Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2020

Ιωάννης Μάζης: 4ο Αττίλα βιώνουμε στην Κύπρο – Απαράδεκτη η εγκατάλειψη της Κύπρου


 Ο καθηγητής Ιωάννης Μάζης, μιλα για “τέταρτο Αττίλα στην Κύπρο”, την οποία όπως λέει “εγκαταλείψαμε”. Σε τηλεοπτική του  παρέμβαση στο Kontra ο κ.Μάζης εξαπέλυσε δριμύτατη κριτική για τους χειρισμούς που γίνονται σε ελληνοτουρκικά και κυπριακό.

Μεταξύ άλλων είπε:

Η ΑΡΕΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ

                                                      

                                                                        Δημήτρης Κ. Μπάκας

                                                      

Η τηλεόραση, όλα τα ΜΜΕ και το διαδίκτυο μάς καθηλώνουν ολημερίς και  ασκούν μια  τεράστια επιρροή  θετική, αλλά και  διαβρωτική συνάμα!  Επηρεαζόμαστε όλοι μας, αλλά κυρίως η νεολαία μας στην παγίωση της λογικής του νικητή των εντυπώσεων! Όχι της λογικής κριτικής σκέψης που είναι πιο κοντά στην πραγματική αλήθεια.  Τα περίφημα debates  συνιστούν την απόλυτη επιβεβαίωση, καθόσον δεν προκύπτει σχεδόν καμία αληθινή πληροφορία, παρά ένα καταιγιστικό, συνήθως, υβρεολόγιο και «χτυπήματα κάτω από τη μέση», απλά για να προκληθεί εντύπωση του πιο «δυναμικού» και όχι  να αναδειχθεί ο πιο κατάλληλος να αντιμετωπίσει τα πραγματικά προβλήματα! «ποιος κέρδισε;», «ποιος έχασε;» καταλήγει το τελικό συμπέρασμα! Μια κουλτούρα που μας οδηγεί στον ατομικισμό, τον εγωισμό και απανθρωπισμό.  Παραβλέπεται η αξία των διαλογικών σχέσεων, επάνω στην οποία χτίζεται όλη  η αρμονική συνύπαρξη των πάντων. Η αρετή του δημιουργικού διαλόγου είναι ουσιαστικά άγνωστη!

Για τα καυτά προβλήματα της  πολιτικής και κοινωνικής πραγματικότητας συνηθίζεται μια συζήτηση σε μορφή διαλόγου (πάνελ). Δυστυχώς, στις περισσότερες περιπτώσεις, ο κάθε συνομιλητής προσπαθεί να προβάλει τις θέσεις-απόψεις του και προπαντός προσπαθεί να κερδίσει τις εντυπώσεις. Τελικά,  δεν αναπτύσσονται κατάλληλες συνθήκες  για ανάπτυξη διαλογικής  δημιουργικότητας

ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ. ΤΙ ΜΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΛΟΥΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Γέροντας Χριστόδουλος Ηγούμενος Κουτλουμουσίου. Δεν μπορώ να πω λεπτομέρειες για εθνικούς λόγους!

 Λίγο πριν φύγει για την αιωνιότητα ο Άγιος Παΐσιος εκμυστηρεύτηκε πολλά στον γέροντα Χριστόδουλο.

Για την κρίση στην Ελλάδα και για την διάλυση της Τουρκίας.
Πριν διαλυθεί η Τουρκία θα χτυπήσει την Ελλάδα.
Πολλά δεν θέλησε να τα πει ο γέροντας για πολιτικούς και εθνικούς λόγους.

Δείτε το βίντεο…

Τα καταστροφικά παρελκόμενα για την Ελλάδα από τις διαπραγματεύσεις της ΑΟΖ

 Της Κύρας Αδάμ

Σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές, στις διερευνητικές συνομιλίες οι θέσεις της Τουρκίας αποτελούν απαράβατο όρο προκειμένου να συνεχιστούν οι διερευνητικές που είχαν σταματήσει το 2016. Οι θέσεις της Τουρκίας είναι  «ΑΟΖ και ΥΦ στο Αιγαίο και την Αν. Μεσόγειο με τα παρελκόμενα τους θέματα», τα οποία επιγραμματικά είναι:

Ιδιοκτησιακό καθεστώς νήσων, νησίδων, βράχων Αιγαίου Μεσογείου

Αποστρατιωτικοποίηση νήσων

Εθνικός εν χώρος 6-10νμ

Περιοχή έρευνας διάσωσης

FIR Αθηνών

Σχέδια πτήσης

Τουρκική μειονότητα στην Θράκη.

Ο Ελληνισμός οδηγείται στο χείλος του γκρεμού

 Της Κύρας Αδάμ

Με θρησκευτική ευλάβεια και προσήλωση νεόκοπου ζηλωτή νέου δόγματος, η ελληνική κυβέρνηση ακολούθησε χθες πιστά την Άγκυρα στη δέσμευση έναρξης των διμερών διερευνητικών επαφών – που uα ανακοινωθούν και πάλι προσεχώς- πιθανότατα και πάλι από τη Άγκυρα.

Tην ίδια ακριβώς ημέρα η Άγκυρα: