδρομικά των Δημοσίων Υπαλλήλων στους οποίους εμπεριέχονται και οι Στρατιωτικοί Συνταξιούχοι.

Αναμένουμε το τελικό κείμενο της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) που θα ρυθμίσει τον τρόπο, την διαδικασία και τις σημαντικές λεπτομέρειες καταβολής των προς επιστροφή ποσών.

Αναδρομικά αποστράτων: Καταγγέλλει την τροπολογία η ΕΑΑΑ

 «Η τροπολογία που ψηφίστηκε στην Βουλή των Ελλήνων δεν ικανοποιεί τα δίκαια αιτήματα των εν αποστρατεία αξιωματικών», επισημαίνει στην ανακοίνωσή της η ΕΑΑΑ και υπογραμμίζει:

«Δέσμευση της κυβέρνησης ήταν η πλήρης αποκατάσταση των μειωθέντων στρατιωτικών συντάξεων και η επάνοδος αυτών στα επίπεδα του 2012, σύμφωνα με την αρχική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.