Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ-ΕΛΛΑΔΑ

 

Ο Ερντογάν θέλει πόλεμο: Δεν τεστάρει τα νερά, όπως νομίζουν στην Αθήνα και τη Λευκωσία…

Posted: 12 Oct 2020 02:39 PM PDT

 ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ: Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas JournalΤα πράγματα πρέπει να λέγονται ως έχουν. Και να μην ωραιοποιείται μία πολύ άσχημη, μία πολύ δυσάρεστη κατάσταση, που έχει δημιουργήσει η κατοχική Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο.Το μεγάλο λάθος των Γερμανών, που επαναλαμβάνουν και οι Αμερικανοί, είναι ότι ακόμα εμπιστεύονται τη σημερινή Τουρκία και τον ισλαμιστή ηγέτη της, Ταγίπ Ερντογάν.Βρίσκονται

ΕΥΚΟΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΒΗΧΑ. VIDEO

 


Κάθε χρόνο στην Ελλάδα χιλιάδες παιδιά κρυολογούν. Οι ενήλικοι κρυολογούν 2-3 φορές τον χρόνο σε αντίθεση με τα παιδιά που κρυολογούν λίγο παραπάνω. Στο παρακάτω βίντεο θα μάθουμε πως μπορούμε να φτιάξουμε το δικό μας φάρμακο για τον βήχα στην κουζίνα μας. Ο Dave Hax θα μας μάθει πως μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τον βήχα με μια πολύ εύκολη και νόστιμη συνταγή.

 

Συνταγή:

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ Χ. Α.


Μήπως ασθενεί βαρέως η Δημοκρατία μας;

Γιατί επετράπη να γίνει διαδήλωση στους τάχα αντιφασίστες και δεν επετράπη δδιαδήλωση στους φασίστες; Η δημοκρατία έχει δύο μέτρα και δύο σταθμά;

Κόπτονται τα δήθεν δημοκρατικά κόμματα να στερηθούν οι καταδικασθέντες τα πολιτικά τους δικαιώματα, ώστε να μην ξαναμπούν στη Βουλή; Το ΚΚΕ δεν είναι φασιστικό κόμμα ή το προτιμούν επειδή είναι μαύρο; Το ΚΚΕ δεν έχει δηλώσει ότι δεν πιστεύει στη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία και όταν θα έλθει στην εξουσία θα καταργήσει τις εκλογές και την Κοινοβουλευτική Δημοκρατία; Το ΚΚΕ και όλοι οι κατσαπλιάδες δεν αιματοκύλησαν την Ελλάδα στο συμμοριτοπόλεμο;  Ορθώς χαρακτηρίσθηκε συμμοριτοπόλεμος διότι τα μέλη του ήταν κατσαπλιάδες, συμμορίτες και αιμοσταγείς και εν τούτοις μπήκαν στη Βουλή και απειλούν ότι θα καταργήσουν την κοινοβουλευτική Δημοκρατία που χάρις σ’ αυτή βρίσκονται στη Βουλή.

“Καμπανάκι” από τον Κ.Φίλη: “Αν δεν εμποδίσουμε το Oruc Reis θα μπλέξουμε άσχημα”Ο διεθνολόγος και εκτελεστικός διευθυντής του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου, Κωνσταντίνος Φίλης, από τις πλέον ψύχραιμες φωνές στα θέματα των σχέσεων Ελλάδας-Τουρκίας, επισημαίνει με μήνυμα του στο twitter ότι αν δεν εμποδίσουμε διπλωματικά αλλά και επιχειρησιακά τον πλου του Oruc Reis, “θα μπλέξουμε άσχημα”. Εξηγεί τους λόγους:

ΜΝΗΜΗ ΚΑΙ ΥΠΟΘΗΚΗ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ

 Ν.Ι.Μέρτζου

    Στους πικρούς καιρούς μας ο Ελληνισμός αναζητεί τον Ηγέτη  που, με ένα κλικ, θα αναποδογυρίσει την δεινή πραγματικότητα, θα ανατρέψει τους σιδηρούς συσχετισμούς  των  ισχυρών  δυνάμεων  και  θα  αναγεννήσει  την  Ελλάδα.  Τέτοια θαύματα, όμως, δεν γίνονται  με   σπιθαμιαία  αναστήματα   ηγετών ούτε με παχειά  λόγια.  Ωστόσο,  θαύματα έζησαν τον 20ό  μόλις αιώνα   οι πάπποι και οι πατέρες των πιο γερόντων μας. Πρώτο θαύμα στην αυγή του αιώνα ο Μακεδονικός Αγώνας. 
    Τότε η Ελλάδα είχε ξεγράψει τη Μακεδονία. Χρεοκοπημένη το 1893, βαριά ηττημένη και ταπεινωμένη το 1897, με μόλις 2,6   εκατ. κατοίκους πάμπτωχους και με τα κύρια έσοδά της δεσμευμένα  στο Δημόσιο Χρέος της, χωρίς Στρατό ούτε ηγεσία αδυνατούσε να  αναμετρηθεί με την Ιστορία.

ΜΠΗΚΕ ΣΤΗ ΒΑΡΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΒΥΘΙΣΜΕΝΟ ΠΛΟΙΟ. ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑΜια δασκάλα που δίδασκε στην τάξη της, αποφάσισε να πει στα παιδιά μια καταπληκτική ιστορία.

 

Η ιστορία της μιλούσε για ένα κρουαζιερόπλοιο που βυθίζονταν και για ένα ζευγάρι που προσπαθούσε να σωθεί μπαίνοντας σε μια σωστική λέμβο. Δυστυχώς όμως ανακάλυψαν ότι στη βάρκα υπήρχε χώρος μόνο για ένα άτομο. Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι ήθελε να διδάξει στα παιδιά της η δασκάλα με αυτή την ιστορία..

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ 1904 -1908