Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020

Ο πρώην Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Τραμπ μιλά για το “50-50” των ΗΠΑ στα ελληνοτουρκικά

 Στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ και στην πολιτική των “ίσων αποστάσεων” μεταξύ Ελλάδος-Τουρκίας, αναφέρεται ο πρώην Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Αμερικανού πρόεδρου, Τζον Μπόλτον, σε αποκλειστική του συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό ΔΕΛΤΑ της Αλεξανδρούπολης.

“Η Ελλάδα πίεσε την Κύπρο να μη θέσει βέτο στη Σύνοδο της ΕΕ” λέει ο Ι.Μάζης


 Ο καθηγητής Ιωάννης Μάζης σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο Kontra υποστήριξε ότι η Ελλάδα πίεσε την Κύπρο να μην θέσει βέτο στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ και χαρακτήρισε ελλιπείς τις πιέσεις της Αθήνας για κυρώσεις.

Πυρά κατά Γεραπετρίτη για την υποχώρηση της κόκκινης γραμμής μας στα 6 ν.μ Έντονες αντιδράσεις στη δήλωση του υπουργού Επικράτειας Γ.Γεραπετρίτη που χάραξε την κόκκινη ελληνική γραμμή στα 6 ν.μ. Και είναι αντιδράσεις όχι αντιπολιτευτικές . Προέρχονται από ειδικούς και είναι σκληρές.

Eιδικότερα, ο πρέσβης επιί τιμή, Αλέξανδρος Μαλλιάς, σχολίασε:

«Η δήλωση αυτή καλό είναι να διορθωθεί. Προτιμότερο για τα ζητήματα να ομιλεί πρώτος ο κύριος Υπουργός Εξωτερικών .Καμιά ελληνική κυβέρνηση μετά το 1974 δεν ταύτισε δημόσια τις εθνικές κόκκινες γραμμές με τα 6 ναυτικά μίλια . Κρίμα.»

Υποβρύχια: ΟΙ ΣΙΩΠΗΛΟΙ ΘΗΡΕΥΤΕΣ50 μέρες κάτω από την επιφάνια της θάλασσας. Πως τις πέρασαν τα πληρώματα των  υποβρυχίων μας; Ξεκίνησαν για τους τομείς περιπολίας τους στο Αιγαίο και την Αν. Μεσόγειο, χωρίς να γνωρίζουν το πότε θα επιστρέψουν. Ξεκίνησαν για μια περιπολία που ήταν πολύ  πιθανό να εξελισσόταν σε πολεμική αντιπαράθεση με τους «φίλους, γείτονες και συμμάχους»  Τούρκους. Από την στιγμή που καταδύθηκαν, οι συνθήκες πλού δεν ήταν οι συνηθισμένες, οι  σχετικά χαλαρές που επικρατούν κατά τις ασκήσεις που εκτελούν κατά την διάρκεια του  χρόνου. Ήταν οι απόλυτα ¨σφικτές¨, ήταν αυτό που αναφέρεται ως ¨πλούς υπό πολεμικές  συνθήκες¨. Αυτές οι συνθήκες απαιτούν απόλυτη προσοχή στο πως θα κινηθείς, το πως θα  μιλήσεις, το πως θα λειτουργήσεις μέσα στο υποβρύχιο.  

Γιώργος Ρωμανός: Η παράδοση του ελληνικού εναέριου χώρου στην Τουρκία, μέσω ΝΑΤΟ! Αποκάλυψη εγγράφων

 

ΜΕ ΑΝΕΝΤΙΜΟ, ΕΝΤΙΜΟΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ


Τουρκικός επεκτατισμός & επιθέσεις σε Αρμενία, Ελλάδα, Κύπρο.

 

Γράφει ο  Λεωνίδας Κουμάκης

 

Παραπληροφόρηση και μαύρη προπαγάνδα αποτελούν

τα θεμέλια πάνω στα οποία επιβιώνει ο ισλαμο-φασισμός.Ο τουρκικός επεκτατισμός υπό τον απόλυτο έλεγχο του ισλαμο-φασιστικού «μείγματος» που ελέγχει την εξουσία στην Άγκυρα, βρίσκεται σε παροξυσμό. Αιτία του παροξυσμού, η παταγώδης, στρατιωτική και διπλωματική αποτυχία των νέο-οθωμανικών φαντασιώσεων σε όλα ανεξαιρέτως τα μέτωπα (Κουρδικό, Συρία, Λιβύη, Αρμενία, Κύπρος, Ελλάδα κ.α.) με μια πρωτοφανή διεθνή απομόνωση της σημερινής Τουρκίας.